دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نگاه آنا به فیلم‌های جشنواره فجر/ ۱3

بلوای مبارزه با فساد در «روز بلوا»

«روز بلوا» تازه‌ترین ساخته بهروز شعیبی است که در پنجمین روز از جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانه اکران شد.
کد خبر : 470406
10509102_296.jpg

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا - سارا مسعودی: اجازه بدهید همین اول کاری عتراف بکنم، اعترافی به بلوای این روزهای جامعه. این روزها به لطف شبکه اجتماعی  بلوا در زندگی‌مان رسوخ کرده است. آن قدر ذهن‌مان موجی شده که فکر می‌کنیم همه مفسدند و همگی ما «zoro» هایی هستیم که باید علم مبارزه با فساد را بلند کنیم. ظاهرا این بلوا کاسبی شده است برای بعضی ها، درست مثل کارآگاه‌ها ذره بین می‌گیرند برای یافتن مدارک و سندها و بعد تبدیل به قهرمان‌هایی می‌شوند که قرار است جای تمام نهادها مطالبه‌گر فساد باشند. فکر می‌کنم با این خط پیش برویم چند وقت دیگر جوکر ایرانی هم پیدا شود!


داستان بلوای شعیبی


بلوای شعیبی هم همین است. شاید به خاطر همین باشد که شما با دیدن انتخاب بابک حمیدیان و استایل بدنی یک آن فکر کنید که نکند او همان روحانی جنجالی اینستاگرام باشد؟


عماد روحانی است که به یک باره بعد از متهم شدنس در بخشی از پرونده فساد درگیر  مشکلاتی می‌شود که آبروی او را در خطر انداخته درست مثل فرهاد آئیش در پرده نشین.


داستان پردازی حول محور فساد در نهایت به این منجر می‌شود که عماد ظرف چهل هشت ساعت ته و توی یک پرونده مفاسد اقتصادی را در بیاورد و خب از آن جا که احتمالا ایران به دوران مافیایی ایتالیا نزدیک شده هیچ نهادی در کشف این‌ حقیقت نقش نخواهد داشت و بعضا دستشان در یک‌کاسه است، پس خودش است و یک لپ تاپ و یک آدم هکر یا به تعبیری اوسینت کار! و یک وجدان...


تقصیر شعیبی نیست انگار همه باورمان شده است که برای کشف فساد دقیقا همین مدلی باید عمل‌کنیم.


سواد رسانه‌ای فریادرس بلواها


بی خیال این مدل کشف فسادها که بشویم، تذکر سواد رسانه‌ای شعیبی در این فیلم یک دست ممتد می‌خواهد‌. یادآوری اینکه برخی پیام‌ها جعلی‌اند. تولید یک محتوای تقلبی آن قدرها پیچیده نیست و اگر گوشمان به فضای مجازی باشد یکهو در منجلاب دروغ‌های جعلی گیر می‌کنیم، تهمت می زنیم و آبرو ببریم.


انتظار ما از شعیبی


شعیبی سعی کرده است در روز بلوا حرف بزند آن هم با کاراکتر روحانی که کسوتش چندان به بود و نبود قصه کمک چندانی نمی‌کند. در جاهایی شعارهای خوب می‌دهد و انتهایش...؟


راستش گاهی فکر می‌کنم بهتر است محتوا را کنار بگذاریم و به برخی فیلم‌ها نگاه کنیم و روایت داستانی را ببینیم، فرم را نگاه کنیم اما مع الاسف روایت داستانی هم خوب در نیامده و گاهی آن قدر کسل‌تان می‌کند که روی صندلی یک چرتکی می‌زنید. البته از حق‌ نگذریم بودند افرادی بودند که فیلم را دوست داشته باشند ولی چه کنیم که انتظار ما از شعیبی کمی بیشتر از این حرفهاست.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب