دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
قائم مقام وزارت صمت:

ذخیره عظیمی که از کالا‌های اساسی ایجاد کرده‌ایم/تشکیل ستاد بررسی اثرات ویروس کرونا در تجارت

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با ذخایر عظیمی که از کالا‌های اساسی ایجاد کردیم در طول سال منتظر بودیم تا تقاضایی ایجاد شود و این کالا‌ها را روانه بازار کنیم که اکنون این فرصت ایجاد شده است.
کد خبر : 475005
173417e4-4325-4c23-95d1-4fc012e3c5f5.jpeg

به گزارش خبرگزاری آنا حسین مدرس خیابانی در برنامه «پایش» شبکه اول صدا وسیما اظهارداشت: برای تامین کالا‌های اساسی، تدارک وسیع در کشور دیده شده و زیرساخت‌های خوبی شکل گرفته است که در این باره فقط در بندر چابهار ۲۵۰ هزار تن ظرفیت سازی شده است.


وی افزود: با ذخایر عظیمی که از کالا‌های اساسی ایجاد کردیم در طول سال منتظر بودیم تا تقاضایی ایجاد شود و این کالا‌ها را روانه بازار کنیم که اکنون این فرصت ایجاد شده است.


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی اظهار داشت:  در سازمان میادین میوه و تره بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز غرفه‌های ویژه‌ای برای عرضه گوشت و مرغ ایجاد شده است که با استفاده از این ظرفیت، گوشت و مرغ به صورت مستقیم به مردم عرضه می‌شود.


مدرس خیابانی با اشاره به اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر قحطی و کمبود کالا در کشور گفت: به نظرم افراد باید به چشمان خود بیشتر از فضای مجازی اعتماد داشته باشند.


وی وجود تورم ساختاری در کشور را در شکل گیری تورم کنونی طبیعی دانست و افزود: برخی ها، چون فکر می‌کنند ممکن است از ارزش پولشان کاسته شود سکه و طلا می‌خرند، اما اینکه روغن داغ آن را زیاد می‌کنند اثر فضای ایجاد شده از آن سوی مرزهاست آن هم با اسم رمز کمبود، گرانی و نارضایتی می‌خواهند اهداف خود را دنبال کنند.


مدرس خیابانی گفت: برای صادرات مسیر سبز گمرکی وجود دارد و در مجموع صادرات راحت‌تر انجام می‌شود، اما سنگ‌هایی جلوی واردات گذاشتیم آن هم به این علت که با توجه به محدودیت منابع ارزی باید منابع موجود ارزی را اداره کنیم بنابراین امروز به جز واردات کالا‌های اساسی و ضروری، مواد اولیه کارخانجات و قطعات و تجهیزاتی که در داخل تولید نمی‌شود جلوی واردات بقیه محصولات را یا گرفتیم یا خواهیم گرفت.


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی درباره بیکار شدن کارگران به علت اثرات سوء ناشی از ویروس کرونا افزود: به نظرم باید به سمت کسب و کار‌های اینترنتی برویم و مشاغل دیگری را فعال کنیم تا این دوره را پشت سر بگذاریم، زیرا شغل برای مردم مهم است ضمن اینکه باید توجه کنیم اولویت دهی به صادرات هم ظرفیت‌های خالی کارخانجات را پر و هم اشتغال پایدار را حفظ می‌کند.


 مدرس خیابانی با بیان اینکه در شرایط کنونی حفظ اشتغال مهم‌تر از رشد اشتغال ملی است گفت: البته در گزارشاتی که ما در وزارت صمت داریم تولید در همه رسته‌ها و گروه‌های کالایی روند افزایشی دارد که این نکته مثبتی است.


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی درباره کوله بران و مشکلات کوله بری افزود: امیدوارم زیرساخت‌های تجاری و مرزنشینی کشور به گونه‌ای باشد که مرزنشینان شغل پایدار داشته باشند و کوله بری نکنند.


