آخرین خبرها از جشنواره تئاتر فجر/ از اعلام پرمخاطبترینها تا حضور 30 رسانه داخلی و خارجی در جشنواره
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگوهنر خبرگزاری آنا، سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند از روز گذشته آغاز به کار کرد و تا 21 بهمن ماه در تهران در حال برگزاری خواهد بود.
اجراهای «به علاوه فجر» در دومین روز جشنواره
در دومین روز از برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر چهار نمایش در بخش «به علاوه فجر» میزبان مخاطبان هستند.
«12 روز» به کارگردانی علی بیگدلی امروز جمعه 11 بهمن ماه، ساعت 17 در تماشاخانه شانو روی صحنه میرود. همچنین نمایش «مردی که...» اثر رضا مولایی ساعت 17:30 در تماشاخانه دیوار چهارم میزبان علاقهمندان خواهد بود.
نمایش «پنج جهت اصلی» به کارگردانی مرضیه رجبی جمعه 11 بهمن ماه ساعت 19 در تماشاخانه ایران تماشا روی صحنه میرود.
«خرس» به کارگردانی کیوان ضهرابی آخرین نمایشی است که در روز دوم جشنواره در خانه نمایش مهرگان روی صحنه می رود. مخاطبان میتوانند ساعت 21 به تماشای این اثر بنشینند.
معرفی پرمخاطبترین نمایشهای جشنواره تئاتر فجر در روز اول
به دنبال استقبال مخاطبان، بلیتهای شش نمایش در نخستین روز از سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به اتمام رسید.
نمایشهای «شاه ماهی» به کارگردانی رضا بهاروند، «کریملوژی» اثر رضا بهرامی، «گلهای دستساز» به کارگردانی زیریار دادسیان، «شهر بد» اثر پاول ژوکوتاک، «تسلا» به کارگردانی میخاییل گیگنتیس و «رسنهای گور» اثر کامران جباری در نخستین روز از جشنواره با استقبال گسترده هنردوستان همراه و بلیتهایشان تمام شد.
همچنین نمایشهای «کمیته نان» اثر لیلی عاج، «تنها خرچنگ خانگی لای ملافهها خانه میکند اتللو» به کارگردانی ابراهیم پشت کوهی، «است» اثر پرنیا شمس، «قزل حصار» به کارگردانی امین ابراهیمی و «ژنتیک» اثر مهسا غفوریان پرمخاطب ترین نمایشهای جشنواره از نظر تعداد بلیتهای فروخته شده تاکنون بوده اند.
گروههای شرکت کننده از روز پنجشنبه 10 بهمن ماه بلیتهای مهمان خود را از طریق کد ارسالی سامانه فروش دریافت کردهاند و این روند در روزهای برگزاری جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نیز ادامه دارد.
فروش بلیت نمایشهای حاضر در سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از طریق سامانه تیوال به نشانیwww.tiwall.com برای مخاطبان امکان پذیر است.
پوشش گسترده جشنواره تئاتر فجر در رسانههای داخلی و خارجی
رسانههای داخلی و خارجی اعم از شبکههای رادیویی و تلویزیونی، شبکههای اینترنتی، برنامههای ویدئویی و خبرگزاریها و مطبوعات متعددی در ایام برگزاری سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به پوشش اخبار این رویداد میپردازند.
براین اساس بیش از 30 رسانه داخلی و خارجی در ایام جشنواره به پوشش این رویداد هنری میپردازند که اسامی آنها به تفکیک، به شرح زیر است:
شبکههای تلویزیونی داخلی و خارجی
شبکه جهانی جام جم، شبکه دو، شبکه سه، شبکه چهار و شبکه خبر سیما، آی فیلم پلاس، کردست کردستان، المیادین، کانال 12 ترکیه، شبکه ماهواره ای گلی کردستان، شبکه aptn آمریکا، شبکه ard آلمان و الجزیره و...
شبکههای رادیویی
رادیوتهران، شبکه رادیویی اقتصاد، شبکه رادیویی نمایش، شبکه رادیویی ایران، شبکه رادیویی فرهنگ، شبکه رادیویی گفتوگو، شبکه رادیویی چین و...
خبرگزاریهای بینالمللی
ایتار تاس، خبرگزاری afp و یونیوز و...
شبکههای اینترنتی
نمایش نت، هنرلند، ناشا و آرخه نیوز و...
برنامههای ویدئویی
برنامه ویدئویی روزنامه ایران، معاونت امور فرهنگی شرکت راهآهن شهری و...
افتتاح پنجمین بازار بینالمللی هنرهای نمایشی ایران در روز یکشنبه، 13 بهمن
آیین افتتاحیه پنجمین بازار بینالمللی هنرهای نمایشی ایران، روز یکشنبه (13 بهمن ماه) از ساعت 15 در سالن مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار میشود.
در این مراسم شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، نادر برهانی مرند دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر و مهرداد رایانی مخصوص مدیر بازار هنرهای نمایشی ایران و مشاور امور بینالملل جشنواره و مهمانان این بخش حضور خواهند داشت و به تشریح برنامههای این رویداد هنری و چگونگی انتخاب آثار میپردازند.
