یک شروع معمولی برای «خوب، بد جلف 2»/ خواب چگینی و قاسمخانی برای گیشه تعبیر نشد!
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در هفتهای که گذشت در اتفاقی جالب و کمسابقه یک هفته پس از پایان جشنواره فیلم فجر، یکی از فیلمهای حاضر در این جشنواره روی پرده رفت و اکران خود را آغاز کرد.
با اعلام شورای صنفی نمایش، فیلم سینمایی «خوب بد جلف 2: ارتش سری» به کارگردانی پیمان قاسمخانی و تهیه کنندگی محسن چگینی از دیروز (چهارشنبه 30 بهمنماه) وارد چرخه اکران شد.
در حالیکه معمولاً هرسال و از روز بعد از برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر، گمانهزنیها درباره اکران نوروزی سینماها و فیلمهای متقاضی آن در محافل سینمایی و رسانهها داغ میشد، اعلام اکران این فیلم پیش از اکران نوروزی (هفته آخر اسفندماه) غافلگیرکننده بود.
بسیاری از صاحبان فیلم و سینمادارها تلاش دارند از ایام نوروز به عنوان روزهای پرمخاطب سینما بیشترین بهره را ببرند. آن گونه که در خبرها آمده شورای صنفی نمایش قرار است هفت فیلم را برای نمایش در اکران نوروزی انتخاب کند.
فیلم سینمایی «خوب بد جلف 2: ارتش سری» به کارگردانی پیمان قاسمخانی و تهیهکنندگی محسن چگینی از 30 بهمن اکران خود را آغاز کرد.
از سوی دیگر به نظر میرسد آییننامه جدید اکران سینما نیز بهزودی منتشر شود که احتمالاً اکران نوروز ۹۹ را هم در بر میگیرد. گویا در شیوه جدید، قرعهکشی معیار انتخاب فیلمها برای اکران خواهد بود تا به زعم شورای صنفی نمایش همه فیلمها از شانس یکسانی برای اکران عمومی برخوردار باشند.
فارغ از درستی یا نادرستی این رویه جدید، سازندگان «خوب بد جلف 2: ارتش سری» با آغاز نمایش این فیلم در اسفندماه این شانس را دارند که هم از روزهای بیرقیب اسفندماه که به «فصل مرده اکران» معروف است، بهره ببرند و هم در ایام نوروز نیز فیلم خود را روی پرده ببینند و مخاطب جذب کنند.
با توجه به محتوای کمدی و تیم بازیگران «خوب بد جلف 2: ارتش سری»، رسیدن آن به کف فروش تقریباً قطعی است و این فیلم را باید یکی از هفت فیلم اکران نوروزی در نظر گرفت که حدود دو هفته دیگر معرفی خواهند شد.
داستان «خوب بد جلف 2: ارتش سری» به نوعی در ادامه فیلم «خوب، بد، جلف» و با محوریت بازیگران اصلی آن یعنی پژمان جمشیدی و سام درخشانی است. دو بازیگری که همچون سری اول این فیلم و همچنین سریال«پژمان» جای شخصیتهای واقعی خودشان بازی میکنند.
پیمان قاسمخانی با کارنامهای پربار در نگارش فیلمنامه آثار طنز سینمایی و تلویزیونی، پس از اولین تجربه کارگردانی در سینما با «خوب، بد، جلف» در سال ۱۳۹۴، امسال سری دوم این فیلم را به جشنواره سی و هشتم فجر رساند.
پژمان جمشیدی و سام درخشانی همچون سری اول «خوب بد جلف 2: ارتش سری»، دو بازیگر اصلی سری دوم هستند
پژمان جمشیدی و سام درخشانی همچون سری اول، دو بازیگر اصلی این فیلم هستند. این زوج کمدی که از سال ۱۳۹۲ با مجموعه «پژمان» به کارگردانی سروش صحت به مخاطبان معرفی شدند، پس از این سریال، در سه فیلم «خوب، بد، جلف» ،«تگزاس ۱» و«تگزاس۲» نیز همبازی شده و به یک زوج بازیگر پولساز در گیشه بدل شدند.
