دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1398 - 00:35
آنا گزارش می دهد؛

یارانه معیشتی بنزین در تناقض با سیاست‌های جمعیتی

یارانه معیشتی بنزین، طرحی که می‌توانست سهمیه‌بندی بنزین را هدفمند سازد؛ اما در حال حاضر نه سیاست‌های جمعیتی در آن رعایت می‌شود و نه توزیع آن عادلانه بین مردم صورت می‌پذیرد.
کد خبر : 475260
bastemaishatiyarane.jpg

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سهمیه‌بندی بنزین طرحی است که با همه فراز و فرودهایی که تا اینجای کار به همراه داشته است اما هنوز هم ابعاد غیرکارشناسی آن گریبان‌گیر مردم است. تصمیمی که از سوی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گرفته شد، اما دولت نقش جدی‌تری در این تصمیم و اجرای آن داشت. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت با ابراز رضایت از سهمیه‌بندی بنزین  گفته است: «مصرف بنزین بعد از سهمیه‌بندی، حدود ۲۰ میلیون لیتر در روز کاهش یافت؛ البته این میزان ممکن است در آینده کمتر شود، زیرا مردم به قیمت بنزین عادت می‌کنند و مصرف دوباره افزایش خواهد یافت. اگر مصرف بنزین به‌صورت قبل ادامه می‌یافت در سال ۱۴۰۰ باید دوباره بنزین وارد می‌کردیم».


* توزیع ناعادلانه یارانه بنزین


از جمله انتقاداتی که برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس به اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین وارد می دانند، توزیع ناعادلانه یارانه بنزین است. حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از شیوه پرداخت یارانه بنزین، گفت: بسیاری از نیازمندان واقعی جامعه هدف این طرح قرار نگرفته‌اند زیرا که شیوه پرداخت یارانه بنزین صحیح نیست.


حمیدرضا حاجی بابایی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه هم در رابطه با یارانه بنزین نیز گفته است: پس از ۳ برابر کردن نرخ بنزین، دولت قرار شد ۳۱ هزار میلیارد تومان در قالب یارانه معیشتی به ۶۰ میلیون نفر پرداخت کند، این یعنی هر چهار نفر باید سه نفرشان یارانه بگیر باشند، اما از هر چهار نفر سه نفر می‌گویند یارانه نمی‌گیرند، پس این مبلغ کجا صرف می‌شود؟


* فرزند بیشتر یارانه کم‌تر


هر چند مقامات دولتی مدعی هستند که اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین برای کشور ضروری بوده است، اما فعلاً توزیع یارانه حاصل از افزایش قیمت بنزین بین مردم عادلانه صورت نمی پذیرد. دهک‌های با درآمد بالا از این یارانه بهرمند می‌شوند اما برخی دهک‌های کم‌درآمد و مستضعف از یارانه معیشتی بی‌بهره‌اند.


گذشته از آن که یارانه بنزین به صورت ناعادلانه بین اقشار مختلف مردم توزیع می شود، سیاست های کلی «جمعیّت» که سال 93 از سوی رهبر انقلاب براساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی به دستگاه های مختلف ابلاغ شد در آن رعایت نشده است. به گونه ای که با یک حساب سر انگشتی مشخص می شود، خانواده‌هایی با جمعیت کمتر یارانه بیشتری نسبت به خانواده های پر جمعیت تر دریافت می کنند. دولت یارانه خانواده‌های تک‌نفره را 55 هزار تومان قرار داده است اما یارانه خانواده 5 نفره به جای آنکه طبق ضریب به 275 هزار تومان افزایش یابد، 205 هزار تومان است.


نکته قابل توجه دیگر، خانوارهای دارای 4 فرزند یا بیشتر هستند که اصطلاحاً جمعیتشان از 5 نفر بیشتر است. این خانواده‌ها به همان اندازه خانواده‌های 5 نفره یارانه بنزین دریافت می کنند. در واقع دولت با این طرح عملا فرزند سوم به بعد خانواده‌ها را برای اعطای یارانه بنزین به رسمیت نمی‌شناسد. این روند کاملاً برخلاف سیاست‌های کلی نظام، برای تشویق مردم در جهت فرزندآوری و رشد جمعیت کشور است.


https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1398/08/24/13980824003208194188970810.jpg


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
United States of America
چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۶
۰
توروخدا راه اعتراض برای کسانی که نیازمندهستندولی ازترس قطع یارانه بازبینی حساب برای معیشتی راپس گرفته وانصراف دادن بازکنین ماهم ادمیم بخدا به شام شب محتاجیم درطول ماه دووعده غذای خوب نمیخوریم ولی دستفروشم وکارتخوان دارم بخاطرتراکنش کارتخوان حذف شدم رفتم وزارت رفاه کرمانشاه گفتن هرکی کارتخوان داره مشمول نمیشه اعتراض نکن وگرنه یارانه هم قطع میکنن
قالیشویی ادیب