تولید محصول ضدعفونیکننده برای مقابله با کرونا/ دستگاه اینترنت اشیاء چه کاربردی دارد؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ در پی بحران بیماری کروناویروس در نقاط مختلف جهان، شیوع «کروناویروس» در ایران رسماً از 29 بهمن 1398 تأیید شد؛ هرچند پیش از این نیز موارد مشکوک به کروناویروس در ایران گزارش شده بود.
محققان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی نیز در راستای کاهش شیوع این بیماری اقداماتی را انجام دادهاند.
بر این اساس، مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد در راستای مقابله با این ویروس موفق به تولید محصولی شده که قابلیت ضدعفونی دارد و میتواند تا حدود زیادی از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کند.
دانشگاه آزاد اسلامی لرستان در آستانه راهاندازی 2 شرکت دانشبنیان
برای بررسی جزئیات تولید این محصول و فعالیتهای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد گفتگویی را با «حماد بهرامی»، رئیس این مرکز ترتیب دادهایم که مشروح این گفتگو در پی میآید:
آنا: ابتدا درباره تاریخچه و چگونگی راهاندازی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد توضیح دهید.
بهرامی: موافقتنامه راهاندازی این مرکز سال 95 اخذ شده، اما از یک سال و نیم پیش مرکز ما فعال شده است. 16 هسته و واحد فناور داریم که تعدادی از آنها به محصول رسیدهاند و قصد داریم برای این محصولات خط تولید راهاندازی کنیم تا علاوه بر حمایت از آنها، امکان درآمدزایی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد نیز فراهم شود.
آنا: اکنون چند شرکت دانشبنیان در دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد دارید؟
بهرامی: دو شرکت در دست اقدام داریم؛ اما هنوز راهاندازی این شرکتها نهایی نشده است. به صورت جدی دنبال راهاندازی شرکتهای دانشبنیان هستیم.
آنا: درباره محصولاتی که تولید کردهاید یا در دست تولید دارید، توضیح دهید.
بهرامی: محصولات ما بیشتر شامل داروهای گیاهی ارگانیک است و فعالیتهای بسیار خوبی در این زمینه داشتهایم.
با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور محصولی تهیه کردهایم که بهصورت ارزان به دست مصرفکننده میرسد که برای ضدعفونی کردن دست و تجهیزات در بیمارستانها استفاده میشود.
همچنین خودروی برقی بادی تولید کردهایم. تولید دستگاه سطل آشغال تفکیککننده از مبدأ نیز از دیگر اقدامات ماست که این دستگاه بهصورت خودکار پسماندهای خشک و تر را تفکیک میکند.
شناسایی مکانهای گردشگری لرستان با بازیهای اندرویدی
دستگاه اینترنت اشیاء نیز از دیگر تولیدات ماست که برای صرفهجویی در سیستمهای برقی ساختمانها بهویژه مصرف برق پنهان کاربرد دارد.
آنا: رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی طی سالهای گذشته کاربردیکردن آموزش و پژوهش ذیل سرای نوآوری بوده؛ فعالیتتان در حوزه سرای نوآوری چگونه است؟
بهرامی: لرستان یکی از قطبهای فعالیت سرای نوآوری بوده و در حوزه گردشگری فعال است و قصد داریم در زمینه سراهای نوآوری به صورت تخصصی فعالیت کرده و از شتابدهندههای خود استفاده کنیم.
پنج هسته و واحد فناور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد در حوزه داروهای گیاهی فعالیت میکنند، چراکه منطقه ما کوهستانی است و یک سری گیاهان دارویی کمیاب در این منطقه رشد میکند که باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
البته علاوه بر این، سعی داریم در بخش صنعت نیز فعالیت داشته باشیم و با توجه به رشتههای فنی و مهندسی واحد خرمآباد از ظرفیت استادان نیز استفاده خواهیم کرد.
آنا: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد چه فعالیتهایی در صنعت گردشگری داشته است؟
بهرامی: خرمآباد از لحاظ آثار باستانی بسیار غنی است و آثار تاریخی مانند قلعه فلکالافلاک و پلهای تاریخی زیادی داریم؛ اما در سطح کشور بسیاری از هموطنان با ظرفیتهای گردشگری استان لرستان آشنایی چندانی ندارند.
اقداماتی که در این زمینه انجام دادهایم این است که یکی از هستههای فناور، بازی موازی و اندرویدی تهیه کرده تا ظرفیتهای گردشگری استان لرستان را در این بازی پیاده کند.
آنا: این بازی موازی و اندرویدی چه کاربردی خواهد داشت؟
بهرامی: کاراکتر این بازی اینگونه است که میتواند در حالت انیمیشن فضاهای آثار باستانی و گردشگری استان لرستان را به تصویر بکشد تا مردم به این وسیله با جاذبههای گردشگری آشنا شوند.
البته برنامه اصلی ما ایجاد سراهای نوآوری برای فعالیت تخصصی در زمینه گردشگری است. آنوقت با توجه به ظرفیتهای موجود میتوان در قالب چند شرکت تورلیدر اجاره داد.
به عنوان مثال شما در تهران ساکن هستید و با خرمآباد آشنایی ندارید. سایت و اپلیکیشنی وجود دارد که از طریق آنها میتوانید تورلیدر اجاره کنید.
دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد نیز ظرفیتهای بسیار خوبی در زمینه گردشگری دارد. با توجه به اینکه واحد خرمآباد در کنار کوهی زیبا قرار دارد، به همین دلیل دانشگاه ما دارای ظرفیتهای ورزشی و گردشگری خوبی است که میتوانیم از این امکانات در زمینه گردشگری استفاده کنیم.
طی یک تا دو ماه آینده روی استفاده حداکثری از ظرفیتهای گردشگری و طبیعتگردی استان لرستان تصمیم خواهیم گرفت.
انتهای پیام/4078/4062/پ
انتهای پیام/