جمشیدی و درخشانی در سری اول «خوب، بد، جلف» بر اساس یک فرمول شناختهشده سینمای کمدی همراه با سرگرد شادمان (حمید فرخنژاد) در موقعیتهایی خطرناک و بیگانه قرار گرفتند که به بروز اتفاقات خندهآور دامن میزد.
اکران موفق فیلم «خوب، بد، جلف» در سال ۱۳۹۵ و جا افتادن این زوج سینمایی باعث شد تا قاسم خانی برای ساخت دنباله آن ترغیب شود. این اثر با ۱۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان فروش علاوه بر این که یکی از پرفروشترین آثار سال بود، توانست رده یازدهم پرفروشترین فیلم های سینمای ایران را نیز از آن خود کند.
در«خوب، بد، جلف 2: ارتش سری» نیز شوخی با شخصیت واقعی پژمان جمشیدی و حواشی مربوط به ورود او از چمن سبز فوتبال به پرده نقرهای سینما محور موقعیتهای طنز و کلکلهای خندهدار او و سام درخشانی قرار میگیرد. در این بین حتی به نامزدی جمشیدی برای دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر هم اشاره میشود.
آخرین ساخته قاسمخانی و تنها فیلم کمدی جشنواره سی و هشتم هیچ دستاوردی را در کسب سیمرغ و حتی نامزد شدن نداشت و به نوعی یک از فیلمهای ناکام این دوره از جشنواره بود.
در سری دوم، حضور یک تیم جاسوسی از آمریکا که در قالب یک گروه فیلمسازی به دنبال اجرای عملیاتی در ایران هستند و پیوند آن با رقابت بین جمشیدی و درخشانی محور اصلی داستان فیلم است. در چنین بستری، مناسبات سینمایی در ایران چه در سطح سیاستگذاری و چه در روابط کاری عوامل سینما از تیغ گزنده طنز در امان نیستند و همین شوخی با روندهای نامطلوب اما عادیشده در حوزه سینمای ایران برای مخاطبان ایجاد جذابیت میکند.
ترکیب جذاب بازیگران و اضافه شدن چهرههایی همچون فرهاد آئیش، گوهر خیراندیش، حامد کمیلی، ریحانه پارسا، علی اوجی و مارال فرجاد به تنوع کار اضافه کرده است. نگاه طنز به مسائل پشت پرده سینمای ایران از یک سو و اضافه کردن موضوعات روز همچون فعالیتهای هستهای ایران و توطئههای سازمانهای امنیتی آمریکا برای خرابکاری، از نکاتی است که می تواند برای مخاطب «خوب بد جلف2 : ارتش سری» جذابیت داشته باشد.
با این حال آخرین ساخته قاسمخانی و تنها فیلم کمدی جشنواره سی و هشتم هیچ دستاوردی را در کسب سیمرغ و حتی نامزد شدن نداشت و به نوعی یک از فیلم های ناکام این دوره از جشنواره بود.
این فیلم روز گذشته در اولین روز اکران خود 245 میلیون تومان فروش را تجربه کرد. رقمی که در مقایسه با آمار فروش روز نخست بسیاری از فیلمهای اکرانشده امسال جایگاه بالاتری دارد، اما برای فیلمی که بهتازگی در جشنواره فیلم فجر حاضر بوده قابل توجه نیست.
از سوی دیگر محتوای کمدی، سابقه ذهنی مخاطب از فصل اول و شناخت از کارگردان و زوج اصلی بازیگران آن نیز میتوانست عوامل مؤثری در جذب بیشتر مخاطبان باشد که این اتفاق حداقل در روز اول اکران رخ نداد.
این در حالی است که فیلم «مطرب» که اتفاقاً این روزها و پس از حدود چهار ماه همچنان روی پردههای سینماست، در نخستین روز اکران خود توانست به رقم 700 میلیون تومان برسد. «مطرب» با این میزان فروش رکورد بیشترین فروش در روز اول اکران را که پیش از این با ۵۸۰ ملیون تومان در اختیار فیلم «ما همه با هم هستیم» بود شکست.
«خوب بد جلف2 : ارتش سری» با فروشی بسیار کمتر از این دو فیلم چشم به روزهای آینده و بهویژه اکران نورزی دارد تا بلکه بتواند به فیلم کامیاب گیشه در آخرین روزهای سال 98 و روزهای ابتدایی سال 99 تبدیل شود.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/