دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کم‌توجهی به پدیده چند وجهی سد معبر آن را به بحران تبدیل می‌کند

مدیرعامل شرکت شهربان گفت: پدیده سد معبر یک مساله چند وجهی است که ریشه‌کنی آن عزم عمومی و تعامل همه دستگاه‌های ذیربط را می‌طلبد.
کد خبر : 47053

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ابوالقاسم چیذری ضمن بیان مطلب فوق اظهار کرد: نگاه اولیه به پدیده سد معبر بیانگر این است که موضوع فوق یک معضل اجتماعی است، اما با بررسی دقیق و موشکافانه به خوبی متوجه می‌شویم که این معضل ریشه در عوامل اقتصادی و فرهنگی نیز دارد و همین مهم بر پیچیدگی موضوع مقابله با این ناهنجاری می‌افزاید.


وی با اشاره به نکته دیگری که همواره از سوی شهردار تهران بر آن تاکید می‌شود، افزود: در مقابله با این پدیده هرگز نباید برخورد قهری صرف داشته باشیم و حتما باید بین نیازمندان واقعی و سود‌جویانی که به صورت نا‌محسوس این پدیده ناپسند را ساماندهی کرده‌اند، تفاوت قائل شد و باور داریم که نیازمندان واقعی به واسطه داشتن کرامت و عزت نفس، کمتر به سوءاستفاده اجتماعی، ایجاد سد معبر و تکدی‌گری روی می‌آورند.


چیذری در تشریح اقدامات این سود‌جویان حرفه‌ای گفت: واقعیت این است که این فرصت طلبان با راه‌اندازی شبکه‌های گسترده در سطح شهر تهران و ایجاد سد معبرهای هدفمند در نقاط حساس و شلوغ شهر برای خود حاشیه امنی را فراهم ساخته‌اند و در صورتی که دستگاه‌های ذیربط در مقابله با این سودجویان ما را همراهی نکنند، در آینده باید شاهد اقدامات بیشتری از آنها در حوزه تهدید امنیت اجتماعی شهر باشیم.


مدیرعامل شرکت شهربان گفت: نکته مهم و اساسی که در خصوص این افراد وجود دارد این است که اکثریت سران این شبکه‌ها از کسانی هستند که دارای سوء سابقه و شرارت در سطح شهر است.


وی ادامه داد: برای موفقیت در مقابله با پدیده سد معبر حتما این پدیده زشت را یک مقوله چند وجهی ببینیم که در نوک و پیشانی مقابله با این موضوع، معبربانان شرکت شهربان باید حضور فعال داشته باشند اما در امر برخورد و اقدامات تنبیهی حتما همراهی و اقدام قاطع نیروی انتظامی اعم از پلیس فاتب، راهور، دادگستری تهران را می طلبد که امید آن داریم با همت خود در این امر تشریک مساعی اثر بخش داشته باشند.


در مقابله با این پدیده هرگز نباید برخورد قهری صرف داشته باشیم و حتما باید بین نیازمندان واقعی و سود‌جویانی که به صورت نا‌محسوس این پدیده ناپسند را ساماندهی کرده‌اند، تفاوت قائل شد و باور داریم که نیازمندان واقعی به واسطه داشتن کرامت و عزت نفس، کمتر به سوءاستفاده اجتماعی، ایجاد سد معبر و تکدی گری روی می‌آورند.

چیذری توضیح داد: به طور مثال در موضوع سد معبرهای وانتی، شاهد تخلفات گوناگونی از جمله پلاک جعلی، عدم درج پلاک بر روی خودرو، استفاده از خودروهای فرسوده از سوی کسانی هستیم که در اماکن و معابر عمومی اقدام به دست فروشی می‌کنند. براساس مواد 24 و 25 قانون راهنمایی و رانندگی مصوب مجلس شورای اسلامی در اسفندماه 89 پلیس راهور می‌تواند ضمن جریمه و توقیف خودرو از ادامه فعالیت این خودروها جلوگیری به عمل آورد در حالی که ما شاهد هیچ اهتمام جدی از سوی پلیس در این موضوع نیستیم.


چیذری ادامه داد: با توجه به تغییر رویکرد شهرداری تهران مبنی بر تغییر مدیریت سد معبر شهر تهران و واگذاری آن به شرکت شهربان قطعا رویکرد ما مبتنی بر مباحث علمی، اسلامی و انسانی با رعایت استانداردهای بین‌ المللی از منظر رفتار اجتماعی، به کارگیری هدفمند نیروها خواهد بود.


مدیرعامل شرکت شهربان با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات ما در موضوع مقابله با این معضل، نگاه دلسوزانه و ترحم آمیز شهروندان به موضوع سد معبر است که دلیل اصلی آن ناشی از عدم آگاهی آن‌ها از اتفاقاتی است که در پس این موضوع اتفاق می افتد، اضافه کرد: متاسفانه به دلیل عدم آگاهی و شناخت صحیح شهروندان، در هنگام برخورد با این موضوع شاهد تحریک شدن احساسات شهروندانی هستیم که از آن معابر گذر می‌کنند. این شهروندان مطمئن باشند که در مقابله با این پدیده حتما نیازمندان را از سودجویان تمیز خواهیم داد و قطعا برای بساط گستران نیازمند محل‌های مخصوصی نظیر بازارچه‌های هفتگی، شب بازارها در نظر خواهیم گرفت.


متاسفانه در قانون فقط اجازه رفع سد معبر داده شده اما اجازه برخورد با تخلف به شهرداری داده نشده است و این مهم یکی از مواردی است که اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران می‌توانند با تصویب قوانین منسجم و قوی در حوزه برخورد با تخلف ما را یاری کنند

وی تاکید کرد: هر چند که رسیدگی به وضعیت معیشت شهروندان جزء وظایف ذاتی دولت است اما با توجه به وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه ساماندهی این افراد در قالب بازارچه‌های عمومی جزء سیاست‌های آتی شهرداری و مورد تاکید شهردار محترم تهران است.


چیذری با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات ما کمبود قانون‌های مرتبط و پیشگیر است، عنوان کرد: متاسفانه در قانون فقط اجازه رفع سد معبر داده شده اما اجازه برخورد با تخلف به شهرداری داده نشده است و این مهم یکی از مواردی است که اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران می‌توانند با تصویب قوانین منسجم و قوی در حوزه برخورد با تخلف ما را یاری کنند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در موضوع مقابله با سد معبر، آموزش و پیشگیری بهتر از برخورد است و همین موضوع می‌طلبد که رسانه ملی، نشریات، جراید کثیرالانتشار و به طور کلی رسانه‌های دیداری، شنیداری و دیجیتالی ما را در امر آموزش و آگاه سازی شهروندان مساعدت کنند. قطعا در صورت ارتقا سطح آگاهی شهروندان از اهداف این شبکه‌های سازماندهی شده، آن‌ها نیز ما را در این پاکسازی عمومی و پالایش شهر همراهی خواهند کرد.


وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با انجام یک کار فرهنگی دقیق و با رعایت حفظ کرامت شهروندان و همچنین نیازمندان واقعی در این طرح انضباط شهری بتوانیم شهر تهران را آنگونه که در شان پایتخت ام القرای جهان اسلام و در طراز پایتخت یک کشور شیعی است ببینیم.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب