توجهی به روایتگری در انتقال دستاوردهای انقلاب نکردیم/ رسانه نقش تسهیلگر تعامل نسل جوان و انقلابی با نسل قبل است
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شهاب اسفندیاری در نشست علمی رسانهها و پیشبرد گام دوم انقلاب اسلامی که پیش از ظهر امروز در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: یک وجه بیانیه گام دوم انقلاب این است که این بیانیه روایتی از انقلاب اسلامی بوده و ما در این بیانیه شاهد روایتی از رخدادی هستیم که در کشور به وقوع پیوسته و نویسنده در تلاش است تا تحت تأثیر این رخداد وضعیت جهان را تبیین کند.
وی با بیان اینکه در صورتی که با ادبیات روز در حوزه رسانه صحبت کنیم در بیانیه گام دوم ما با یک قصه و روایت مواجه هستیم، گفت: مشکلی که در رسانههای خبری ما وجود دارد این است که به موضوع خبر در قالب قصه و روایت توجه نمیشود در حالی که خارجیها گزارشها را در قالب داستان دیده و از عناصر روایی آن در انتقال پیام استفاده میکنند.
رئیس دانشگاه صدا و سیما ادامه داد: در صورتی که بحث خبر و گزارش نویسی در قالب روایت و داستان استفاده شود با تجربه زیسته افراد عجین شده و اثرگذاری لازم را در میان بخشهای مختلف جامعه خواهد داشت.
اسفندیاری با اشاره به این مطلب که ما به روایتگری در انتقال دستاوردهای انقلاب توجه نکردیم، اذعان کرد: استفاده از عناصر روایی همچون کنش، تعلیق و تضاد از شاخصهایی است که باید در ارائه بیانیه گام دوم انقلاب به جامعه مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه به خوانشهای مختلف در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: دو خوانش افراطی و تفریطی از بیانیه گام دوم وجود دارد که از زمان انتشار با آن مواجه هستیم.
رئیس دانشگاه صدا و سیما تصریح کرد: در جای جای این بیانیه مشخص شده که مخاطبانش جوانان هستند. این در حالی است با بررسی در مفاد و محتوای این بیانیه متوجه میشویم که این روایت صرفاً مربوط به جوانان نیست و وظایفی را نیز برای نسلهای قبلی تعیین کردهاند.
اسفندیاری در ارتباط با خوانش افراطی بیانیه گام دوم انقلاب گفت: در این خوانش به نظر ما با مانیفستی برای تسویه حساب بین نسلی مواجهیم، در حالی که این خوانش هم افراطی و هم تقلیلگرا است. این مسئله بیانگر آن است که ما صرفاً به فرم توجه کرده و محتوا را نادیده گرفتهایم.
وی خوانش تفریطی از بیانیه گام دوم انقلاب را نادیده گرفتن نقش جوانان دانست و گفت: در این میان نقش رسانه رفعکننده این افراط و تفریط است.
اسفندیاری ادامه داد: تدبیر رهبری مبنی بر این است که با ورود نسل جوان، مؤمن و انقلابی به بدنه مدیریتی و اجرایی راه و نظریه نظام انقلابی همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه ورود نیروی جوان به دستگاههای اجرایی تداوم نظریه نظام انقلابی را تداوم میبخشد، گفت: در این میان باید به این موضوع توجه کرد که باید بتوانیم از تجارب گذشته درس بگیریم.
رئیس دانشگاه صدا و سیما تصریح کرد: ارتباط و تعامل میان نسل قدیم و جدید از ضرورتهای گام دوم انقلاب است زیرا باعث میشود خطای قبل و هزینههای انجام شده تکرار نشود.
اسفندیاری افزود: در این میان رسانه نقش تسهیلگر تعامل نسل جوان و انقلابی و نسل قبل را برعهده دارد و نباید اجازه دهد رابطه بین نسلی در این میان بهطور کامل قطع شود.
انتهای پیام/۴۱۰۵/
انتهای پیام/