من پیشمرگ بقیه سریالسازها شدهام/ بازیگرانم در «جلال» یک سر و گردن از سلبریتیها بالاترند
به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، «جلال» سریالی ویژه ایام دهه فجر آنتن شبکه یک سیماست که توسط حسن نجفی کارگردانی شده و مهدی کریمی نیز تهیه آن را برعهده داشته است. قصه «جلال» به سالهای 1338 تا 1356 برمیگردد که در حال و هوای آن دوره تبریز روایت میشود.
حسن نجفی، کارگردان سریال «جلال» در این باره به خبرنگار آنا گفت: البته من قصه «جلال» را بومی و برای یک منطقه خاص نمیدانم. تنها وجه متفاوت آن سیر داستان در شهر تبریز است که به اقتضای داستانپردازی ما در آن فضا روایت میشود وگرنه مخاطبان آن همه مردم هستند.
لزوما قصهای مربوط به مبارزات انقلاب نیست
وی اضافه کرد: سریال «جلال» را باید یک ملودرام اجتماعی دانست که برای پردازش قصه آن، بهترین فضا را در سالهای قبل از انقلاب و در آن بستر مفهومی دیدیم. بنابراین لزوماً قرار نیست این سریال را در فرم خاص مبارزات انقلابی دید.
نجفی با بیان اینکه قصه طی سالهای 38 تا 56 به روایتگری میپردازد، گفت: در واقع فضای ملودرام ما میطلبید که به آن سالها برگردیم و خب قصه در پشت خود، بکگراندی از آن فضا را نیز ترسیم میکند. به نوعی به جریانات قبل از انقلاب هم اشاره کردهایم.
در سریال من بازیهایی را میبینید که به لحاظ قدرت، کم از بازیگران تهران ندارد بلکه یک سر و گردن بالاتر هم هستند.
این کارگردان ضمن اشاره به کشش داستانی سریال خود، ادامه داد: ما سراغ لوکیشنها و فضاسازیهای بومی رفتهایم اما قطعاً داستان ما برای مخاطب عام روایت میشود. منتهی تا توانستهام از ظرفیتهای آن اقلیم استفاده کردم و آن فضاسازی را در تار و پود قصه «جلال» جای دادم.
سرنوشت شخصیتهای سریال ما مشابهتهای زیادی در واقعیت دارد
وی درباره ساخت لوکیشنهای سریال گفت: ما از ابتدا دو لوکیشن جدی برای سریال ساختیم و خب این دکورها نمیتوانست در شهری جز تبریز شکل گیرد. البته روایت داستان ما نه فقط در تبریز بلکه در تهران نیز انجام میگیرد.
نجفی به تأکید داشت: «جلال» لزوماً یک داستان واقعی نیست اما بالاخره برخی شخصیتها و اتفاقات واقعی قبل از انقلاب، به شکل واقعی، خود در دل داستان منعکس شده تا کلیت ماجرا برای بیننده باورمند باشد.
این سریالساز اشاره کرد: قصه سریال چه بسا تلفیقی از واقعیت و قصهپردازی ماست. البته سرنوشت شخصیتهای سریال ما مشابهتهای زیادی در عالم واقعیت دارد ولی به هرحال قصه است.
این قدر روی هنرمندان تهراننشین متمرکز نشوید
وی درباره ترکیب بازیگران سریال گفت: سریال «جلال» پر بازیگر است البته تنها چند بازیگر از پایتخت به جمع ما اضافه شدند اما اما عمده و انرژیام را روی نمایش ظرفیت هنرمندان منطقه گذاشتم.
در زمان فعلی و ماجرای شبکههای نمایش خانگی که دستمزدهای آنچنانی به بازیگران میدهند، بهتر است طیفی از هنرمندان شهرستانی را معرفی کنیم که هنوز مبدل به سلبریتی نشدهاند.
این کارگردان اضافه کرد: میخواستم با این سریال ثابت کنم که اینقدر روی هنرمندان تهراننشین نباید متمرکز شد. خصوصا در زمان فعلی و ماجرای شبکههای نمایش خانگی که دستمزدهای آنچنانی به بازیگران میدهند، چه بسا بهتر است طیفی از هنرمندان شهرستانی را معرفی کنیم که هنوز مبدل به سلبریتی نشدهاند.
وی درباره کیفیت سریال «جلال» نیز اعتقاد داشت: در سریال من بازیهایی را میبینید که به لحاظ قدرت، کم از بازیگران تهران ندارد بلکه یک سر و گردن بالاتر هم هستند.
«جلال» را با یک چهارم بودجه سریالهای مشابه ساختم
به گفته نجفی؛ برای ساخت این سریال ابتدا سه ماه زمان تعیین کرده بودم اما در اجرا، کار بهسختی پیش رفت. با این حال «جلال» را با یکچهارم بودجه سریالهای مشابه ساختم هرچند که تمام لوکیشنها را نیز کاملاً خودمان ساختیم.
این کارگردان اینگونه نیز گفت: به خاطر این ساخت و سازها و حساسیت روی لوکیشنها و گاه شرایط آب و هوایی مثل برف و غیره سریال را در چهار و نیم با همت گروه، تصویربرداری کردیم.
حسن نجفی در توضیح نقشهای اصلی سریال نیز گفت: نقش «جلال» را عمار تفتی بازی میکند؛ همچنانکه شما یک تصویر متفاوت از او و یا خانم ریاضی خواهید دید. با این حال به نظرم قرار است در بدترین موقع سریالم پخش شود چون کنداکتور شلوغی را داریم. چه بسا من پیشمرگ برخی سریالسازان شدهام.
سریال «جلال» به کارگردانی حسن نجفی و تهیهکنندگی مهدی کریمی محصول امور استانهای صداوسیما و مرکز آذربایجان شرقی است که پخش آن همزمان با دهه فجر در ۱۵ قسمت از شبکه یک سیما آغاز میشود.
این سریال ماجرای سالهای ۱۳۳۸ تا ۱۳۵۶ هجری شمسی را به تصویر میکشد و قیام مردم آذربایجان شرقی را در این سالها روایت میکند. «جلال» درامی اجتماعی از رخدادهای اجتماعی و روزهای انقلاب اسلامی در سالهای منتهی به ۲۹ بهمن ۵۶ در آذربایجان شرقی است.
حمیرا ریاضی، عمار تفتی، هادی افتخارزاده، مهران رجبی، رضا آبپاک، سنا پورسعیدی، کامیار شکیبایی، فاطمه شکری، حامد منافی و برخی از بازیگران بومی استان آذربایجان شرقی در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
این سریال بیش از ۱۰۰ لوکیشین و بیش از ۲۰۰ بازیگر دارد.
سایر عوامل این اثر تلویزیونی عبارتند از: نویسنده: امیرحسین ثروتمند، مدیر تصویربرداری: حمید مهرافروز، تدوین: سالار حیدرنژاد، صدابردار: اصغر آبگون و حسن سلمانی، چهره پرداز: مجید اسکندری.
انتهای پیام/ 4143/پ
انتهای پیام/