دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 فروردين 1399 - 00:05
موسی‌خانی در گفتگو با آنا:

آزمایشگاه زلزله در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین راه‌اندازی می‌شود/ گشایش مرکز فناوری در سال جاری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین از راه‌اندازی آزمایشگاه زلزله در این واحد دانشگاهی در آینده نزدیک خبر داد و اعلام کرد که اوایل امسال گشایش مرکز فناوری را در برنامه‌ها و اهداف خود داریم.
کد خبر : 473093
unnamed.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، حسین عقابی؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین سال ۱۳۷۱ راه‌اندازی شد و با ۲۵۰ دانشجو در دو رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی صنایع آغاز به کار کرد؛ این دانشگاه اکنون نزدیک به ۳۰ هزار دانشجو و بیش از 100 رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دارد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین به علت درآمد و موقعیت مناسب خود توانسته‌ امکانات آموزشی مناسبی برای دانشجویان فراهم آورده و در زمینه پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی موفقیت‌های زیادی کسب کند که ازجمله آنها می‌توان اجرای پروژه‌های تحقیقاتی در سطح وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرودگاه پیام و سازمان‌های دیگر در سال گذشته را نام برد.


راه‌اندازی مدرسه عالی مهارت و بورس و آزمایشگاه علوم همگرا از دیگر فعالیت‌های این واحد دانشگاهی در سال 98 بوده است. خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با مرتضی موسی‌خانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین به گفتگو نشسته و جزئیات بیشتری از این فعالیت‌ها و برنامه‌های سال 99 این دانشگاه را جویا شده که در ادامه خواهیم خواند.


آنا: در سالی که  پشت سر گذاشتیم مهم‌ترین عملکرد و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در حوزه‌های مختلف به‌ویژه پژوهش را چه می‌دانید؟


موسی‌خانی: سال 98 در حوزه فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی پویایی خوبی داشتیم. ربات‌هایی که در آزمایشگاه مکاترونیک ساخته شده بودند را ارتقا دادیم و با وجود همه محدودیت‌ها و تحریم‌ها، دانشجویان این واحد دانشگاهی موفق شدند در مسابقات استرالیا که در زمینه ربات‌ها برگزار شده بود، هشت مقام کسب کنند.


راه‌اندازی ربات‌های شرکت نفیس نخ -که از کار افتاده بود - به دانشگاه آزاد اسلامی قزوین سپرده شد و محققان این واحد دانشگاهی با کار خوب تحقیقاتی توانستند مجدداً آنها را راه‌اندازی کنند.


اخذ مجوزها و استانداردهای ساخت خودرو


در حوزه اخذ مجوزها و استانداردهای خودرو تقریباً به مرحله نهایی رسیدیم و همه مجوزها صادر شده است و فقط یک استاندارد کوچک مانده آن هم روی چراغ پلاک خودرو که باید تست انجام شود و E-mark لامپ صادر می‌شود تا به  مرحله نهایی برسد.


پروژه‌های تحقیقاتی خیلی خوبی را در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرودگاه پیام و سازمان‌های دیگر داشتیم. قراردادی هم با مرکز تحقیقات مدیریت بهره‌وری‌ که امسال به‌عنوان مرکز تحقیقات نمونه در کشور شناخته شد، بستیم. مجوز کانون ارزیابی صلاحیت شایستگی مدیران را از کانون ارزیابی گرفتیم و الان برنامه‌های کانون آغاز شده است.


راه‌اندازی مدارس مهارتی مهارت و بورس و بازی‌سازی


مدرسه عالی مهارت و بورس را برای توسعه و ارتقای مهارت دانشجویان، به‌ویژه دانشجویان رشته مدیریت، حسابداری و مالی راه‌اندازی کردیم و در زمینه بازی‌سازی مدرسه بازی‌سازی راه‌اندازی شده  که دانشجویان بازی‌های خود را یکی بعد از دیگری لانچ می‌کنند و وارد بازار می‌شود.


سال 98 آزمایشگاه علوم همگرا را راه‌اندازی کردیم و اخیراً هم آزمایشگاه زلزله در شرف راه‌اندازی بوده و به‌زودی راه‌اندازی می‌شود، دستگاه‌ها وارد آزمایشگاه شده و پلتفرم‌های آن هم در دست ساخت است که آزمایشگاه آغاز به کار کند. شتاب‌دهنده سخت‌افزاری راه‌اندازی شده و کارهای خوبی عرضه می‌کنند. ساختمان فاز دو مرکز فناوری و نوآوری سینتک نیز راه‌اندازی شده و به شرکت‌های مرکز رشد اختصاص داده‌ایم.


اخیراً نشست‌های را با اتاق بازرگانی قزوین داشتیم تا برای فعالیت‌های تحقیقاتی در حوزه صادرات و پلتفرم‌هایی که می‌تواند در زمینه صادرات کمک کند، همکاری مشترک انجام دهیم. سال گذشته پنج مقام در جشنواره فرهیختگان در حوزه‌های مختلف پژوهشی به دست آوردیم و استادان این واحد دانشگاهی توانستند کتاب‌های خوبی را توسط ناشران بین‌المللی چاپ کنند که جزء منتخبان جشنواره جا گرفتند.


