دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 بهمن 1398 - 13:09
در نشست خبری هشتمین دوره شعر آفتابگردان‌ها مطرح شد:

هدف دوره آفتابگردان‌ها بسترسازی برای تربیت شاعر نسل نو انقلاب است/ شاعران جوان سرمایه ادبی کشور برای طرح حرف‌های نزده ملت هستند/ شعر هنر اول و آخر ایران است

مسئول دفتر شعر موسسه شهرستان ادب گفت: دوره‌ها بال این هدف آغاز به کار کرد که ما بتوانیم زمینه‌ساز بروز و ظهور نسل نو شعر و شاعران جوان کشور باشیم که پرچمدار گفتمان انقلاب اسلامی، اخلاق، عدالت‌طلبی و ... باشند.
کد خبر : 470655
Af8030 (1).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پیش از ظهر امروز نشست خبری آغاز هشتمین دوره شعر آفتابگردان‌ها با حضور محمدعلی مودب؛ مدیرعامل موسسه شهرستان ادب، میلاد عرفان‌پور؛ مسئول دفتر شعر موسسه شهرستان ادب، محمدمهدی سیار، علی  داودی و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد.


در ابتدای این نشست میلاد عرفان‌پور با ارائه توضیحاتی درباره دوره آفتابگردان‌ها گفت: دوره‌های آموزشی شعر آفتابگردان‌ها از سال 1390 شروع به کار کرد. در طول دوره‌های برگزار شده تا امروز بیش از یک هزار نفر در این دوره‌ها حضور داشته و از آموزش‌ها و خدمات استفاده کرده و فارغ‌التحصیل این دوره‌ها هستند.


هدف دوره آفتابگردان‌ها پرورش شاعران نسل نو انقلاب


وی در بیان اهداف برگزاری دوره آفتابگردان‌ها عنوان کرد: دوره‌ها بال این هدف آغاز به کار کرد که ما بتوانیم زمینه‌ساز بروز و ظهور نسل نو شعر و شاعران جوان کشور باشیم که پرچمدار گفتمان انقلاب اسلامی، اخلاق، عدالت‌طلبی و ... باشند.


مسئول دفتر شعر شهرستان ادب اظهار کرد: دوره شعر آفتابگردان‌ها زمانی آغاز شد که بعد از سال‌ها که جشنواره‌های دانش‌آموزی و مفهوم شعر انقلاب در بین شاعران جوان روبه افول بود و با خلاء آموزشی و تربیتی در حوزه شعر روبه‌رو بودیم.



عرفان‌پور خاطرنشان کرد: تا به امروز در هر دوره برنامه‌هایی به صورت رایگان برای اعضا برگزار شده است. عضویت در دوره طی یک فرآیند استعدادیابی صورت می‌گیرد. متقاضیان در دو مرحله با لحاظ شاخص‌های متنوعی مثل سن، سواد ادبی، محل سکونت و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرند که از بین متقاضیان تعدادی عضو برگزیده می‌شوند و برنامه‌های حضوری و غیرحضوری برای آنها برگزار می‌شود.


وی درباره تنوع آموزش‌ها در طول دوره آفتابگردان‌ها گفت: اردوهای آموزشی چند روزه، مشاوره و نقد تلفنی یا مکتوب، ارائه سیر مطالعاتی و برنامه‌های مجازی مختلف از جمله آموزش‌هایی است که به اعضای دوره آفتابگردان‌ها ارائه می‌شود.


میدان فرهنگ تولید کننده امید و انرژی برای ادامه مسیر انقلاب


محمدعلی مؤدب در بخشی از این نشست گفت: ملت ایران در آستانه سالگرد انقلاب اسلامی و دهه پنجم انقلاب در آستانه رسیدن به قله‌های فتح و پیروزی قرار دارد اما همیشه دشوارترین لحظات و موانع در آستانه فتح قله‌ها و پیروزی‌ها بروز می‌کند تا ما را ناامید کنند.


وی با اشاره به مشکلات اقتصادی که مردم با آنها درگیر هستند، عنوان کرد: دشواری‌هایی در کشور به وجود آمده که همه در جریان آنها قرار داریم. بخشی در معیشت مردم، بخشی در رویارویی‌های نظامی با دشمنان و مهم‌ترین صحنه در این رویارویی همه‌جانبه، صحنه فرهنگ، ادبیات و رسانه است که هجوم همه‌جانبه دشمن تهدیدی است برای ذهنیت و انسجام روانی ما در راه طی کردن باقی‌مانده مسیر انقلاب تا رسیدن به قله عظمت و سرافرازی.



مدیرعامل مؤسسه شهرستان ادب اذعان کرد: کسانی که اطلاع دارند، می‌دانند که ما بسیار به اهداف انقلاب اسلامی نزدیک شده‌ایم. اما با اینکه نگرانی‌ها و اضطراب‌ها زیاد است. آن چیزی که در لحظات دشوار و سخت، دستگیر ایران و انقلاب خواهد بود، و آن میدانی که باید پررونق‌تر از همیشه باشد میدان ادبیات، فرهنگ و رسانه است. آنجایی که نباید سقوط کند، میدان فرهنگ است.


مودب تصریح کرد: متأسفانه نگاه به فرهنگ علی‌رغم شعارهایی که در حوزه‌های اجرایی داده نمی‌شود از طرف ارگان‌ها و اشخاص مختلف، نگاه عمیق و دقیقی نیست. فرهنگ است که در سخت‌ترین شرایط پر رونق‌ترین میدان باشد.


وی گفت: شما شاید در حوزه اقتصاد و سیاست کارآمدی شایسته‌ای داشته باشید؛ اما آن میدانی که می‌تواند سایر حوزه‌ها را اداره کند و انرژی و شوق و امید را برای فعالیت و پیشرفت زنده نگه دارد، میدان فرهنگ است. در این اوضاع متأسفانه با اولین دشواری‌ها، اولین چراغی که خاموش می‌شود چراغ فعالیت‌های فرهنگی است.


مدیرعامل مؤسسه شهرستان ادب ابراز کرد: ما تلاش کردیم به عنوان گروه کوچکی که در خدمت ادبیات هستیم با تمام دشواری‌ها در دل سختی‌ها همچنان با انرژی و پرامید کار بکنیم تا با علمداری ادبیات و فرهنگ از این آخرین مرحله‌های صعود به قله بگذرند و به کمک فرهنگ به قله‌های اهداف انقلاب برسند.


سپهبد شهید قاسم سلیمانی با شهادت خود وارد عرصه فرهنگ شد 


مودب عنوان کرد: در دیدارهایی که با سردار حاج قاسم سلیمانی داشتیم، بارها از ایشان درخواست کردیم تا بخشی از انرژی خود را در فعالیت‌های فرهنگی بگذارند. چون احساس کردیم که جامعه ما بیشتر به محبت نیاز دارد و محبتی که در وجود این سردار بود، می‌توانست فرهنگ‌ساز باشد. این اتفاق با شهادت سردار سلیمانی به نوعی اتفاق افتاد و ایشان پس از شهادت وارد میدان فرهنگ شد. طوری که پس از روز شهادت ایشان، فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با ایشان شروع شد.


وی اظهار کرد: ادبیات که وظیفه‌اش این است که چسب اجتماع باشد، باید بتواند در رابطه با شهید سلیمانی ادای دین کند؛ به همین دلیل بخشی از دوره هشتم آفتابگردان‌ها به شهید سلیمانی اختصاص خواهد داشت.


مدیرعامل مؤسسه شهرستان ادب خطاب به نماینده‌های بعدی مجلس و دولتمردان گفت: ممکن است در حوزه اجرایی مشکلاتی پیش بیاید با بروز اولین مشکلات مالی، جایی که تعطیل می‌شود مراکز فرهنگی است در حالی که در شرایط سخت و هجوم دشمن، این حوزه‌ها که مردم را دور هم جمع می‌کنند و وحدت کلمه به وجود می‌آورند باید فعال‌تر باشند اما متأسفانه شاهد کم شدن فعالیت‌های فرهنگی در تمام ارگان‌ها هستیم.


شعر هنر اول و آخر ایران است


علی داودی در ادامه این نشست عنوان کرد: مسئله شعر به عنوان هنر اول و آخر این مرز و بوم و هویت و ماهیت انسان بودن در کشور ما با مسائل بنیادین، بحث‌های روز، گفتمان انقلاب اسلامی، به روز بودن و ... گره خورده است.


وی در تشریح اهداف دوره‌های آفتابگردان‌ها عنوان کرد: وظیفه مدیریت و هدایت برای استعدادهای جدید شعر در کشور و راهنمایی شاعران جوان، از مسائل فنی تا محتوایی از اهداف این دوره‌هاست. شهرستان ادب با همین رویکرد، این دوره‌ها را برگزار کرده است و توانسته در رشد سریع تحولات جامعه، چهره‌های مختلفی را به جامعه ادبی معرفی کند.


دوره آفتابگردان‌ها یک فرآیند طلایابی و یک معدن طلا است


محمدمهدی سیار در ادامه این نشست با ذکر خاطره‌ای عنوان کرد: از شاعر گرامی، آقای اسماعیل امینی خاطره‌ای درباره مرحوم قیصر امین‌پور شنیده‌ام که گفتند؛ گاهی در مجموعه‌هایی که قیصر امین‌پور فعالیت می‌کرد، همیشه فراخوان‌هایی برای شاعران نوجوان و جوان داده می‌شد و شاعران نوجوان و جوان شعرهایی می‌فرستادند. امین‌پور با این شعرها مثل یک معدن طلا برخورد می‌کرد و لابه‌لای این سطور دنبال رگه‌هایی از طلا بود. هر گاه این رگه‌های طلا را پیدا می‌کرد مثل کسی که واقعاً طلایی پیدا کرده ذوق می‌کرد و شادمان می‌شد.



وی با بیان اینکه اساتید و شاعران حاضر در این دوره‌ها از اشعار جوانان بسیار بهره می‌برند، ابراز کرد: برای هر کسی که ارزش و قدر شعر را در حیات فرهنگی ایران می‌داند، دوره آفتابگردان‌ها یک فرآیند طلایابی و یک معدن طلا است. همه کارشناسان و شعرایی که با ما در این دوره‌ها همراهند با شوق و ذوق به این رویداد نگاه می‌کنند و لابه‌لای اشعار جوانان و نوجوانان دنبال همان رگه‌های طلا هستند.


این شاعر برجسته تشریح کرد: به جرئت می‌توان گفت برگزاری دوره آفتابگردان‌ها یک کار ادبی کم‌نظیر در حوزه آموزش در تاریخ شعر ما است. هشت سال مؤسسه شهرستان ادب، همّ و غمّ خودش را برای شناسایی این شاعران و آموزش آنها قرار داده است. شاعرانی که از شهرهای کوچک و حتی روستاها، در این دوره‌ها آموزش می‌بینند. بعضی از دوستانی که از همین دوره‌ها شروع کردند، به عنوان منتقد و مدرس شعر هم‌اکنون فعالیت می‌کنند. فارغ‌التحصیلان این دوره‌ها به عنوان سرمایه ادبی کشور هستند تا حرف‌های نزده این ملت و تاریخ را بزنند و تذکر بدهند.


فارغ‌التحصیلان هفت دوره قبل دوره آفتابگردان‌ها 25 کتاب شعر مستقل منتشر کرده‌اند 


در بخش پایانی عرفان‌پور به ارائه آماری از دوره جدید آفتابگردان‌ها پرداخت و گفت: در دوره هشتم آفتابگران‌ها بیش از یک هزار نفر داوطلب عضویت، ثبت‌نام کردند. این آمار 40 تا 50 درصد از متقاضیان سال قبل و دوره قبل بیشتر بود. این نشان‌دهنده استعدادهایی بود که از دوره‌های قبل در این دوره‌ها شرکت کرده و در شهرهای خود به تبلیغ این دوره‌ها پرداخته بودند. از میان این تعداد، 131 نفر برای حضور در دوره هشتم برگزیده شدند که 81 نفر از بین آقایان و 51 نفر بانوان شاعر هستند. میانگین سنی اعضای این دوره 24 سال و تقریباً از تمامی استان‌ها در این دوره نماینده‌ای وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه در بهمن و اسفند امسال، نخستین اردوهای دوره هشتم برگزار خواهد شد، گفت: بخشی از برنامه‌های این دوره شامل اردوهای چهار روزه آموزشی و تربیتی است که سه بار در طول سال برگزار خواهد شد.


این شاعر جوان بیان کرد: در این دوره با مجموعه هلال احمر همکاری خواهیم کرد. موضوع «یاریگری» از مضامین ویژه این دوره خواهد بود. موضوعی که در حوادثی مانند سیل و زلزله باید مورد توجه قرار گیرد و شاعران باید آن را برجسته کنند.


عرفان‌پور تصریح کرد: از بیش از یک هزار نفری که در هفت دوره قبل شرکت کرده‌اند، بیش از 25 مجموعه شعر مستقل منتشر شده است. بیش از 6 مجموعه یا برگزیده جشنواره‌های ادبی و یا نامزد این جشنواره‌ها بودند. سهم قابل توجه موسیقی و سرود انقلاب اسلامی محصول فارغ‌التحصیلان دوره‌های آفتابگردان است. در حوزه مدیریت محافل و انجمن‌های ادبی و شعری در سطح استان‌های کشور، مسئولیت با شرکت‌کنندگان دوره‌های آفتابگردان‌ها هست.


در پایان این نشست خبری از پوستر هشتمین دوره شعر آفتابگردان‌ها رونمایی شد.


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب