این جشنواره در تیررس کروناست!/ فجر جهانی هم تعلیق میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نگرانی از شیوع بیماری کرونا عمده فعالیتهای جاری کشور را در معرض تعطیلی و تعویق برده است. این اتفاق خصوصاً متوجه فعالیتها و برنامههایی است که شاید برای کشور ضروری و حیاتی نیستند. لذا جدا از مباحث اقتصادی و خاصه اجتماعی که متمرکز بر درمان و پزشکی است، فعالیتهای سیاسی و خصوصاً فرهنگی-هنری از این قاعده تعطیلی بینصیب نیستند.
وزارت ارشاد به عنوان متولی برنامههای فرهنگی و هنری، طی دو هفته اخیر به طور معقول و سنجیدهای، دستور تعطیلی و عدم فعالیت کلیه فعالیتها و برنامههای مرتبط را اعلام کرده تا احیاناً خطری از بابت شیوع کرونا متوجه مردم نشود. از سالنهای سینمایی گرفته تا تئاتر و موسیقی و همه همایشها و دورهمیهای مشابه فعلاً بسته مانده است.
البته عمده این فعالیتهای فرهنگی، دایره مخاطبانش را بر حضور مردم داخل کشور گذاشته است، با این حال برخی رویدادهای فرهنگی و هنری از جمله «جشنواره جهانی فجر 2020» به دلیل برند «بینالمللی» بودنش، بیشتر با این حواشی ناخوشایند اجباری همراه خواهد بود. جشنوارهای که چندین دوره ابتدایی خود را برای عرضه اندام بیشتر در محافل سینمایی جهانی تجربه میکند تا بتواند درصورت ثبات، به نقطه عطفی برای سینمای ایران تبدیل شود.
هرچند در همین چند سال اخیر برگزاریاش نیز انتقادات بسیاری حول آن وجود داشته است. همچنان که برخی منتقدان از جهت اثرگذاری، حتی بود و نبودش را بیتفاوت دانستهاند. دوره جدید یعنی سی و هشتم این رویداد سینمایی بینالمللی مقرر بود که از تاریخ ۲۸ فروردین لغایت 5 اردیبهشت ۹۹ و در نیمههای آوریل سال ۲۰۲۰ میلادی در تهران برگزار شود اما با شیوع یکباره کرونا در کشورمان و روند نگرانکننده آن، فعلاً و به طور غیررسمی این رویداد نیز در سکوت خبری مانده است.
با توجه به اعتبار بینالمللی جشنواره فیلم فجر و نیز الزام به حضور میهمانان خارجی، حتی اگر شاهد پسرفت فزاینده شیوع کرونا در کشور باشیم، با این حال به سبب نگرانیهای بینالمللی نسبت به این بیماری همهگیر که در چند ده کشور همچنان جولان میدهد، حضور چهرهها و میزبانی از همین هنرمندان خارجی به فرض برگزاری جشنواره جهانی فجر اما کمی دور از انتظار است.
تاکنون خبری رسمی نیز از سوی محمدمهدی عسگرپور، دبیر جشنواره رسانهای نشده و همهچیز در حد حرف و گمانهزنی است. فرضیه تعویق و حتی تعلیق این دوره از جشنواره جهانی در کشورمان به نظر جدی میرسد که این امر با توجه به روزهای ثابت در تقویم برگزاری جشنوارههای جهانی و عدم تغییر زمان آنها، برگزاری فجر را در سال آینده با تردید جدیتری همراه میکند.
به رغم تعطیلی موقت برنامههای هنری و فرهنگی داخل که همچنان الزامی دوچندان و روزهای بیشتری را میطلبد، باید به تصمیم جدیتر و هرچه زودتری نسبت به برپایی «جشنواره جهانی فجر 2020» رسید تا تکلیف فیلمسازان، میهمانان و حتی بودجه میلیاردی اختصاص داده شده به آن مشخص شود.
انتهای پیام /4143/پ
انتهای پیام/