آنا: پیرو طرح شعار «هر دانشجو، یک تخصص و یک مهارت» از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که به‌عنوان شعار سال 98 مطرح شده بود و تأکید بر انجام این شعار در واحدهای دانشگاهی، چقدر در این زمینه موفق بودید و چه اقداماتی انجام داده یا در دست اقدام دارید؟


موسی‌خانی: از ابتدا به دلیل اینکه دانشگاه آزاد اسلامی قزوین یک دانشگاه فنی بوده، روی این موضوع تأکید داشتیم که دانشجویان به تناسب مهارت‌های‌ خود پیشتاز باشند، یعنی اگر رشته فنی هستند در یکی از آزمایشگاه‌های مرتبط فعالیت کنند.


مجوز سرای نوآوری مرکز فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در همین راستاست. آزمایشگاه‌های تخصصی که در حوزه‌های مکاترونیک، هوش مصنوعی، مکانیک و برق ساختمان داریم در واقع همه اینها برای توسعه مهارت‌های دانشجویان است.


دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در برگزاری مسابقات مهارتی سال‌هاست که موفق عمل می‌کند و نوعاً دانشجویان با همین نگاه به واحد قزوین می‌آیند که مهارت‌های خوبی را یاد بگیرند. در این بخش خوب پیش رفتیم و با حمایت‌های سازمان مرکزی کارهای خوبی را در زمینه توسعه مهارت و حمایتی انجام می‌دهیم.


ایجاد مدرسه بازار سرمایه برای دانشجویان رشته مدیریت و مالی


مهارت‌آموزی برای دانشجویان رشته مدیریت و مالی مهم است تا با تحلیل‌های بنیادین و تکنیکال برای رصد بازار و تعامل با بازار بتوانند اشتغال‌زایی کنند و  از یک تحصیلکرده صرف که فقط دانشی را از کتاب‌ها به دست آورده‌ به کسانی که دانش را پیاده می‌کنند، تبدیل شوند. در همین راستا با الگوبرداری از دانشگاه‌های خارج، مدرسه بازار سرمایه را راه‌اندازی کردیم که اکنون 400 دانشجو در این مدرسه مهارت یاد می‌گیرند و مرتب دوره‌ها و مرکز را توسعه می‌دهیم.


کار جدید دیگر ما این است که یک کُوُرک اسپیس(Co Workspace) به معنای فضای همکاری مشترک به‌زودی در 12 حوزه مختلف راه‌اندازی خواهد شد که به‌عنوان نمونه یکی در حوزه انیمیشن و دیگری در حوزه IAP فعالیت خواهد داشت.


راه‌اندازی مراکز نوآوری‌ تخصصی


فعالیتی که با توجه به راه‌اندازی فاز دو مرکز فناوری و نوآوری واحد قزوین در دستور کار قرار داده‌ایم، راه‌اندازی مراکز نوآوری‌های تخصصی برای رشته‌های تخصصی مانند رشته مهندسی پزشکی و مهندسی مکانیک است. این مراکز به دانشجویان و استادان کمک می‌کند تا با بهره‌گیری از حمایتی که مسئولان کشور از شرکت‌های دانش‌بنیان و حوزه‌های فناور می‌کنند، دانش‌ خود را در قالب محصولات مورد نیاز جامعه ارائه دهند.


این فرصت طلایی برای دانشجویان است که دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در اختیار آنان قرار داده و باید این فرصت را غنیمت شمرده و استفاده کنند تا مانند هزاران جوان دیگر که با راه‌اندازی شرکت ده‌ها نفر را مشغول کار کردند و  درآمدزایی و تأثیرگذاری می‌کنند، آنان هم جزء افراد مؤثر جامعه باشند.


آنا: اهداف دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در سال 99 در حوزه‌های مختلف چیست و در آینده نزدیک چه اخبار خوشی از دانشگاه شما خواهیم شنید؟


موسی‌خانی: اوایل امسال گشایش مرکز فناوری را داریم که منتظر تنظیم وقت و حضور مسئولان هستیم. آغاز پروژه جدیدی را برای دهکده تجارتی و مؤسسه عالی مهارتی برای دانش‌آموزان پیش‌بینی کرده‌ایم؛ زیرا می‌خواهیم کاری برای دانش‌آموزان شهر انجام دهیم و حضور بیشتر آنان را در دانشگاه داشته باشیم.


 در برنامه‌های سال جاری افزایش رشته‌های جدید، بین رشته‌ای‌ و رشته‌هایی در حوزه گروه رشته‌های پزشکی و دانشکده پزشکی را در دستور کار قرار داده‌ایم.


آنا: و سخن آخر


موسی‌خانی: از همه توجهات و حمایت‌هایی که از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و دیگر مسئولان کشوری و  جهت‌گیری‌های که به سمت دانشگاه مؤثر و تأثیرگذار در جامعه می‌شود، تشکر می‌کنم؛ امیدوارم سال آینده سال تحول بیشتر در دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تحقق اقتصاد بدون نفت و اقتصادی کشور باشد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته