دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 اسفند 1398 - 13:53
یادداشت وارده؛

دانشگاه‌ها سنگر آموزش مردم برای مقابله با کرونا ویروس

دانشگاه‌ها در شرایط خاص و ویژه می‌توانند با برنامه‌ریزی و تدابیر مناسب، علاوه بر حفظ سلامت دانشجویان و کارکنان جایگاه مهمی برای آموزش مردم به‌منظور مقابله با کرونا ویروس باشند.
کد خبر : 474199
2.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مدتی است شاهد حضور مهمانی ناخوانده در کشور و دیارمان هستیم، Covid_19  یا کرونا ویروس، مهمانی که فعالیت‌های روزمره زندگی‌مان را تحت‌الشعاع قرار داده،  بسیار مسری‌تر از ویروس‌های هم‌خانواده خود بوده و در شلوغ‌ترین زمان سال یعنی در آستانه بهار، زندگی را در حالت ویژه‌ای که تجربه آن را نداشته‌ایم، قرار داده است.


در این بین دانشگاه‌ها نیز از این حالت اضطراری بی‌نصیب نبوده‌اند و به‌منظور پیشگیری از شیوع این ویروس شاهد تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها در اغلب نقاط کشور هستیم.


نباید فراموش کنیم در تمام کشورها، دانشگاه‌ها به‌عنوان مراکز علمی و تحقیقاتی از جایگاه مهمی برخوردارند و این جایگاه‌های مهم حتی در شرایط خاص و ویژه می‌توانند با برنامه‌ریزی و تدابیر مناسب،  علاوه بر حفظ سلامت دانشجویان و کارکنان جایگاه مهمی برای آموزش مردم باشند.


تجربه ثابت کرده حضور دانشگاهیان در بطن جامعه به‌ویژه در زمان‌های خاص عامل مهمی در کاهش استرس‌های عمومی و هدایت جامعه به سمت رعایت نکات بهداشتی و ایمنی و به‌طور کلی ایجاد احساس امنیت اجتماعی است.


پس باید این وظیفه مهم را مدنظر قرار داده و بکوشیم در کنار مسئولان و دست‌اندرکاران سلامت و امنیت جامعه به این وظیفه خطیر به‌عنوان یک نیاز عمل کنیم.


قبل از هر چیز مهم‌ترین وظیفه دانشگاهیان اطلاع‌رسانی درست و با تکیه بر دانش و آگاهی روز به جامعه است. خوشبختانه در عصری زندگی می‌کنیم که با تکیه بر دستگاه‌های ارتباطی مختلف هر شخص با یک گوشی تلفن همراه می‌تواند عامل تولید، انتشار، تبلیغ یا تکثیر اخبار مختلف باشد و متاسفانه بسیاری از این اطلاعات صحیح نبوده و فقط به‌منظور افزایش تعداد دنبال‌کننده یا پیش بردن جامعه به سمت احساساتی شدن تولید می‌شوند. پس نباید هر خبری را از طریق درگاه‌های ارتباطی دانشگاهی به قول معروف کپی و انتشار دهیم؛ مگر اینکه از صحت و منبع علمی آن آگاه باشیم.


بیماری ناشی از کروناویروس نوعی بیماری از خانواده آنفلوآنزاست، پس با این بیماری ناآشنا نیستیم فقط تفاوت آن با سایر ویروس‌های هم‌خانواده خود سرعت تکثیر آن است که با پیشگیری صحیح می‌توان به‌راحتی با آن مقابله کرد.


سؤال این است که چگونه؟ در پاسخ باید توجه داشته باشیم با توجه به مطالب عنوان‌شده توسط پزشکان و متخصصان این بیماری از طریق تماس منتقل می‌شود یعنی منشأ هوازی ندارد؛ بلکه بر روی سطوح مختلف قرار گرفته و با واسطه به بدن افراد وارد و منجر به بیماری خواهد شد که نشانه‌های آن سردرد، تنگی نفس، تب، سرفه‌زدن و اسهال است.


به این ترتیب بهترین راه مقابله با آن پیشگیری از تماس با اشیای مشکوک و آلوده است که البته شاید کار سختی باشد؛ چراکه لزوم زندگی امروزی، ارتباط است.


این ویروس بنابر اظهارنظر متخصصان دیواره لیپید یا چربی دارد، پس به‌راحتی می‌توان آن را به دام انداخت، یعنی با شستشوی صحیح و منظم دست و صورت با آب و صابون یا ضدعفونی با محلول آب و الکل آن را به دام انداخته و نابود کرد.


باید مایعات نیز زیاد بنوشیم، سعی کنید هر 15 دقیقه تا 20 دقیقه مقداری آب بنوشید؛ چراکه اگر دهان ما مرطوب باشد؛ اگر ویروس وارد دهان ما شود به سمت معده هدایت شده و توسط اسید معده نابود خواهد شد، مقاومت بدن را نیز باید افزایش بدهیم، یعنی با استفاده از میوه‌جات تمیز و خوراک مناسب بدن را مقابل آن تقویت کنیم.


ضدعفونی مکان‌ها نیز از دیگر کارهای مفید در مقابله با ویروس است. توجه کنیم زیاد به پول دست نزنیم یا اگر دست زدیم سریعاً نسبت به شستشو اقدام کنیم؛ چراکه پول مهم‌ترین عامل انتقال این ویروس است. کارت‌های اعتباری نیز باید منظم ضدعفونی شوند.


در پایان آرام باشیم و به خداوند یکتا توکل کنیم و بدانیم خدای بزرگ و مهربان در همه حال با ماست و حکمت او هرچه باشد، خیر است.


مهران هوشیار مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه


انتهای پیام/4103


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب