دانستنیهای پزشکی/ 91
با داروی مهارکننده ویروس ایدز در ویکیآنا آشنا شوید
آباکاویر دارویی است که با کاهش میزان ویروس HIV (ویروس عامل بیماری ایدز) سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث عملکرد بهتر آن میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، آباکاویر دارویی است که برای کنترل ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) مورد استفاده قرار میگیرد.
این دارو به کاهش میزان ویروس HIV (ویروس عامل بیماری ایدز) در بدن کمک کرده و با توجه به اینکه در اثر مصرف آن سیستم ایمنی بدن بهتر کار میکند احتمال بروز عوارض این ویروس مانند عفونت جدید یا سرطان کاهش مییابد.
این دارو متعلق به طبقهای از داروها با عنوان مهارکننده نوکلئوزیدی برگشتپذیر آنزیم ترانس کریپتاز است که تکثیر ویروس HIV را مهار میکند.
نکته قابل توجه درباره این دارو اینکه آباکاویر ایدز را درمان نمیکند.
نکات مهم در مصرف آباکاویر
- این دارو خوراکی است و یک یا دو بار در روز به تجویز پزشک قبل یا بعد از غذا مصرف میشود.
- میزان مصرف این دارو به شرایط پزشکی بیمار و پاسخ به درمان بستگی دارد. در کودکان مصرف این دارو به وزن وابسته است.
- در صورتیکه بیمار مدت کوتاهی مصرف این دارو را قطع و پس از آن مجدداً استفاده از آن را از سر بگیرد احتمال بروز واکنش شدید آلرژیک را افزایش داده است.
- هرگز نباید میزان مصرف (دوز) دارو را بدون راهنمایی پزشک تغییر داد و یا مصرف آن را حتی برای کوتاه مدت متوقف کرد زیرا این دست از اقدامات میتواند درمان ویروس HIV را سختتر کرده و همچنین ویروس را نسبت به دارو مقاومتر و عوارض جانبی آن را نیز بیشتر کند.
عوارض جانبی داروی آباکاویر چیست؟
- اختلال در خواب، از بین رفتن اشتها، کاهش غیرقابل توجیح وزن، خستگی شدید، اسهال، سردردهای شدید، سوزن سوزن شدن دست و پا، تب و لرز، علائم تیروئید بیش فعال، عصبی شدن، اضطراب، افسردگی و ... بخشی از عوارض شایع مصرف این دارو است.
- نکته قابل توجه اینکه بروز عوارض جانبی این دارو برای زنان و همچنین افراد چاق بسیار بیشتر از سایرین است.
- در صورتیکه مصرفکنندگان این دارو سابقه بیماری قلبی دارند حتماً پزشک معالج را نسبت به این موضوع مطلع کنند چون مصرف این دارو احتمال سکته قلبی را افزایش داده و احتمال بروز یا تشدید بیماریهای قلبی همچون فشار خون بالا، دیابت یا کلسترول خون بالا را افزایش میدهد.
تداخلات دارویی آباکاویر چیست؟
- مصرف همزمان این دارو با متادون اثرات آباکاویر را کاهش میدهد.
- مصرف همزمان این دارو با ریباویرین (داروی ضدویروس برای درمان هپاتیت C مزمن) اثرات مهارکنندگی آباکاویر را کاهش میدهد.
- مصرف همزمان گانسیکلوویر با آباکاویر عوارض جانبی این دارو را افزایش میدهد.
انتهای پیام/ 4105/
انتهای پیام/