دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1398 - 11:46

۲۰ درمان سریع برای زنبور گزیدگی

نیش زنبور واقعا ً دردناک و بد است، دست کم تا چند ساعت که تاثیرش از بین برود بنابراین بهترین راه برای تسکین درد و احساس سوزش ناشی از نیش زنبور، انجام برخی درمان های خانگی است.
کد خبر : 471691
57615701.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگر شما هم دچار زنبور گزیدگی شده‌اید، نگران نباشید؛ چرا که درمان نیش زنبور بسیار آسان است. در ادامه مطلب روش‌هایی برای درمان زنبور گزیدگی ارائه شده است.


بعد از زنبور گزیدگی چکار کنیم؟


ممکن است ندانید که بعد از نیش زدن زنبور چه اقداماتی لازم است انجام دهید. درواقع هنگامی که دچار زنبور گزیدگی شدید، اولین کار حفظ آرامش است. با حفظ آرامش مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید تا رونددرمان نیش زنبور سریع‌تر و بهتر طی شود.


مرحله ۱: خارج کردن نیش


اگر نیش زنبور هنوز در پوست قرار دارد، آن را با استفاده از یک جسم صاف لبه دار مانند کارت اعتباری، کارت ملی و… در بیاورید. نکته مهم این است که برای در آوردن نیش از موچین استفاده نکنید، زیرا با فشردن آن ممکن است سم بیشتری آزاد کند.


مرحله ۲- ناحیه نیش را با آب و صابون بشویید.


برای اینکه محل گزش علائم شدیدتری از خود نشان ندهد، بهتر است آنرا با آب و صابون بشویید. از صابون‌های استاندارد و آب ولرم برای انجام این کار استفاده کنید. هرگز از مواد شیمیایی مضر برای پوست استفاده نکنید.


مرحله ۳- انجام مراحل درمانی


درمان زنبور گزیدگی بسیار آسان است و می‌توان به سادگی آنرا در منزل انجام داد. البته در برخی مواقع مانند حساسیت یا… نیاز به مراجعات پزشکی و انجام مراحل درمانی خاص دارد. در صورتی که فرد دچار زنبور گزیدگی شود، می‌توان از روش‌های زیر برای درمان نیش زنبور در خانه استفاده کرد.


۱- چند قطره عسل
۲- یخ
۳- لوسیون کالامین
۴- ترکیبی از جوش شیرین و آب (۳:۱)
۵- خمیر دندان
۶- پماد یا کرم مخصوص نیش زنبور
۷- کرم هیدروکورتیزون ۰٫۵ یا ۱ درصد یا هر کرم استروئیدی دیگری.
۸- آنتی‌هیستامینی که دارای دیفن‌هیدرامین باشد یا کلرفنیرامین
۹- چند آسپرین بردارید، له‌شان کنید، قطره‌ای آب اضافه کنید تا خمیری به دست بیاید و به آرامی روی ناحیه بمالید. چنین کاری باعث کوچک شدن بافت سلول پوستی می‌شود و در حالی که زهر تلاش می‌کند از دیواره‌های سلولی عبور کند، این خمیر فرآیند آزاد کردن زهری که بدن را به تولید پروستاگلاندین تحریک کزده کند می‌کند، پروستاگلاندین باعث ایجاد حس درد می‌شود.
۱۰- پیازی تازه بریده شده را به مدت ۲۰ دقیقه روی محل بگذارید.
۱۱- برگ موز، جعفری یا ریحان را روی محل بمالید.
۱۲- گل‌های له‌شده‌ کلندولا را روی محل بمالید.
۱۳- قطعات پاپایه‌ خام، سیر یا گوجه را روی محل بگذارید.
۱۴- ترکیبی از زردچوبه و روغن زیتون را روی محل بگذارید.
۱۵- ژل آلوئه‌ورا و عسل را روی محل بگذارید.
۱۶- روغن‌های فراری همچون اسطوخودوس و روغن کرچک را روی محل بگذارید.
۱۷- چند قطره شربت سیب یا سرکه روی محل بگذارید.
 ۱۸- یک خمیر از نمک اپسوم و آب بسازید و آن را در ناحیه نیش اعمال کنید.
۱۹- یک تکه سیب زمینی خام را بر روی ناحیه نیش بگذارید تا سوزشتان آرام شود.
۲۰-  برگ های چغندر را بین انگشتان و انگشت شست تان بریزید و سپس برگ های آبدار را روی منطقه آسیب دیده بگذارید تا از علایم دردناک نیش زنبور رهایی یابید.


علائم آلرژی به نیش زنبور عسل
اول از همه باید بدانید فقط درصد بسیار پایینی از جمعیت انسان‌ها نسبت به نیش زنبور حساس‌اند. این افراد باید همیشه جعبه‌ اضطراری حاوی اپی‌نفرین قابل تزریق را همراه خود داشته باشند.
وقتی برای اولین بار نیش می‌خورید نمی‌دانید حساسیت دارید یا خیر. به همین دلیل است که باید همیشه حواس‌مان به این علائم باشد، این علائم نشان‌دهنده‌ی حساسیت به نیش و شوک بدن نسبت به زهر هستند.



  • ورم سریع اطراف چشم، لب‌ها، زبان یا گلو

  • سختی در نفس کشیدن

  • خس خس کردن هنگام نفس کشیدن یا سختی در تنفس

  • خارش، گرفتگی یا بی‌حسی شدید

  • سرگیجه

  • کهیر یا جوشی قرمز

  • دل‌پیچه

  • بیهوشی


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب