لزوم توسعه آموزش الکترونیکی در شرایط بحرانی/ تجربه موفق آموزش آنلاین در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که جامعه درگیر مبارزه با ویروسی واگیردار به نام کروناست، عدم حضور فیزیکی در اجتماعات بیش از پیش مدنظر است.
در این مسیر دانشگاهها نیز ناگزیر شدهاند فعالیتهای آموزشی خود را تعطیل کنند اگر این روند ادامه داشته باشد باید نوع فعالیتها تغییر کند و فعالیتهای غیرحضوری در دستور کار قرار گیرد. در آموزش میتوان یادگیری الکترونیکی را درپی گرفت. امروزه بسیاری از دانشگاههای جهان و حتی ایران در این مسیر حرکت کردهاند و اتفاقاً نتایج خوبی را هم به دست آوردهاند.
آموزش الکترونیکی چیست؟
آموزش الکترونیکی عبارت است از هر نوع یادگیری یا آموزشی که با کمک انواع مدیاهای الکترونیکی انجام گیرد، درواقع یادگیری الکترونیکی استفاده از پیشرفتهای تکنولوژیکی برای فعال کردن و توانمند کردن افراد در جهت یادگیری فارغ از زمان و مکان است.
وضعیت آموزش الکترونیکی در دانشگاههای جهان
دانشگاه «ایندیپندنس» (Independence) برای بیش از سه دهه یکی از بهترین مراکز آموزشی جهان بوده و از زمانی که سیستم آنلاین خود را راهاندازی کرده است، در لیست بهترین دانشگاههای مجازی جهان هم جا دارد.
دانشگاه مجازی «ایندیپندنس» (Independence) نخستین بار در دانشکده علوم بهداشتی وابسته به دانشگاه کالیفرنیا فعالیت خود را آغاز کرد و هماکنون در تمامی رشتهها از جمله مدیریت بازرگانی، هنرهای گرافیکی، طراحی اینترنتی، سیستمهای اطلاعاتی و مدیریت اطلاعات بهداشتی فعالیت میکند. باید توجه داشت که سیستم تدریس در مرکز حقیقی و مجازی این دانشگاه کاملاً با یکدیگر متفاوت است.
همچنین بیش از 46 هزار و 500 دانشجو از 50 ایالت آمریکا و 145 کشور جهان Walden را به عنوان دانشگاه آنلاین خود برگزیدهاند.
تجربه آموزش الکترونیکی در دانشگاههای داخلی
اکنون هم تعدادی از دانشگاههای کشور در آموزش الکترونیکی فعال هستند و توانستهاند نتایج خوبی به دست آورند. دانشگاه آزاد اسلامی در واحد الکترونیکی آموزش مجازی در دستور کار دارد.
محمدرضا کشاورزی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی در این خصوص تصریح کرد: ظرفیتهای فنی و زیرساخت واحد الکترونیکی تجربه حضور همزمان بیش از 4000 دانشجو در کلاسهای آنلاین را به طور همزمان داشته و این ظرفیت قابل ارتقا نیز خواهد بود که این پتانسیل در نوع خود بی نظیر است.
در این مسیر برخی از دانشگاههای دولتی و دانشگاه پیامنور نیز در آموزش الکترونیکی فعال هستند که نتایج خوبی هم به دست آوردهاند.
در این روزها که ویروس کرونا توسعه پیدا کرده برخی دانشگاهها نظیر شهید بهشتی کلاسها را غیر حضوری کردهاند. اینگونه دانشجویان در منازل خود میتوانند آموزشهای لازم را از اساتید خود دریافت کنند. حتی امکان پرسش و پاسخ نیز در بسیاری از نرمافزارها برای دانشجویان فراهم شده است.
به نظر میرسد اساساً باید در قرن ۲۱ و توسعه فراگیر فناوری اطلاعات آموزش از راه دور در بسیاری از دانشگاهها دنبال شود چراکه اینگونه میتوان تا حد زیادی در هزینه و وقت صرفهجویی کرد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/