حجتالاسلام سید هادی خسروشاهی درگذشت
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، صبح امروز حجتالاسلام سید هادی خسروشاهی در بیمارستان مسیح دانشوری دار فانی را وداع گفت.
ایشان که از چند روز پیش در قم گرفتار بیماری کرونا شده بود، نهایتاً دیروز ظهر به بیمارستان منتقل شده و پس از تأیید تست کرونا بستری گردید، اما به دلیل کهولت سن امروز صبح (هشتم اسفند 98) به رحمت حق واصل گردید.
حجتالاسلام سید هادی خسروشاهی، در سال 1317 ش در تبریز، در خانوادهای آراسته به دین، علم و فقاهت، به دنیا آمد. پدر وی، آیتالله سید مرتضی خسروشاهی، از علما و فقهای بزرگ و صاحب رساله آذربایجان و تحصیل کرده نجف بود. آثار وی که بالغ بر هشتاد جلد میشود، بیش از چهل جلد آنها تاکنون بارها در داخل و خارج کشور چاپ شده است. علاوه بر تالیفات و ترجمهها، 120 جلد کتاب دیگر نیز با تحقیق، توضیح و یا مقدمه و اشراف ایشان در ایران، ایتالیا و مصر چاپ و منتشر شده است.
وی از سال 1332 ش تاکنون، با اغلب مطبوعات اسلامی از جمله: مکتب اسلام، مکتب تشیع، معرف جعفری، راه حق، ندای حق، وظیفه، مجموعه حکمت، نور دانش آیین اسلام، مسلمین، آستان قدس، نسل نو، نسل جوان، استوار پیکار، اندیشه، مهد آزادی و... همکاری داشته است که مجموع مقالات مندرج در آنها بالغ بر صدها مقاله میشود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نخست به مدت دو سال نماینده امام خمینی (رحمةاللهعلیه) در وزارت ارشاد اسلامی بود. آن گاه به سفارت ایران در واتیکان انتخاب شد و مدت پنج سال در خارج از کشور به فعالیت پرداخت. تاسیس مرکز «فرهنگی اسلامی اروپا» در رم و تاسیس ماه نامهای به زبان انگلیسی «انکوائری» و هفته نامهای به عربی «العالم» در لندن- با همکاری وزارت ارشاد اسلامی- از آثار این دوران است. در ایتالیا، علاوه بر چاپ و نشر ترجمه قرآن مجید و نهجالبلاغه به زبان ایتالیایی و نشر ماه نامهای به نام جهان نو- به زبان ایتالیایی- جمعا در مدت پنج سال 162 نوع کتاب و نشریه به زبانهای: فارسی، عربی، انگلیسی، ایتالیایی و فرانسوی، منتشر نموده که در سراسر جهان توزیع شده است.
وی علاوه بر زبان ترکی (آذری و اسلامبولی)، فارسی و عربی، با زبان انگلیسی و ایتالیایی هم آشنایی داشت. پس از مراجعه به ایران از واتیکان، ضمن ادامه اشتغال در وزارت امور خارجه، (مشاور وزیر) در دانشگاههای تهران، از جمله دانشکده حقوق، دانشکده روابط بینالملل و غیره، به تدریس پرداخت.
ایشان مدت سه سال هم رئیس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در مصر (قاهره) بود و در سال 1382 ش به ایران مراجعت نمود و به عنوان مشاور وزیر در دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی به تحقیق و بررسی پرداخت. وی در قسمت ارتقای مقام اعضای وزارت خارجه، راهنمای بعضی از برادران در تالیف رساله آنان بود و مدت 6 سال نیز با نشر فصل نامه با ارزش تاریخ و فرهنگ معاصر به نشر حقایق و روشنگری زوایای تاریک تاریخ معاصر ایران و جهان اسلام پرداخت.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/