جلسات عرضهداشت تئاتر ایران نیز با حضور تهیه کنندگان و مدیران کمپانیهای تئاتر از 19 کشور جهان و هنرمندان تئاتر ایران نیز از روز دوشنبه 14 بهمن تا روز پنجشنبه 17 بهمن ماه هر روز از ساعت 10:30 تا 12:30 نیز با هدف ایجاد تعامل و معرفی تئاتر ایران به سایر کشورها برگزار میشود.
پنجمین بازار بینالمللی هنرهای نمایشی ایران از 13 تا 17 بهمن ماه در هتل لاله برگزار خواهد شد.
پیام معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام خود به سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نوشت:
«هوالبصیر
إِنّ لِربِّکُم فی أیّامِ دَهرِکُم نَفَحاتٍ، فَتَعَرَّضُوا لَهُ لعَلَّهُ أن یُصِیبَکُم نفحةٌ مِنها فَلا تَشقَونَ بَعدَها أبدا ...
همانا از سوی پروردگار شما در طول عمرتان نسیم هایی می وزد، پس خود را در معرض آنها قرار دهید، باشد که نسیمی از آن نفحات به شما بوزد و زان پس هرگز به شقاوت نیافتید.
هنر، فضیلت انسان است که متولد میشود تا بار امانت را به درک و درد به جان بخرد و جویای گوهر گمشده باشد که آدمی اگر بخواهد سزاوار «فتبارک الله احسن الخالقین» باقی بماند، باید به تماشای خویش در آبگینه هنر، زلال تر شود. شادمانی اندوهناکی است این تولد که تلخ تلخ، جان هنرمند میخراشد تا جهان هنر، نوشین و نازنین باشد.
حماسه باشکوهی است «رنجی» که به «گنج» و «دردی» که به «درود» بیانجامد. «جمال» و «جلال» آدمی است هنر و بی دریغ در خوشحالی و بد احوالی مردمان دیروز و امروز، شریک بوده است که از جان برخاسته و بر جانها نشسته است. شرح شریف هنر در شیدایی روزگار «انقلاب» شنیدنی است. به یاد آوریم زمزمههایی که به لحن و لهجه هنر «فریاد» شد و دستانی که به آرمان هنر، «داستان».
جشنوارههای فجر، ستایش ستمستیزانی است که به سلاح هنر، صلاح سرزمین خویش را رقم زدند. این روزها نیز که ناگریزان از خشم، به ورطه وطن میاندیشند، تن از هنر، رویینه باید کرد و به شوق صلح، به بردباری از هفت خوان بگذریم که جان هنرمندان به تمامی به وصل اندیشیده است و در دریای تلاطمها و تشویشها به لنگر صبر، ساحل سامان بودهاند.
رواست که خاصه بدین روزگار، ستایشگر همت و هوشیاری هنرمندانی باشیم که به هنگام سوگ و در هوای سور، مردم اندیشند.
تئاتر، همه این سالها، قدم به قدم از «عزلت» به «صحبت» کوچیده و چنان شبیه است به «مردم» که هر دو سوی صحنه تئاتر، میتواند «مردم» نام بگیرد. این همهوایی و هماحوالی اما به کیمیای گفت و گو رونق گرفته و مقصدش فهم مخاطبان و نشاط شهروندان و توانش هنرمندان بوده است. جشنواره تئاتر فجر متولد چنین آرمانی است و آن به، که مصائب و مرارتهای این ایام، پر سیمرغی شد که اهریمن نومیدی را از کمان فرهیختگی و فرزانگی هنرمندان تئاتر به زانو درآورد. این رویداد، تعظیم فروتنانه هنرمندانی است که به مدد نور و نوا و نقش، مردم را به آبادی و آزادی فرا میخوانند چنان که رودکی چنگ برگرفت و در «پرده عشاق» بوی جوی مولیان خواند و شعله شوق بخشید.
مدح معرفت هنرمندان و شرح شفقت همکارانم در این روزگار از این قلم برنخواهد آمد و به ناگزیر، خداوندگار هنر را به سربلندی و رستگاری این مهربانان سوگند میدهم.»
یادبود جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی در جشنواره تئاتر فجر
نمایش خیابانی «#همه_همدردیم» به نویسندگی و کارگردانی یاسر میرحمیدی برای گرامیداشت یاد جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی و همدردی با خانوادههایشان در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اجرا میشود.
این نمایش در روزهای شنبه و یکشنبه 19 و 20 بهمن ماه، ساعت 17:30 در محوطه تئاتر شهر میزبان علاقهمندان است.
«#همه_همدردیم» روز شنبه 19 بهمن ماه ساعت 16:30 در خانه هنرمندان ایران نیز اجرا میشود.
انتشار کتاب عکس تئاتر «لحظه قطعی»
کتاب آثار برگزیده مسابقه عکس تئاتر سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با عنوان «لحظه قطعی» منتشر و در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
سیامک زمردی مطلق مدیر بخش مسابقه و عکس تئاتر جشنواره امسال است و اشکان زمردی مطلق مدیریت اجرایی و طراحی گرافیک کتاب عکس منتشر شده توسط سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را بر عهده داشته است.
این کتاب که شامل آثار برگزیده مسابقه عکس تئاتر است، شامل 59 عکس از 49 عکاس میشود و طراحی جلد آن را شاهین علوی برعهده داشته است.
همچنین ترجمه کتاب «لحظه قطعی» برعهده عطیه تقوی بوده است.
سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند تا 21 بهمن ماه در تهران در حال برگزاری است.
انتهای پیام/ 4143/
انتهای پیام/