وی گفت: همه جای دنیا مرز نشینان پولدار‌تر از جا‌های دیگر هستند، اما این موضوع در کشور ما برعکس است یعنی کسی که از ظرفیت‌های مرزی می‌تواند استفاده کند باید از سطح رفاه بالاتری برخوردار باشند در این بین ما هم باید تلاش کنیم ظرفیت‌های موجود در مناطق مرزی از جمله ظرفیت‌های دامداری، کشاورزی، صنعتی و تبادل کالایی را فعال و تقویت کنیم.


 مدرس خیابانی در پاسخ به پرسشی درباره انتظار از رئیس مجلس آینده افزود: از آنجا که قوه مجریه به عنوان سکان دار امور اجرایی کشور اکنون تحت فشار قرار دارد درخواست من از رئیس مجلس آینده این است که حتماً به قوه مجریه در اداره امور کشور کمک کند یعنی مجلس در کنار دولت باشد و از آنجا که دشمنان ما از آن طرف مرزی‌ها غلط دیکته‌های ما را می‌گیرند و انتقاد می‌کنند ما در این شرایط از هم دیگر غلط گیری نکنیم.


وی در پاسخ به پرسشی در این باره که اگر به شما هم بسته بهداشتی برای مقابله با کرونا بدهند آیا می‌پذیرید؟  بیان داشت: اگر در محیط کارمندی و کارگری به همه بدهند ما هم استفاده خواهیم کرد، اما اگر فقط هدیه برای ما باشد آن را نمی‌پذیریم.


قائم مقام وزیر صنعت در امور بازرگانی  درباره پویش درج قیمت گفت: به نظر ما اگر قیمت بر روی کالایی درج نشود قصد گران فروشی در آن وجود دارد بنابراین مردم از مغازه‌ها و فروشگاه‌هایی خرید کنند که بر روی کالا‌های آن قیمت درج شده باشد.


*پیش بینی‌ لازم برای تامین تقاضای مازاد کالا در بازار


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای سال، پیش بینی‌های لازم برای تامین تقاضای مازاد انواع کالا در بازار شده است و هیچ مشکلی در جهت تامین این نیاز وجود ندارد.


وی اظهار داشت:  اصل تامین مازاد بر نیاز کشور از ابتدای سال در دستور کار ما قرار داشته است، چراکه قبول داریم که در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار گرفته ایم و باید به فکر تمام ابعاد اقتصادی کشور باشیم.


وی افزود: مشابه همین وضعیت که الان در بازار به وجود آمده پس از افزایش قیمت بنزین نیز وجود داشت، ولی نیاز‌های بازار تامین شد.
مدرس خیابانی افزود: فضاسازی رسانه‌ای برای اینکه نشان دهد در بازار کمبود کالا داریم رمز جنگ رسانه‌ای دشمن است به گونه‌ای که نشان دهد در بازار کمبود کالا وجود دارد و گرانی ایجاد شده این کمبود موجب نارضایتی شده است.


وی افزود: دشمنان به بهانه‌های مختلف می‌خواهند نشان دهند که در بازار کمبود وجود دارد، یکبار به بهانه انتخابات و یکبار به بهانه ویروس کرونا.


قائم مقام وزیر صنعت تاکید کرد: بیش از ۴.۵ میلیون تن کالای اساسی در بنادر جنوب کشور دپو شده است و هیچ کمبودی از این نظر وجود ندارد و برای تامین این نیاز‌ها ۴۰ درصد ورودی کشتی‌های کشور مربوط به کالا‌های اساسی است.


وی تصریح کرد: مردم تسلیم فضاسازی رسانه‌ای دشمنان نشوند چرا که کالا‌های موجود در بازار پشتوانه دارد و به محض مصرف جایگزینش آماده است.


مدرس خیابانی اظهار داشت: در این چند روز خرید مردم دو برابر شده، اما هیچ کمبودی در بازار نیست و قفسه تمام فروشگاه‌ها پر است و انبار فروشگاه‌ها هم مملو از کالاست.


وی ادامه داد: ذخایر گوشت و مرغ هم دو برابر نیاز است و تولید کنندگان تدارک گسترده دیده اند.


مدرس خیابانی گفت: بخشی از کسب و کار‌های خرد مثل تاکسی‌ها و پیک‌های موتوری از شرایط موجود آسیب دیده و مردم می‌توانند مایحتاج عمومی خود را از طریق پیک‌های موتوری و تاکسی‌ها جابجا کنند که هم از عبور و مرور جلوگیری شود و هم این کسب و کار‌ها بیش از این آسیب نبینند.


مدرس خیابانی اظهار داشت: تدارک لازم برای ایام پایانی سال دیده شده و حتی برای ماه رمضان و بازگشایی مدارس برنامه خاص داریم و بازار به حال خود رها نشده است.


وی تاکید کرد: سهمیه‌های خاص برای این ایام دیده شده و با ظرفیت عظیمی که اصناف برای کالا رسانی دارند هیچ مشکلی برای تامین کالا نیست و برای شوینده‌ها هم از چند ماه گذشته به تولیدکنندگان گفته ایم که برای ایام شب عید تولید را دو برابر کنند.


قائم مقام وزیر صنعت تصریح کرد: در مورد شوینده‌ها یک و نیم میلیون تن ظرفیت تولید داریم و در حال حاضر از سی درصد این ظرفیت استفاده می‌کنیم و امکان افزایش ظرفیت وجود دارد و مشکلی نیست.


وی خاطر نشان کرد: در باره الکل یک شوک آنی وارد شد، اما امروز رایزنی کردیم و اجازه عرضه انواع مواد ضد عفونی از جمله الکل در داروخانه‌ها آغاز و مشکل برطرف می‌شود.


*تشکیل ستاد بررسی اثرات ویروس کرونا در تجارت


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای اینکه بسیاری از کسب و کار‌ها در این مدت آسیب دیدند ستادی با عنوان بررسی اثرات ویروس کرونا در تجارت تشکیل شد تا با مشوق‌هایی این کسب و کار‌ها اسیب نبیند.


حسین مدرس خیابانی در برنامه پایش گفت: براساس رایزنی‌های صورت گرفته اجازه عرضه انواع ماسک و اقلام مورد نیاز از طریق داروخانه‌ها را دریافت کردیم و همچنین با صحبت‌هایی که با شهرداری تهران شد عمده اقلام بهداشتی و ژل شستشو در غرفه‌های سازمان میادین و ایستگاه‌های مترو در دسترس مردم قرار گیرد.


وی درباره ویروس کرونا و اسیب به کسب و کار‌های کوچک  افزود: البته این ویروس باعث آسیب به کسب و کار‌های کوچک، چون اغذیه ای‌ها شده است و به همین دلیل بسته ویژه‌ای پیشنهاد شده است تا بخشی از مالیات، استمهال وام، بیمه تامین اجتماعی و سایرمشوق‌های تشویقی به این کسب وکار‌ها دهند تا آسیب نبینند حتی بخش‌هایی که در تجارت خارجی آسیب دیده اند هم مدنظر قرار داده ایم اگرچه با رایزنی‌های صورت گرفته مرز‌ها باز می‌شوند.


وی افزود: در گذشته دستمان در جیب نفت بود که هر چه زمان می‌گذرد ظرفیت‌های داخلی کشور را بیشتر می‌شناسیم ما تلاش کردیم تا از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم که گرفتیم.


مدرس خیابانی تصریح کرد: ما در شدیدترین تحریم‌ها قرار گرفته ایم و روی پای خود ایستاده ایم.


وی در پاسخ به این سوال که چه کسی مسئول نرخ ارز و طلا است گفت: در دولت ستاد اقتصادی با حضور وزرای اقتصادی وجود دارد که رئیس این ستاد رئیس جمهور است.


قائم مقام وزیر صمت در پاسخ به اینکه وزارت صمت به بورس کالا دستور داده است که کالا‌ها را به چه قیمت بفروشد گفت: امروز به دلیل اختلاف قیمت ریال و دلار، این کار را انجام می‌دهیم و قیمت یکسری از کالا‌ها مانند خودرو و لوازم خانگی مدیریت شده است و باید هوای هر دو طرف تولید کننده و مصرف کننده را داشته باشیم.


مدرس خیابانی با اشاره به اینکه در ۱۱ ماه امسال ۴۰ میلیارد دلار صادرات و ۸۰ میلیارد دلار حجم تجارت ما بود گفت: ۱۳۰ میلیون تن رکورد وزنی در صادرات زدیم و به لحاظ حمایت از تولیدکنندگان داخلی از ورود ۲ نوع کالا که توان تولید داخل وجود دارد و کالا‌های غیر ضروری خودداری کردیم.


*باید از صنعت خودرو حمایت کنیم


قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی گفت: امروز باید از صنعت خودرو حمایت کنیم و پای این صنعت بایستیم.


حسین مدرس خیابانی در گفتگو با رسانه ملی افزود: مردم دیدند که کره ای‌ها و فرانسوی‌ها چه رفتاری در صنعت خودرو با مردم ما کردند.
وی گفت: کره ای‌ها هر دفعه که تحریم‌ها برداشته شد، بازار را در اختیارشان قرار دادیم، اما به محض اینکه آمریکا چراغ سبز را به قرمز تبدیل کرد، ساکشان را جمع کردند و رفتند.


قائم مقام وزیر صمت افزود: امروز با وجود اینکه آن‌ها از خودروسازی ما رفته اند تولید خودروی ما از روزانه ۲ هزار به ۴ هزار دستگاه افزایش یافته است و بخش عمده‌ای از قطعاتی را که پیشتر از خارج وارد می‌کردیم، هم اکنون در داخل کشور تولید می‌کنیم.


وی با اشاره به ایجاد نهضت ساخت داخل در کشور با هدف جلوگیری از واردات کالا‌هایی که امکان ساخت آن‌ها در داخل وجود دارد افزود: میز‌های ساخت داخل ما امروز بیش از یک میلیارد و پانصد میلیون دلار کالایی را که پیشتر از خارج وارد می‌کردیم در داخل تولید می‌کنند و بخش مهمی از این تولیدات در صنعت خودروسازی است و بخش‌های دیگری هم در سایر صنایع و از جمله پتروشیمی و فولاد است.


مدرس خیابانی درخصوص علت افزایش قیمت خودرو در چند ماه اخیر گفت: علت اصلی سوداگری است چراکه عده‌ای تلاش می‌کنند با خودرو کاسبی کنند.


وی افزود: به گفته وزیر صنعت، برای ثبت نام ۱۰ هزار پراید بیش از ۵۰۰ هزار تقاضا از ۵۰۰ هزار IP عمدتا خانگی ثبت شد و این نشان می‌دهد که هدف همه، مصرف نیست بلکه عده‌ای دنبال سوداگری هستند.


قائم مقام وزیر صنعت افزود: متاسفانه همچنان با وجود افزایش تولید، تقاضا بالاتر از عرضه است و حاشیه بازار، قیمت را بالا می‌کشد، اما خوشبختانه معضل چند ماه اخیر خودرو سازان یعنی خودرو‌های نیمه تکمیل، صفر شده و در یک خودرو ساز به صفر رسیده و در یک خودرو ساز دیگر هم به چند هزار دستگاه کاهش یافته است.


وی یکی از راه‌های کاهش قیمت خودرو را ساخت داخل کردن قطعات وارداتی دانست و گفت: شورای رقابت، سازمان حمایت از مصرف کننده و ستاد ساماندهی صنعت خودرو که زیر نظر وزیر صنعت فعالیت می‌کند همه بدنبال ساماندهی این بازار و کاهش حاشیه‌های آن هستند.


انتهای پیام/ 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب