دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 فروردين 1399 - 00:09
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد حاجی‌آباد مطرح کرد؛

راه‌اندازی سرای نوآوری و مدرسه مهارتی با موضوع فرآورده‌های خرمایی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد حاجی‌آباد گفت: مقدمات راه‌اندازی سرای نوآوری و مدرسه مهارتی با موضوع خرما و فرآورده‌های خرمایی مهیا شده و امیدواریم بتوانیم نقش بسزایی در اشتغال فارغ‌التحصیلان کشاورزی داشته باشیم.
کد خبر : 476436
0.jpg

 گروه استان‌های خبرگزاری آنا، شهرستان حاجی‌آباد به‌عنوان  شمالی‌ترین نقطه هرمزگان و در فاصله 165 کیلومتری مرکز استان واقع شده است، شهرستانی که ارتفاع متوسط آن از سطح دریا یک‌هزار و 200 متر است. نزدیک به 5 هزار و 500 متر از اراضی آن به کشت نخیلات،  9 هزار هکتار به صیفی‌جات و 2 هزار و 100 هکتار نیز به سایر محصولات زراعی اختصاص دارد.


این شهرستان درباره کشاورزی به ویژه نخیلات حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.


برای اطلاع از جزئیات فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد حاجی‌آباد در این زمینه‌ها، دستاوردهای سال گذشته و برنامه‌های سال 99 این دانشگاه گفتگویی را با محمد حیدری نارمندی، رئیس این واحد دانشگاهی ترتیب دادیم که مشروح آن در پی می‌آید: 


آنا: مهم‌ترین دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی حاجی‌آباد (در حوزه‌های مختلف به‌ویژه پژوهش) در سال 98 را چه می‌دانید؟


حیدری نارمندی: سال 1398 فعالیت‌های مختلفی را در حوزه‌های آموزشی، عمرانی، پژوهشی و توسعه طی همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی استان هرمزگان داشتیم و این روند در سال جدید نیز تداوم خواهد داشت.


در حوزه توسعه مدارس سما علاوه بر تأسیس و تقویت علمی، فرهنگی آموزشگاه دخترانه سما به فکر توسعه آن هستیم. سال گذشته (1397) مدرسه دخترانه سمای حاجی‌آباد تأسیس شد و امسال (1399) 150 دانش‌آموز دارد. این یعنی اعتماد زیادی به مدارس سما وجود دارد که کمبود فضای آموزشی اجازه جذب بیشتر را به ما نداده است، امیدوارم در سال‌های آینده بتوانیم این مدارس را افزایش دهیم.


سال 98 در حوزه تحقق اقتصاد مقاومتی کشت یک‌هزار اصله نخل پیارم را آغاز کردیم و این اتفاق به عنوان بزرگ‌ترین رویداد اقتصادی بین دانشگاه‌های کشور قلمداد می‌شود. هر نخل می‌تواند با قیمت سال قبل یک‌میلیون و 500 هزار تومان درآمد داشته باشد و قطعاً تعداد نخل‌های کاشته شده به 2 هزار اصله خواهد رسید که این تعداد می‌تواند همه هزینه‌های جاری دانشگاه را پوشش دهد. سال گذشته نزدیک به یک‌میلیارد ریال درآمد داشتیم که این رقم در سال‌های بعد افزایش خواهد یافت.


تولید بذرهای هیبریدی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان


با توجه به اینکه حاجی‌آباد قطب کشاورزی استان هرمزگان بوده و دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان دارای آزمایشگاه مجهز کشاورزی امکانات کارگاهی کشاورزی 30 هکتار زمین کشاورزی و دو عضو استادیار در رشته کشاورزی است، توسعه تحقیقاتی بخش کشاورزی را در دستور کار قرار داده‌ایم.



تولید بذرهای هیبریدی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) نیز در حال انجام و نتایج ارزشمندی به دست آمده است. ضمن اینکه برنامه علمی و آموزشی مطابق با دستورالعمل‌های دانشگاه دنبال می‌شود و از تفاهم‌نامه‌های منعقد شده با مراکز علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای نهایت بهره را برده‌ایم.


آنا: پیرو طرح شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» به‌عنوان شعار سال 98 و تأکید بر انجام آن توسط واحدهای دانشگاهی، چقدر در این زمینه موفق بوده‌اید و چه اقداماتی انجام داده و یا در دست اقدام دارید؟


حیدری نارمندی: سال گذشته در این زمینه، پیگیری ارتقای اینترنت بر بستر فیبر نوری از 4 به 20 مگابایت از طریق امضای تفاهم‌نامه با مخابرات استان هرمزگان به عنوان اقدامی زیرساختی در دستور کار قرار گرفت و اجرایی شد.


در حوزه مهارت‌آموزی تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه علمی و کاربردی استان هرمزگان و مرکز فنی‌وحرفه‌ای شهرستان حاجی‌آباد منعقد شد تا هر دانشجو بتواند مهارت‌های علمی و کاربردی و فنی‌وحرفه‌ای را کسب کند.


در این حوزه‌ها  بیشترین متقاضی را در رشته‌های برق، مکانیک و حسابداری داشتیم. از سوی دیگر  نرم‌افزار حسابداری به دانشجویان آموزش داده شد. 


راه‌اندازی آموزشگاه زبان‌سرای تهران از جمله اقداماتی بود که نتایج خوبی داشت. دانشگاه آزاد اسلامی حاجی‌آباد نخستین واحد شهرستانی در استان هرمزگان است که این تفاهم‌نامه را به امضا رساند و نزدیک به 100 نفر در حال طی کردن دوره هستند.



بیشترین بهره را از تفاهم‌نامه‌هایی که با مراکز علمی‌وکاربردی و فنی‌وحرفه‌ای به امضا رساندیم در راستای تحقق شعار «هر دانشجو، یک تخصص، یک مهارت» را برده‌ایم.


آنا: آیا در زمینه مدارس مهارتی مورد تأکید مسئولان عالی دانشگاه ورود کرده‌اید؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است چه اقداماتی در این زمینه انجام داده‌اید؟


حیدری نارمندی: آماده عملیاتی کردن سرای نوآوری و مدارس مهارتی هستیم. این اقدام در چارچوب اقتصاد مقاومتی پياده‌سازی می‌شود. مقدمات راه‌اندازی سرای نوآوری و مدرسه مهارتی با موضوع خرما و فرآورده‌های خرمایی مهیا شده و امیدواریم بتوانیم نقش بسزایی در اشتغال فارغ‌التحصیلان این رشته و کشاورزان منطقه داشته باشیم.


محمد حیدری نارمندی


هرچند برنامه استان هرمزگان توسعه اقتصادی دریامحور است؛ اما دانشگاه آزاد اسلامی واحد حاجی‌آباد به دلیل ظرفیت‌هایی که در بخش کشاورزی شهرستان وجود دارد، برنامه‌های خود را روی توسعه مهارت‌های کشاورزی و صنایع تبدیلی این بخش معطوف کرده است و اطمینان داریم نتایج ارزشمندی را برای فارغ‌التحصیلان و جامعه کشاورزی استان و شهرستان حاجی‌آباد خواهد داشت.


آنا: فعالیت واحد حاجی‌آباد در «طرح پایش» و ایجاد «سراهای نوآوری و فناوری» دانشگاه آزاد اسلامی چگونه بوده است؟


حیدری نارمندی: ازآنجاکه دانشگاه آزاد اسلامی حاجی‌آباد تحصیلات تکمیلی ندارد؛ بنابراین طرح پایش ویژه مراکزی است که تحصیلات تکمیلی دارند؛ اما با وجود این موضوع، بحث پایان‌نامه‌های دانشجویی را با همت استادان و مدیران دستگاه‌های اجرایی مانند فرمانداری، شهرداری، شورای اسلامی شهر و سایر دستگاه‌ها به سمت متناسب‌سازی با نیاز جامعه و در پیوند با صنعت، اقتصاد و مدیریت شهری پیش خواهیم برد.


راه‌اندازی زمین چندمنظوره ورزشی


در حقیقت پایان‌نامه‌های دانشجویی و پژوهش‌ها می‌توانند در شناخت آسیب‌های اجتماعی، مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، بهبود کسب و کار، رونق صنعت و اشتغال اثرگذار باشد و از این فرصت نهایت بهره را خواهیم برد. 



مطمئنم از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی عقب نخواهیم ماند و ایده‌های خلاق و نوین دانشجویان را در زمینه توسعه همه‌جانبه به‌کار خواهیم بست و در کنار آن توجه به کیفیت آموزشی و ایجاد رشته‌های جدید را دنبال می‌کنیم.


آنا: اهداف و دستور کار واحد حاجی‌آباد در سال 99 در حوزه‌های مختلف چیست.؟


حیدری نارمندی: کلنگ‌زنی آموزشگاه پسرانه سما و اقدامات اولیه  از قبیل پروانه ساخت تأییدیه معاونت سما و عمرانی استان هرمزگان اخذ شده و قرار است با همکاری خیّران در سال 99 افتتاح شود.


آسفالت خیابان  منتهی به آموزشگاه پسرانه با همکاری شهرداری در سال 99 درخواست و دغدغه والدین دانش‌آموزان است که  انجام خواهد شد.


راه‌اندازی زمین چندمنظوره ورزشی با هدف توسعه ورزش دانشجویی و دانش‌آموزی، پرورش استعدادهای ورزشی، توجه به کیفیت آموزشی و ایجاد رشته‌های جدید  از اهداف ما در سال جدید است که امیدواریم با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی و همراهی مدیران، استادان و دانشجویان محقق شود.


آنا: و سخن آخر...


حیدری نارمندی: ضمن تشکر از مدیر و عوامل خبرگزاری آنا به‌دلیل انعکاس عملکرد مراکز دانشگاهی، فرارسیدن سال نو را خدمت مردم تبریک عرض می‌کنم و از درگاه خداوند صحت، سلامتی و برکت را برای هموطنانم خواستارم، امیدوارم سال جدید برای مراکز علمی و دانشگاهی توأم با موفقیت‌های ملی و بین‌المللی باشد. 


انتهای پیام/4078/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب