روبات «پیوند نشا» به یاری پروژه ملی خودکفایی بذر میآید/ تجاریسازی کود ترکیبی «نانو زئولیت»
حمیدرضا روناسی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با اشاره به فعالیتها و دستاوردهای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مبارکه-مجلسی اظهار کرد: «مرکز رشد واحد مبارکه اسفند سال 1394 راهاندازی و نخستین مجوز هوش تجاری یا هوشمندی کسب و کار در مجموعه دانشگاههای وزارت علوم و دانشگاههای آزاد به واحد مبارکه داده شد.»
وی افزود: «در واقع هوش تجاری یا همان Business Intelligence میتواند در همه حوزهها حتی در کشاورزی و نیز مدلهای کسب و کار ورود پیدا کند. درواقع هوش تجاری میتواند با کمک رشتههایی مانند کامپیوتر و اقتصادسنجی و ... در همه حوزهها مدلسازی تا آن مدل را به درآمدسازی و فناوری هدایت کند. این فلسفه هوش تجاری است و موفق شدیم مجوز مرکز رشد را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بگیریم.
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه-مجلسی ادامه داد: «اکنون در این مرکز 17 واحد فناور، هسته و ... داریم و موفق شدهایم 30 تا 40 درصد از فعالیتهای آنها را به سمت هوش تجاری ببریم و بقیه واحدهای فناورمان هم که فعالیتهای مختلفی دارند به مروز درگیر میشوند. با توجه به مأموریتی که در سرای نوآوری داده شده و مراکز رشد موجود باید در سراها هماهنگ عمل کنند، واحدهای فناور جدیدمان را به سمت حوزههای بذر، گلخانه و نهادههای کشاورزی خواهیم برد.»
روناسی خاطرنشان کرد: «مرکز رشد واحد مبارکه - مجلسی 17 واحد زیرمجموعه دارد که شامل شرکتهای دانشبنیان، هستهها و واحدهای فناور میشود، یک واحد مجوز شرکت دانشبنیان گرفته و یکی هم در حال طی مراحل اخذ مجوز است.»
تولید کود نانوزئولیت هیدروکسی آپاتیت
وی درباره برجستهترین محصول و دستاورد مرکز رشد واحد مبارکه-مجلسی یادآور شد: «یکی از محصولات و تولیدات برجستهمان کود «نانوزئولیت هیدروکسی آپاتیت» است که شاید بتوانیم بگوییم با توجه به مأموریت جدید هم همخوانی بیشتری دارد. مرکز رشد اکنون در حال تجاریسازی این محصول بوده و با یکی از شرکتهای دانشبنیان بیرون از دانشگاه تعامل شده و روند تجاریسازی در حال طیشدن است.»
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه-مجلسی یادآور شد: محصول دیگر این مرکز که دانشگاه با آن مشارکت کرده است، «گردگیر نانو» است. محصول دیگر «روبات پیوند نشا»ست که جزء واحدهای فناور جدید پذیرفته شده و اکنون نمونه اولیه آن را ساختهایم و در مرحله تجاریسازیشدن است. میتوانیم بگوییم این روبات پیوند نشا، برجستهترین دستاورد و محصول ماست.
وی خاطرنشان کرد: «از آنجایی که مأموریت احداث پروژه طرح ملی خودکفایی بذر کشور به دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه - مجلسی محول شده، شاید بتوانیم بگوییم که این محصول ارزندهترین خروجی مرتبط با این مأموریت در سرای نوآوری بذر باشد.»
خودگردانی مرکز رشد مبارکه-مجلسی
روناسی در پاسخ به این پرسش که مرکز رشد واحد مبارکه-مجلسی چهقدر در بحث کسب درآمدهای غیرشهریهای مؤثر بوده است، بیان کرد: «ساختار مرکز رشد با ساختار سراهای نوآوری و پارکهای علم و فناوری متفاوت است. مراکز رشد، مرکز هزینه و مرکز حمایتی هستند و همه تلاششان این است که بتوانند از واحدها حمایت کنند؛ اما با وجود حمایتیبودن این مرکز، میتوانیم مدعی باشیم که تقریباً جزء نخستین مراکز رشد هستیم که هزینه و درآمدهایمان بالانس است، یعنی خودگردانیم و دیگر باری روی دوش دانشگاه نیستیم.»
وی ادامه داد: «شاید بزرگترین ادعای ما این موضوع باشد که در مرکز رشد موفق شدیم این خودگردانی را انجام دهیم و دیگر هزینهای روی دست دانشگاه نمیگذاریم. سراهای نوآوری و پارکها باید درآمدزا باشند؛ اما مراکز رشد در واقع مانند همان بذری است که پرورش داده میشود. مانند انکوباتور است که یک چیز نارس وارد آن شده و حمایت میشود، مرکز رشد نیز باید مانند انکوباتور باشد.»
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/