تلفن ثابت خصوصی با کاراییهای تازه به بازار میآید
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، شرکتهایی که این پروانه را دارند، قادر به ارائه خدماتی خواهند بود که تا کنون فقط از طریق مخابرات و اپراتورهای همراه انجام میشد ارائه دهند. این کار کفه ترازو را در خدمات مخابراتی و ارتباطی به نفع بخش خصوصی سنگین میکند.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات، دیروز در مراسم اعطای این پروانهها با اشاره به اینکه هدف ما حذف انحصار دولتی مخابرات بود، گفت: بر خلاف سیاستهای نظام، واگذاری تلفن ثابت اکنون به روز نیست و حتی در بسیاری از شهرهای بزرگ یا به مردم فرصت نامنویسی داده نمیشود یا مردم در نوبت ثبتنام هستند. شرکتهایی که امروز پروانه FCP میگیرند این خلاء را باید سریع پر کنند.
با مجوز ارائه شده، این شرکتها مجاز به ارائه خدمات PSTN یا همان تلفن ثابت هم میشوند و از این پس میتوانند خدمات تلفن ثابت با یک شماره ثابت ارائه بدهند.
خدمات جالب توجه دیگری که از سوی این شرکتها ارائه میشود، OTT است. این پروانه مثل بستری میماند که بر روی آن میتوان پیام، فیلم یا عکس ارسال کرد. شرکت ارائهدهنده این سرویس مسئولیتی در قبال محتوا ندارد و فقط بستر خود را در اختیار یک شبکه مثل فیس بوک یا Netflix قرار میدهد.
شرکتهایی که پیامهای تبلیغاتی میفرستند، OTT هم هستند ولی کار OTT یا همان محتوای روی شبکه میتواند بسیار بیشتر از این باشد. این شبکه بستری برای پخش صدا و تصویر ارائه میدهد و با تفاوتهایی، کار IP-TV را هم میتواند انجام دهد.
البته مجوز IP-TV به طور مجزا به این شرکتها داده شده است و اگر سازمان صدا و سیما موافقت کند، میتوانم منتظر شبکههای تلویزیونی خصوصی باشیم. شبکههایی که محتوای خود را توسط این شرکتها به مردم ارائه میدهند.
بعضی خدمات که تحت پروانه FCP به این شرکتها ارائه شده است، برای اجرایی شدن نیاز به مجوز نهادهای دیگر مثل وزارت ارشاد و صدا و سیما خواهد داشت.
از سوی دیگر ارائه خدمات Wifi و LTE میتواند جایگزینی برای مکانهایی باشد که سیم کشی یا کابل فیبر نوری در آن صرفه اقتصادی ندارد.
انتهای پیام/