دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1398 - 20:49

نشست رسانه‌ای «همایش ملی تئاتر سردار آسمانی» برگزار شد

نشست رسانه‌ای «همایش ملی تئاتر سردار آسمانی» پاسداشت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و سرداران شهید جبهه مقاومت در تماشاخانه سرو برگزار شد.
کد خبر : 468685
3362798.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا نشست رسانه‌ای "همایش ملی تئاتر سردار آسمانی" پاسداشت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و سرداران شهید جبهه مقاومت امروز 7 بهمن‌ماه با حضور امیرحسین شفیعی دبیر همایش، جوادتمدنی مدیرروابط عمومی انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس و جمعی از اهالی رسانه در تماشاخانه سرو برگزار شد.


دراین نشست جواد تمدنی در ابتدا ضمن تقدیر و تشکر از زحمات اصحاب رسانه در بازتاب رسانه‌ای این همایش ملی برلزوم استمرار این همکاری دوجانبه را تا اختتامیه این مراسم  تأکید کرد.


امیرحسین شفیعی ضمن اشاره به اینکه پس از ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی، مردم واکنش‌های مختلفی داشتند، گفت: گاهی هنرمندان برخی رشته‌ها می‌توانند با خلق اثر، واکنش نشان دهند اما تولید تئاتر زمان‌بر است و هنرمندان تئاتر خیابانی که هنری مردمی است، سریع‌تر می‌توانند اثری را آماده اجرا کنند. همایش ملی تئاتر سردار آسمانی نیز با بخش خیابانی کار خود را آغاز کرد. این همایش با حضور 16 گروه نمایشی از 12 استان از دهم بهمن‌ماه کار خود را آغاز خواهد کرد.


او در ادامه افزود: با اینکه بازار انصراف گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره تئاترفجر داغ بود، تشکر می‌کنم از هنرمندانی که با باور و انرژی خود ایستادند و سی و هفت اثر را به دبیرخانه این همایش ارسال کردند.


این کارگردان با بیان اینکه همایش ملی تئاتر سردار آسمانی در سه بخش برگزار می‌شود، عنوان کرد: این همایش در سه بخش اصلی، ویژه و مساجد با حضور شانزده اثر برگزار می‌شود. سه اثر در بخش مساجد، یک اثر در بخش ویژه و دوازده اثر در بخش اصلی این همایش حضور دارند.


وی افزود: هنرمندان در ابتدای این مراسم ادای احترامی به مزار شهید سردار قاسم سلیمانی دارند و پس از آن قطعات نمایشی متناسب با زندگی و فعالیت‌های نظامی سردار اجرا خواهد شد، نقالی مرشد محسن میرزاعلی نیز در این مراسم اجرا می‌شود. همچنین در ادامه خانواده تئاتر از شهید حسین پورجعفری که در کنار شهید سردار قاسم سلیمانی به شهادت رسید، تقدیر خواهند کرد و دو تن از هنرمندان شاخص در این افتتاحیه سخنرانی می‌کنند.


وی در ادامه گفت: همایش ملی سردار آسمانی با هدف ادای دین هنرمندان تئاتر کشور به ساحت مطهر سپهبد شهید سلیمانی و سرداران شهید جبهه مقاومت و به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و با مشارکت مرکز هنرهای نمایشی و مجموعه فرهنگی گردشگری عباس آباد  از 10 تا 23 بهمن ماه سال جاری در تهران و استان های کشور باحضور گروه های نمایشی برگزیده برگزار خواهد شد.


وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش عنوان کرد:‌پنج گروه از استان‌ها برای اجرا به تهران دعوت شدند. برای محل اجرا تلاش شده گستره بزرگی را داشته از دانشگاه تا آموزشگاه‌ها، مساجد و گلزار شهدا را پیش بینی کردیم، اما در شهر تهران مجموعه تئاتر شهر، پل طبیعت، میدان امام حسین(ع)، 10 مسجد تهران، پلازای هفت تیر، ایوان انتظار هستند. 


وی با اشاره به اینکه همکاری خوبی با دبیرخانه فجر داشتیم، توضیح داد: قرار شد نوزدهم بهمن در بخش خیابانی به‌صورت کامل اختصاص به آثار ویژه سردار سلیمانی پیدا کند. اما در روزهای بعدی بیست و بیست و یک بهمن ماه، مجموعه تیاتر شهر آثار مرتبط سردار را ادامه خواهد داد. بیست و دوم بهمن ماه نیز که چهلم سردار محسوب می‌شود، ویژه برنامه‌ای از حد فاصله میدان انقلاب تا آزادی ترتیب دادیم که 10 اثر نمایشی خیابانی به‌صورت تئاتررول اجرا خواهد شد.


شفیعی یادآور شد: نهادهای مشارکت کننده این رویداد اداره کل هنرهای نمایشی، اداره کل فرهنگی شهرداری تهران، شرکت اراضی عباس آباد، دبیرخانه کانون مساجد ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با هستند. در کرمان هم ادارات و نهادهای فرهنگی به‌ویژه سپاه ثارالله و بنیاد شهید دست یاری دادند.


دبیر همایش سردار آسمانی اظهار کرد: شاید برخی تصور کنند برای این همایش پول‌های کلان خرج شده اما بودجه این رویداد ۱۵۰میلیون تومان است، این هم از نهادهایی که مطرح کردیم، جذب شده است. آنچه باعث می‌شود بچه‌ها با این شرایط مالی کار کنند، عشق و علاقه به سردار است وگرنه این رقم کمی است.  


وی افزود: شادی برخی تصور کنند بعد از شهادت سردار شتاب‌زدگی برای خلق کار هنری باشد اما اینها واکنش احساسی و کوتاه مدت است. اما موضوع بلند مدتی که تمرکز کردیم تولید آثار ارزشمند است به همین منظور محفلی به نام خاطره نمایش طراحی کردیم ما اطلاعات کمی از زندگی سردار در اختیار داریم اما امروز نیاز به بازگویی خاطرات داریم، این محفل با حضور سه تن از نزدیکان سردار سلیمانی برگزار می‌شود تا جنبه‌های مختلف زندگی او برای درام نویسان و گروه‌های نمایشی علاقه مند موضوع مقاومت و سردار سلیمانی مشخص شود.


وی افزود: برنامه خاطره نمایش نوزده بهمن ساعت ده صبح در تالار اسوه برگزار می‌شود و برنامه ویژه دبیرخانه انتشار دو اثر است و سپس در همین تماشاخانه سرو آثار به اجرای عمومی می‌رسد.  همچنین پنج اثر ویژه برای اجرا در مساجد نیز از همین محفل خاطره نمایش مشخص خواهد شد. 


شفیعی درباره علت تعجیل در اجرای همایش چهلم سردار را وقایع اجتماعی مختلف که ممکن است باعث فراموشی شهادت سردار شود و همینطور چهلم ایشان مطرح کرد و گفت:‌به نظر من اجراهای نمایشی کیفی درباره ایشان در طول سال آتی می‌تواند صورت بگیرد ما با فرصت کمی که داشتیم سعی کردیم با گروه‌ها و کارگردان‌ها صحبت کنیم و‌ موضوعات مختلف درباره سردار را با آنها مطرح کنیم.


شفیعی همچنین گفت:ما قرار نیست یک جشنواره به جشنواره‌های کشور اضافه کنیم این یک ادای دین به مقام شهید است . ما در این رویداد به دنبال جریان سازی هستیم تا بگوییم فقط انصرافی‌ها از فجر هنرمند نیستند هنرمندان دیگری هم هستند که در این شرایط فعالیت می‌کنند این رویداد اگر قرار است ادامه یابد در قالب جشنواره تئاتر مقاومت به عنوان بخشی برای سردار سلیمانی تعبیه می‌شود که این اتفاق هم خواهد افتاد. 


شفیعی با تأکید بر اینکه تصمیم داریم در پیاده روی اربعین نیز برنامه‌هایی ازاین دست برای شهادت سردار داشته باشیم،‌گفت: من نگرانی از بابت بودجه ندارم شاید شعار باشد اما بچه ها با جان و دل کار می‌کنند و این رویداد از علایق و درونیات هنرمندان شکل می‌گیرد. 


این مدیر فرهنگی در پایان سخنانش نیز با تأکید بر ارائه کارهای ماندگار در حوزه اجرای نمایش مرتبط با سردار سلیمانی گفت: قصد داریم در طولانی مدت با نوشته شدن متن‌های توام با تحقیق و پژوهش نمایش های صحنه‌ای با کیفیتی روی صحنه ببریم و در همین راستا برنامه‌ای با عنوان محفل خاطره نمایش با حضور چند تن از نزدیکان سردار سلیمانی در تالار اسوه در 19 بهمن برگزار می‌کنیم تا درام نویسان با وجوهات کمتر شناخته شده شخصیت شهید سلیمانی آشنا بشوند. در همین راستا دبیرخانه 3 اثر منتخب را به چاپ می‌رساند و برای تولید در تماشاخانه سرو مورد حمایت هم قرار خواهد داد.


او در پایان گفت: قرار نیست جشنواره‌ای اضافه کنیم و ما با این همایش به‌دنبال جریان‌سازی هستیم تا بگوییم هنرمندانی هستند که با این موضوع آثاری تولید می‌کنند. اعتقادم بر این است این رویداد می‌تواند در قالب جشنواره تئاتر مقاومت ادامه پیدا کند. من نگرانی بابت بودجه ندارم چراکه هنرمندان شرکت‌کننده با جان و دل کار می‌کنند و این آثار از علایق و درونیات آن‌ها شکل گرفته است. با رقم صد و پنجاه میلیون تومان، نود و هشت اجرا در تهران و شهرستان‌ها پیش‌بینی شده است.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب