دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 فروردين 1399 - 07:26

تاریخچه و نقشه جامع شهر صدرا در ویکی آنا

نقشه جامع شهر صدرا را میتوانید در این گزارش مشاهده کنید.
کد خبر : 475675
sad.png

به گزارش خبرنگار حوزه سفر و گردشگری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا, صدرا یکی از شهرهای جدید ایران در استان فارس است که در شمالغربی شیراز قرار دارد. شهر مادر صدرا، شیراز می‌باشد که فاصله از مرکز شهر مادر ۱۵ کیلومتر و به علت محدود شدن بین دو رشته کوه دارای یک نسیم دائمی از طرف شمال غرب (گویم) به طرف جنوب شرق (باجگاه) بوده و باعث می‌گردد آلودگی هوا به 'حداقل' برسد. تفاوت آب هوای صدرا و شیراز را می‌توان در بارش برف ۱۶ دی ۱۳۹۲ بهتر شناخت به صورتی که در مرکز شهر ارتفاع برف به ۱۶ سانتی‌متر و در شهر صدرا به ۵۲ سانتی‌متر رسید و برای ۴۸ ساعت آب و برق این شهر را قطع کرد. مردم این شهر در آن روز برای ساعاتی هیچ گونه راه ارتباطی با شهر شیراز نداشتند. این شهر که در ابتدا از شهرک‌های تازه شیراز بوده در سال‌های اخیر به دلیل رشد و توسعه زیاد از نظر تقسیمات کشوری، شهری مجزا از شیراز شده‌است.


مطالعات و طراحی شهر جدید صدرا در ابتدای سال ۱۳۶۸ آغاز گردید. این مطالعات بر پایه موقعیت مکانی شهر شیراز و شهرهای اقماری آن و همچنین دورنمای توسعه این مناطق استوار گردید. با توجه به هویت پیش‌بینی شده برای شهر جدید صدرا با عملکردی فرهنگی – علمی و تحقیقاتی، طراحی نواحی مختلف آن بر این پایه استوار گردیده‌است.


پردیس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایت جدیددانشگاه صنعتی شیراز نیز در این شهر واقع شده‌است. از دیگر موارد قابل اشاره می‌توان به مجتمع خلیج فارس روبرو شهرک گلستان و قبل از شهر صدرا و ایستگاه راه‌آهن شیراز قبل از شهر صدرا اشاره کرد که در ابتدای بلوار خلیج فارس واقع شده‌است. عمده فعالیات‌های شهری به عهده شرکت عمران و شهرداری صدرا می‌باشد.


تاريخچه  شکل گیری شهرجدید صدرا


پيرو سياستهاي كلي نظام  و وزارت مسكن و شهرسازي مبني بر رفع مشكلات و معضلات  كلان شهرها به لحاظ مسائل مربوط به آلودگيهاي محيط زيست ، عدم كارائي محيط زيست ، عدم كارايي تاسيسات زيربنائي ، آلودگيهاي صوتي ناشي از ترافيك ، كمبود فضاهاي خدماتي – آموزشي و اشباع محلات مسكوني مركز شهري ، افزايش جمعيت، بالارفتن هزينه هاي زندگي در كلان شهرها و به تبع آن افزايش فقر و گسترش جرائم اجتماعي و عدم رعايت حقوق شهروندي  و . . . نياز به  مكان هايي در نزديكي كلان شهرها به منظور تمركز زدائي جهت ايجاد تعادل در ارائه خدمات شهري  و همچنين هدايت سرريز جمعيت  به اين مكان ها و كنترل وتثبيت جمعيت كلان شهرها و جلوگيري از حاشيه نشيني شديداً احساس ميگرديد.


مكانيابي و مطالعات – برنامه ريزي و طراحي شهر جديد صدرا در فروردين 1368 در دستور كار وزارت مسكن و شهرسازي قرار گرفت و به مهندسين مشاور جهت اقدام لازم واگذار گرديد و نهايتاً طرح جامع شهر در بهمن ماه سال 1374 به تصويب شوراي عالي شهرسازي و معماري كشور رسيد و به موازات اجراي عمليات آماده سازي اراضي طرح تفصيلي تهيه و در سال 1369 به تصويب رسيده است.


محدوده قانوني شهر در گستره اي به مساحت 5 هزار هكتار و با تراكم ناخالص 100  نفر در هكتار و با جمعيت مصوب 230 هزار نفر بـــه تصــويب رسيده كــه جمعيت مــورد تاكيد افق طرح در آستانه دوم و با افتتاح پروژه های مسکن مهر « جمعيت نهايي »در حدود 500هزار نفر پيش بيني شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب