دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1398 - 07:45
ویترین کتاب/ 23

روایت زندگی حضرت زهرا(س) از زبان نزدیکانشان در «کشتی پهلو گرفته»

کتاب «کشتی پهلو گرفته» اثر سید مهدی شجاعی با زبانی زیبا گوشه‌ای از درد و رنج حضرت فاطمه زهرا(س) را در قالب داستان بیان می‌کند.
کد خبر : 468084
215487.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، با فرا رسیدن ایام سوگواری به مناسبت شهادت جانگداز حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها، پرونده «ویترین کتاب» به معرفی کتبی با محوریت وجود نازنین سیدة النساء العالمین می‌پردازد. سومین کتاب از این مجموعه کتاب داستانی «کشتی پهلو گرفته» نوشته سید مهدی شجاعی است که توضیحاتی از آن در ادامه آمده است.




سید مهدی شجاعی یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان ادبیات متعهد در ایران است. حدود 120 کتاب از وی منتشر شده که برخی از آن‌ها به زبان‌های دیگر ترجمه شده‌اند. شجاعی با آثار دینی خود اولین نویسنده‌ای بود که نشان داد ادبیات مدرن امروز می‌تواند مفاهیم دینی را بیان کند.


«کشتی پهلوگرفته»، پرفروش‌ترین اثر سید مهدی شجاعی و هم‌چنین با بیش از 600 هزار نسخه پرتیراژترین کتاب ادبیات داستانی ایران است. این اثر ضمن مروری بر نقاط عطف حیات حضرت فاطمه زهرا(س)، روایت مصائب زندگی ایشان از زبان اطرافیانشان و نیز شخص خودشان است.


این کتاب در واقع مرثیه‌ای است منثور از زبان و دل صاحبان عزای فاطمی که در ۱۴ فصل روایت می‌شود. راوی اول شخص در هر کدام از فصول کتاب، یکی از وابستگان حضرت فاطمه(س) هستند. خواننده کتاب در خلال خواندن این اثر با تاریخ این دوران آشنا می‌شود.


فصل اول حضرت رسول، فصل دوم حضرت خدیجه(س)، فصل سوم خود حضرت زهرا(س)، فصل چهارم حضرت امیرالمؤمنین علی(ع)، فصل پنجم امام حسن(ع)، فصل ششم امام حسین(ع)، فصل هفتم مجدداً حضرت زهرا(س)، فصل هشتم حضرت زینب(س)، فصل نهم فضّه، فصل دهم حضرت ام کلثوم(س)، فصل یازدهم اسماء، فصل دوازدهم برای بار سوم حضرت فاطمه(س)، فصل سیزدهم مجدداً حضرت امیر(ع) و فصل چهاردهم از زبان آسمان روایت می‌شود.


در بخشی از این کتاب از زبان امیرالمؤمنین علی(ع) آمده است: «فاطمه جان! عزیز خدا! دردانه‌ رسول! چه بزرگ است فتنه‌های جهان و چه عظیم است ابتلاهای خدای منان. پس از ارتحال پیامبر، خدا می‌داند که دل من، تنها گرم تو بود. در آن وانفسای بعد از وفات نبی که همه مرتد شدند جز چند تن، چشمه‌ زلال اسلام محض از خانه‌ تو می‌جوشید. در آن طوفان‌ها که کشتی اسلام را دستخوش امواج جاهلیت می‌کرد تنها لنگر متین و استوار، لنگر رضای تو بود. در آن گردبادهای سهمگین پس از وفات پیامبر که حق در زیر پای مردم، کعبه در پشتشان، پیامبر در زوایای غفلت‌زده و زنگار گرفته دل‌هایشان و شیطان در عقل و چشم و گوششان جای می‌گرفت، جاده‌ منتهی به خانه‌ تو، تنها طریق هدایت بود، که بی‌رهرو مانده بود. در آن ابتدای میعاد مستمر موسای اسلام، که سامری بر منبر هدایت نبوی و ولایت علوی تکیه می‌زد، تنها تجلی انوار ربوبی بر درختان خانه‌ی تو بود. رضای تو اسلام بود و خشم تو کفر.


هیهات. هیهات. اگر رود خروشان اسلام در مسیر اصلی خویش، یعنی جرگه‌ی رضای تو نه شوره‌زار غضب خداوند جریان می‌یافت، مدت اقامت تو در دنیای پس از رسول، این‌سان قلیل و ناچیز نمی‌گشت. آنچه تو، همسر جوان مرا شکست، شکست نور بود پس از وفات پیامبر و آنچه تو، مادر مهربان کودکان مرا به بستر ارتحال کشانید خود دل بود. اهل زمین و آسمان گواهند که تو پس از پیامبر، هیچ نخوردی، جز خون دل».


چاپ پنجاه‌وچهارم کتاب «کشتی پهلو گرفته» در 160 صفحه با قیمت 32 هزار تومان توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب