2 جلد کتاب با موضوعات فرهنگی و دیپلماتیک تألیف و منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ورامین، دو کتاب «آداب و تشریفات» و «جامعهشناسی فرهنگی» تألیف نویسندگان محمد بیدگلی و بهناز نوری کورعباسلو استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و پیشوا منطبق با سرفصل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمستان 1398 توسط انتشارات کیان دانش هرکدام هزار نسخه به چاپ رسیدند.
در توضیح کتاب آداب و تشریفات میتوان اشاره کرد که رعایت تشریفات مقدمهای برای حضور در یک محفل و رویداد اجتماعی، مذهبی، سیاسی، فرهنگی و علمی محسوب میشود. در این معرض، فقط برای خود زندگی نمیكنیم. از چارچوب خاصی به ما نگاه میشود و بهعنوان برگزیدگان یك كشور مورد قضاوت هستیم. بنابراین باید از عادات ناپسند اجتناب کرده و عادات پسندیده را بپذیریم. حتی اگر این حضور توأم با صرف وقت و زحمت و مغایر با تمایلات شخصی ما باشد.
پوشیدن لباس رسمی، آراستگی، تظاهر به خوشحالی و یا تأسف، دوستیهای ناخواسته، رعایت تقدم و ... همگی ممكن است با خواستههای شخصی ما مغایر باشد؛ ولی بهدلیل پیشبرد اهداف سازمانی ناگزیر به انجام آن هستیم. با رعایت كد رفتار و اصول تشریفات، در راستای منافع ملی و مصالح سازمانی قدم برمیداریم و در این صحنه همواره باید این منافع بر خواستههای فردی و نفع شخصی مقدم باشند.
در کتاب جامعهشناسی فرهنگی هم آمده است: میدانیم تعریف هر دانشی عبارت است از بیان خصوصیات موضوع آن دانش در قالب یک یا چند عبارت کوتاه و در عین حال جامع و میدانیم هیچ دانشی در جهان وجود ندارد که دارای یک یا چند تعریف نباشد. منتهی تعاریف هر دانشی بستگی تام به حد و قلمرو موضوع آن دانش دارد، هرچه موضوع دانش وسیع و متنوع باشد، گوناگونی تعاریفی که از آن دانش به عمل میآید، زیادتر است. جامعهشناسی با قلمرو وسیع آن از زمان آگوست کنت تا عصر حاضر تعاریف زیاد از جنبههای خاص این علم شده است و جامعهشناسان هرکدام این دانش نو را با توجه به خصوصیاتی که از امور و حقایق پیچیده اجتماع سرچشمه میگیرد به نوعی تعریف کردهاند.
کتاب آداب و تشریفات مشتمل بر 27 فصل بوده که فصل اول تا هفتم با عنوانهای ریشه لغت تشریفات، اصول رفتاری، کلیات تشریفات، فرآیند تشریفات، رعایت چند اصل مهم تشریفاتی، رئیس دولت و مسافرتهای رئیس کشور مطالبی ذکر شده است.
فصل هشتم تا چهاردهم این کتاب نیز با عنوانهای اصول معمول در برگزاری میهمانیها، انواع پذیراییها، لباسهای رسمی، نکاتی در مورد نشان، پرچم رسمی، مبادله هدیه و آداب و رسوم تشریفات در ایران باستان است. همچنین نویسندگان کتاب در فصول پانزدهم تا بیست و هفتم به تشریفات در سلسله هخامنشی، مهمانداری در آیین اسلام و ایران، تشریفات در قرآن کریم و در کلام پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع)، آداب و تشریفات در دربار مغولان و ایلخانان، آداب و تشریفات در سلسله صفویه، آداب و تشریفات در سلسله قاجاریه، آداب ایران بعد از اسلام تا انقلاب اسلامی، تحولات عمده در تشریفات پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تشریفات بینالمللی، رهبران و تشریفات، آداب و تشریفات پسندیده در مراوات بینالمللی - تجاری، حاشیههای جذاب تشریفات ایرانی و ضرورت تهیه شرح حال میپردازند.
کتاب جامعهشناسی فرهنگی نیز دارای 17 فصل است که متشکل از تاریخچه جامعهشناسی، تعریف جامعهشناسی، دیدگاههای اندیشمندان، فرهنگشناسی، نهادهای اجتماعی، گروههای اجتماعی، خانواده، هنجارهای اجتماعی و کنترل اجتماعی، نقش و پایگاه اجتماعی، تحرک اجتماعی، طبقه اجتماعی، قشربندی اجتماعی، جنبشهای اجتماعی، تغییرات اجتماعی، آسیبشناسی فرهنگی، آسیبشناسی فرهنگی جامعه ایران، عوامل مؤثر بر هویت و جامعهشناسی فقر است که در 215 صفحه تنظیم شده است.
کتاب آداب و تشریفات برای دانشجویان علوم انسانی بهویژه رشتههای روابط عمومی، علوم سیاسی و تاریخ و کتاب جامعهشناسی فرهنگی برای دانشجویان مدیریت امور فرهنگی، روابط عمومی، جامعهشناسی، روانشناسی، حقوق، امور اداری، تربیتبدنی و مددکاری اجتماعی توصیه میشود.
انتهای پیام/4103/
انتهای پیام/