نیمقرن پیشرفت علمی دربرابر افول غربیها ۱۳-
دانستنیهای پزشکی/ 92
با داروی ضدکرم و ضدانگل آلبندازول بیشتر آشنا شوید
آلبندازول دارویی ضدانگل و ضدکرم است که عملکرد آن منجر به جلوگیری از تخمگذاری کرمها و انگلهای جدید در بدن میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از drugs.com، آلبندازول دارویی ضدانگل و ضدکرم است که مانع تخمگذاری کرمهای ریز و تکثیر آن در بدن میشود.
این دارو برای درمان برخی عفونتهای خاص که توسط کرمهای ریز ایجاد میشود همچون کرم نواری تنیا سولیوم یا خوک (این انگل از طریق گوشت خوک به انسان منتقل میشود) و یا آسکاریس، کرمک، کرمک قلابدار، تریکوریاز تجویز میشود.
آلبندازول چگونه باید مصرف شود؟
- این دارو باید بههمراه غذا خورده شود. در صورتیکه بیمار قادر به خوردن کامل آن نیست میتواند این قرص را خرد کرده و با یک لیوان آب بخورد.
- میزان دوز تجویزی این دارو بهویژه در کودکان و نوجوانان براساس وزن آنها تعیین میشود و در صورت کاهش یا افزایش وزن میزان دوز مصرفی نیز تغییر میکند.
- ممکن است پزشکان برای جلوگیری از عوارض جانبی آلبندازول که میتواند ناشی از مرگ انگلها در بدن باشد داروهای دیگری را نیز تجویز کند.
- مصرف این دارو با تجویز پزشک بهطور کامل باید انجام شود حتی اگر علائم بهبودی خود را به سرعت نشان دهد. قطع یا تغییر میزان مصرف دارو میتواند عفونت را در برابر دارو مقاوم کند.
- آلبندازول عفونتهای ویروسی همچون آنفولانزا و سرماخوردگی را درمان نمیکند.
- در زمان مصرف این دارو عملکرد کبد باید هر دو هفته یکبار بررسی شود.
- دمای محیط در زمان مصرف آلبندازول نباید گرم و مرطوب باشد.
عوارض جانبی مصرف آلبندازول چیست؟
اختلالات تنفسی، تب و لرز، تشنج، سردرد، درد پشت چشم، افزایش حساسیت به نور، حالت تهوع، درد معده، سرگیجه، ریزش موقت مو، سفتی گردن و ... از عوارض شایع مصرف داروی آلبندازول است که در صورت مشاهده حتماً پزشک معالج باید مطلع شود.
تداخلات دارویی آلبندازول چیست؟
- مصرف همزمان این دارو با کونیواپتان اثرات آلبندازول را تشدید میکند.
- اثر آلبندازول با مصرف داروهایی همچون توسیلیزومب و سیپروترون کاهش مییابد.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/