دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بازخوانی نامه‌ای در کتاب صحیفه امام؛

توصیه‎‌های امام خمینی (ره) در خصوص عمل‌کردن به دستور پزشک/ شما را به خدا قسم به حرف‌های دکتر ترتیب اثر دهید

امام خمینی (ره) در نامه‌ای خطاب به برادر خود آقای پسندیده ایشان را به عمل کردن به توصیه پزشکان سفارش کرده و در این زمینه نوشته‌اند: «در مواقع احتمال ضرر از آنچه موجب است اجتناب کنید».
کد خبر : 475247
امام خمینی.jpg

به گزارش خبرنگار آئین و اندیشه گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا در اقصی نقاط جهان و من جمله ایران موجی از حواشی و اتفاقات عجیب را در پی داشته است. از جمله آنها برخی موضع‌گیری و اتفاقات عجیب و غریب و خلاف عقل و نسبت دادن آن به دین و مذهب است. دیری نگذشته از انتشار ویدئو فردی منتسب به شیعه انگلیسی و فرقه شیرازی که شبکه‌های ضریح امام رضا علیه السلام را برخلاف آداب یاد شده در زیارت‌نامه‌ها با زبان خود می‌لیسد و مدعی می‌شود تمام کرونا را من گرفتم!


در همین شایسته است به دستورات و سیره بزرگان از علما و فقها نگاه شده و بررسی شود که آنها در چنین موقعیت‌های مشابهی چه می‌کرده‌اند و زمانی که پزشک دستور به اجتناب از امری می‌داده است، عمل کردن به دستورات پزشک را توصیه می‌کردند و یا لجوجانه بر خلاف آن پا فشاری می‌کردند.


کتاب صحیفه امام در بيست و دو جلد شامل كليه بيانات شفاهی و كتبی امام خمينی(س) است. اين مجموعه از نخستين نامه موجود از ايشان كه در سال 1312 هجری شمسی نوشته شده آغاز می‌شود و به آخرين نامه كه در تاريخ 28 ارديبهشت 1368، حدود دو هفته قبل از ارتحالشان، مرقوم فرموده‌اند ختم می‌گردد و در جلد بیستم آن نامه‌ای خطاب به آقای پسندیده برادر امام راحل و توصیه به عمل کردن به دستورات پزشک آمده است.


امام راحل (ره) در این نامه با لحنی کاملا جدی برادر را به خدای متعال قسم می دهم به حرفهای دکتر ترتیب اثر دهد. متن این نامه بدین شرح است: «برادر بزرگوارم، قربانت شوم‏‎


شما را به خدای متعال قسم می دهم به حرفهای دکتر ترتیب اثر دهید. چرا موجب‏‎ ‎‏نگرانی همه می شوید؟ خداوند لازم نموده است که در مواقع احتمال ضرر، انسان از‏‎ ‎‏آنچه موجب است اجتناب کند، اگر چه ترک حج و صوم و صلوة باشد. شما می خواهید‏‎ ‎‏موافق حکم خدا عمل کنید، کاری نکنید که خداوند نعوذبالله از شما ناراضی باشد. این‏‎ ‎‏احتیاطات شما برخلاف شرع است و لازم است از آن اجتناب فرمایید. والسلام.‏


‏‏13 / 1 / 65‏


‏‏روح الله الموسوی الخمینی»


در توضیح این نامه نیز آمده است، امام خمینی به برادر بزرگشان آقای پسندیده علاقۀ خاصی داشتند و برای سلامت ایشان اهمیت زیادی قائل بودند. آقای پسندیده در امور مربوط به طهارت و نجاست دچار احتیاط بیش از حد وسواس بوده و طبعاً این امر با توجه به کهولت سن ایشان، و استحمام مکرر در آب سرد و یا گرم و موارد مشابه آن احتمال بروز بیماری را افزایش می داد، تأکید امام خمینی در همین رابطه است.


متن این نامه و ملاحظه توصیه آن به نیکویی نشان می‌دهد که بایستی در مواقعی که احتمال ضرر وجود دارد، دستورات پزشکان مورد تامل قرار گرفته و اجرا شود.



انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب