مجری لایه نفتی پارس جنوبی به کانادا رفت/ روند کند پروژه پس از سفر «ف.الف» طی یک سال گذشته
یک منبع آگاه در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بلاتکلیفی پروژه توسعه لایه نفتی پارس جنوبی در یک سال گذشته خبر داد و گفت: «ف. الف» مجری طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی مدت یک سال است به دلیل مسائل و مشکلات خانوادگی به کانادا سفر کرده و مشخص نیست که در چه زمانی به کشور بازخواهد گشت.
وی ادامه داد: با وجود اینکه شرکت نفت و گاز پارس مدعی است فردی را به عنوان جایگزین «ف.الف» معرفی کرده است؛ اما به دلیل آنکه حکمی به صورت رسمی برای جایگزین این فرد صادر نشده، عملاً شاهد توقف یکساله این پروژه هستیم.
این منبع آگاه تصریح کرد: این مسئله موجب اختلافات متعددی بین شرکت نفت و گاز پارس به عنوان مجری با مجموعه فلات قاره به عنوان توسعه دهنده لایه نفتی پارس جنوبی شده است.
براساس این گزارش، روز گذشته مسئولان شرکت نفت و گاز پارس به خبرنگار آنا اعلام کرده بودند که پس از خروج «ف. الف» فردی به عنوان جایگزین معرفی شده است اما پیگیریهای آنا حاکی از آن است که متأسفانه فرد نام برده به دلیل نداشتن حکم رسمی نتوانسته پروژه لایه نفتی را مدیریت کند که این موضوع موجب اختلافاتی با شرکت توسعه دهنده شده است.
قرارداد خدماتی بیع متقابل طرح توسعه لایههای نفتی در سال ۱۳۸۳ با شرکت پتروایران امضا شد. این طرح بهعنوان یکی از طرحهای زیرمجموعه شرکت نفت و گاز پارس مطابق برنامه زمانبندی اولیه قرار بود در طول ١٩ ماه به بهرهبرداری برسد که به دلایل متعدد، زمان اجرای پروژه به تعویق افتاد.
بررسیها نشان میدهد آخرین آمارهایی که از میزان تولید نفت خام قطر از این لایههای نفتی مشترک اعلام شده بود، ۴۵۰ هزار بشکه در روز بود؛ اما پس از قریب به سی سال بهره برداری از میدان «شاهین» در بخش قطری میدان نفتی مزبور افت تولید رقم خورده است.
براساس جدیدترین آمارهای اعلام شده از سوی قطر این کشور ۳۰۷ هزار بشکه در روز از این میدان، نفت خام برداشت میکند. میدانی که توسعه در آن به خاطر نوع ساختار سنگ مخزن و رفتار سیال مخزن کار آسانی نیست و بهویژه نیازمند تکنولوژیهای روز حفاری افقی است. قطر با حفر ۳۶۰ حلقه چاه توسعهای (تولیدی و تزریق آب)، فعال کردن بیش از ۱۸ سکوی حفاری ۶ مورد تأسیسات تولیدی متصل به ۲۰ خط لوله از میدان الشاهین، نفت تولید میکند و برنامه رسیدن به تولید ۵۲۵ هزار بشکه در روز را توسط شرکت توتال در اهداف توسعهای خویش قرار داده است.
میزان برداشت قطر از این لایههای نفتی حدود ۵۰ درصد از کل تولید نفت این کشور است. آخرین آمارهای اوپک نشان می دهد که قطر در مجموع نزدیک به ۶۵۰ هزار بشکه در روز نفت خام تولید میکند.
انتهای پیام/4141/پ
انتهای پیام/