دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 بهمن 1398 - 15:02

بودجه سال 2021 آمریکا بر نظامی‌گری مضاعف تمرکز دارد

اعداد و ارقام بودجه سال آینده آمریکا حاکی از آن است که کاخ سفید با گرته‌برداری از شعار ریگان، گام‌های بلندتری برای نظامی‌گری برداشته است.
کد خبر : 471431
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از فاکس نیوز، شعار اصلی ترامپ که رونوشتی از شعار رونالد ریگان رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا است، "رسیدن به صلح از طریق قدرت" اعلام شد. سایه این شعار در رویکرد و تعامل کاخ سفید با کنگره، نهادها و توافق‌های بین‌المللی و حتی قراردادهای دوجانبه که وجه مشترکی با فعالیت در بنگاه‌های معاملاتی هم دارد، مشهود بوده است.


البته تندروهای کاخ سفید که دستان آن‌ها در عرصه سیاست خارجی کاملاً تهی است، به‌جای دستیابی به صلح، تنها به افزایش خشونت و همچنین ناامنی در جهان دامن زده‌اند و سیاست‌های آن‌ها باعث خطرناک‌تر شدن جهان شده است.


این مسئله بارها از سوی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد هشدار داده شد که جهان به سمت یک‌جانبه‌گرایی، رویارویی و بازگشت به دوران جنگ سرد حرکت می‌کند.


بودجه‌های در نظر گرفته‌شده برای وزارت خانه‌های خارجه و دفاع آمریکا در سال ۲۰۲۱ میلادی هم گویای آن است که سوداگران واشنگتن به فکر افزایش قدرت جنگ‌افزاری و حتی به کارگیری سلاح‌های جدید اتمی در درگیری‌های خودساخته هستند.


دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا برای وزارت خارجه خود در سال ۲۰۲۱، رقمی معادل ۴۱ میلیارد دلار بودجه تعیین کرده است درحالی‌که این رقم برای وزارت دفاع آمریکا به ۷۰۵.۴ میلیارد دلار می‌رسد.


وزارت خارجه آمریکا البته آن را برای پیشبرد مواضع و سیاست خارجی دولت ترامپ به نیابت از مردم آمریکا مناسب دانسته است.


در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است با این میزان سرمایه، بر مسائل دیپلماتیک و منابع موردنیاز در مواجهه با چالش‌هایی که آن را مبارزه با تروریسم، بهداشت بین‌المللی، فجایع انسانی و رقابت کشورها در نادیده گرفتن ارزش‌ها و دموکراسی آمریکایی نامیده‌اند، متمرکز خواهند شد.


همچنین این میزان از بودجه را برای ظرفیت جدید در دفاع از منافع و ارزش‌های آمریکا در موضوعات امنیتی، تجارت، دامنه‌های اطلاعاتی، اولویت بخشیدن به منافع اقتصادی و امنیت ملی و توازن بخشی درجایی که نتایج آن به نفع مالیات‌دهندگان آمریکایی باشد، مناسب دانسته‌اند.


اما از آن‌سو شاهد هستیم که چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری آمریکا برخلاف آنکه ادعای خروج از جنگ‌های بی‌پایان و خاتمه دادن به حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه دارد، بودجه وزارت دفاع خود را به رقمی معادل ۷۰۵.۴ میلیارد دلار رسانده است.


بر اساس اعلام پنتاگون، اولویت‌های اصلی دفاعی در بودجه پیشنهادی ۲۰۲۱، شامل نوسازی هسته‌ای، موشک‌های آفندی و پدافندی، فضا و فضای مجازی است. ازاین‌رو خواستار اختصاص ۲۸.۹ میلیارد دلار برای برنامه نوسازی دفاع اتمی و پوشش سه ضلع مثلث اتمی در زمین، دریا و هوا شده است.


همچنین حدود ۷ میلیارد دلار برای فرماندهی، کنترل و تبادلات اتمی و ۲.۸ میلیارد دلار دیگر هم برای بمب‌افکن دوربرد ب-۲۱ در نظر گرفته‌شده است. انتظار می‌رود نیروی هوایی هم حدود ۱۰۰ هواپیمای که بمب‌های گرانشی اتمی ب ۶۱-۱۲ و ب ۸۳ را حمل می‌کند به همراه موشک‌های کروز در اختیار بگیرد.


پنتاگون افزوده است برای مدرنیزه کردن سلاح اتمی همچنین تأمین اعتبار برای خرید و تهیه موشک بالستیک زیردریایی کلمبیا-کلاس به مبلغ ۴.۴ میلیارد دلار و برای موشک‌های استراتژیک بازدارنده زمینی هم ۱.۵ میلیارد دلار درخواست شده است. علاوه بر آن قرار است ۴۰۰ موشک بالستیک قدیمی هم تعویض شوند.


در بودجه پیشنهادی پنتاگون، ۱۵.۴ میلیارد دلار برای نیروی فضایی تازه ایجادشده در آمریکا، ۳۳۷ میلیون دلار برای آژانس توسعه فضایی و ۲۴۹ میلیون دلار برای فرماندهی فضایی آمریکا در نظر گرفته‌شده است.


پنتاگون همچنین ۱۰۶.۶ میلیارد دلار بودجه تحقیق، توسعه، آزمایش و ارزیابی را بزرگ‌ترین بودجه تاریخ این بخش توصیف کرده و افزوده است برای بخش مافوق صوت ۳.۲ میلیارد دلار، برای بخش میکروالکترونیک ۱.۵ میلیارد دلار و برای بخش هوش مصنوعی هم ۸۰۰ میلیون دلار درخواست شده است که بودجه بخش مافوق صوت ۲۳ درصد و بخش هوش مصنوعی هم ۷.۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.


در اطلاعیه پنتاگون تصریح‌شده است بخش بیشتر بودجه دفاعی آمریکا برای مدرنیزه‌سازی هزینه خواهد شد که در بخش هوایی، ۳ میلیارد دلار به‌منظور جایگزین کردن هواپیماهای دوران آیزنهاور و حدود ۱۱.۴ میلیارد دلار هم برای ۷۹ فروند هواپیمای اف-۳۵ صرف خواهد شد.


در بخش دریایی هم بودجه درخواستی صرف تأمین مالی زیردریایی جدید ویرجینیا-کلاس به مبلغ ۴.۷ میلیارد دلار و ۲ ناوشکن دی دی جی-۵۱ به مبلغ ۳.۵ میلیارد دلار، خواهد شد.


بودجه پیشنهادی ترامپ برای سال ۲۰۲۱ همچنین ۱.۴ میلیارد دلار را برای تأمین چهار هزار و ۲۴۷ وسیله نقلیه سبک تاکتیکی، و ۱.۵ میلیارد دلار برای تعمیر و ارتقای ۸۹ تانک ام-۱ آبرامز در نظر گرفته‌شده است.


در بودجه پیشنهادی ترامپ به کنگره، همچنین مبلغ ۷۴۰.۵ میلیارد دلار برای امنیت داخلی آمریکا اختصاص داده‌شده است که اولویت آن بر جنگ‌افزارهای سایبری، فضایی و توانمندسازی برای عملیات مشترک با پنتاگون در هوا، زمین، دریا، فضا، سایبر، هوش مصنوعی، فناوری نسل پنجم ارتباطات و مافوق صوت است.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب