دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 بهمن 1398 - 00:05
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

3 مرکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی اسلامشهر فعال هستند/ ثبت 3 اختراع تا شهریور 99

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر از فعالیت سه مرکز تحقیقاتی در این دانشگاه خبر داد و گفت: «مصمم هستیم که تا شهریور سال آینده سه اختراع را به ثبت برسانیم.»
کد خبر : 467756
636153167502540616_lg.jpg

معصومه سهرابی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که با توجه به امر مهم پژوهش و تأکید مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، فعالیت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به چه صورت است و به چه دستاورهایی دست یافته‌اید؟ اظهار کرد: «با توجه به خط مشی اصلی که در بحث پژوهش و فناوری به همراه آن وجود دارد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر درصدد همکاری بیشتر همکاران هیئت علمی برآمده است.»


راه‌اندازی 3 مرکز تحقیقاتی


وی افزود: «در این راستا اعضای هیئت علمی ما مصمم می‌شوند تا علاوه بر کارهای پژوهشی شخصی که در راستای ارسال مقاله اقدام می‌کنند، در یک‌سری مجموعه‌ها مانند مرکز تحقیقات یا مرکز رشد بتوانند به صورت اجتماعی هم کار کنند. نتیجه این قضیه منجر به راه‌اندازی سه مرکز تحقیقاتی شد که یکی از آنها مرکز تحقیقاتی پژوهش‌های کاربردی زیست‌محیطی است که با توجه به اهمیت کار پروژه‌های مجموعه محیط زیست، این موضوع خیلی برجسته شده است.»


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ادامه داد: «مرکز تحقیقات اسلامشهر تقریباً در جلسات اصلی بسیاری از پروژه‌ها شرکت می‌کند. رخدادهایی مانند بوی بد در کل منطقه تهران، مشکلات آب و مشکلات فرونشست زمین موجب شده که به‌طور مثال طرح پژوهشی مشترک با آبفای جنوب استان تهران در ارتباط با نشست زمین در منطقه جنوب غرب استان تهران داشته باشیم و با آنها همکاری کنیم، این بخشی از کار است.»


همکاری مشاوره‌ای با شهرداری‌ها


سهرابی بیان کرد:‌ «با توجه به داشتن زمین‌های کشاورزی و کارهایی که در مجموعه هیئت علمی و دانشجوهای دکتری ما انجام می‌شود، مرکز تحقیقات دوم که مرکز کشت‌های تلفیقی است، راه‌اندازی شد. مجوز آزمایشگاه همکار و مرجع توصیفی تطبیقی خاک را گرفته‌ و کارهای آن را انجام داده‌ایم و یک‌سری هم طرح‌های برون‌دانشگاهی و در حال واگذاری برخی کارهای مشاوره‌ای به شهرداری‌های منطقه هستیم و فکر می‌کنم با آنها چهار یا پنج طرح پژوهشی با مبالغی حدود 20 تا 30 میلیون تومان قرارداد بسته‌ایم.»


وی خاطرنشان کرد: «سومین مرکز تحقیقات ما هم مرکز تحقیقات سوءمصرف مواد و اختلالات رفتاری است که آن را در راستای همکاری اعضای هیئت علمی گروه‌های علوم انسانی‌ راه‌اندازی کردیم و تقریباً سومین سال است که این مرکز در حال خدمت‌رسانی است. این مرکز یک‌سری کارهای مشترک با شبکه بهداشت و درمان انجام داده است و تعدادی از تزهای کارشناسی ارشد و دکتری را با آنها به‌صورت مشترک روی بیماران ایدزی انجام می‌دهد و نخستین رساله دکتری‌ هم به‌تازگی دفاع شد.»


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر تأکید کرد: «در واقع بخشی از مسئولیت اجتماعی در ارتباط با سوءمصرف مواد و معتادان به مواد مخدر را هم در این مرکز تحقیقات عهده‌دار شده‌ایم. به این ترتیب که هفتگی سه روز، شنبه، دوشنبه و چهارشنبه جلسات کاملی را با دوستانی که به ما مراجعه کردند، برگزار کرده و کارهایی که با مجموعه کنگره 60 به صورت مکرر داریم، انجام می‌دهیم.»


رهایی از اعتیاد 24 نفر در مرکز تحقیقات سوءمصرف مواد و اختلالات رفتاری


سهرابی یادآور شد: «تاکنون بیشتر از 100 نفر مراجعه‌کننده داشته‌ایم که 24 نفرشان به رهایی از اعتیاد رسیده‌اند و در جلسات شرکت می‌کنند. با یک مرکز پزشکی هم در تماس هستیم، در واقع بخش دارویی و درمانی را آن مرکز انجام می‌دهد و بخش روانشناسی و ورزشی‌اش را مرکز تحقیقات ما انجام می‌دهد. این مرکز با توجه به اینکه پرونده‌های تحقیقاتی را هم کامل می‌کند، بستر بسیار مناسبی را برای تحقیقات دانشجویان رشته‌های روانشناسی و تربیت‌بدنی در مقاطع ارشد و دکتری ایجاد کرده‌ است.»


فعالیت 2 شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد اسلامشهر


وی عنوان کرد: «یک مرکز هم که بیشتر اعضای هیئت علمی گروه فنی و مهندسی به آن ورود کرده‌اند، مرکز رشد واحد اسلامشهر است. این مرکز حدود سه سال است که راه‌اندازی شده و واحدهای فناور از دانشجویان و علاقه‌مندان در اینجا استقبال کرده و کمک‌شان می‌کنند. هشت واحد فناور داشتیم که از این هشت واحد، سه‌ واحد فناور و دو شرکت دانش‌بنیان با مجوز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال فعالیت‌ها هستند.»


قرارداد با شرکت ایران‌تایر


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر خاطرنشان کرد: «سال جاری که رو به اتمام است، یک قرارداد بسیار مناسب تجهیزاتی را با شرکت ایران‌تایر بسته‌ایم و قرار است یک دستگاه پخت تایر را طراحی و ساخت آن را در مرکز رشدمان به اجرا بگذاریم. بخش طراحی آن انجام شده و اکنون وارد فاز ساخت آن شده‌ایم.»


سهرابی با اشاره به اختراعات و دستاوردهای پژوهشی بیان کرد: «بخش اختراعات را ما به مرکز رشد واگذار کرده‌ایم. دوستانی که ایده‌ دارند، به این مرکز مراجعه کرده و یکی از همکاران هیئت علمی ما فقط موظف است که این ایده‌ها را در ثبت اختراعات به ثبت رسانده و پیش ببرد؛ چراکه گاهی اوقات دانشجویانی که می‌آیند، با روال ثبت آشنایی ندارند.»


ثبت 3 اختراع جدید تا شهریور سال آینده


وی افزود: «تصورم بر این است که ما تا آخر شهریور سال آینده بتوانیم سه ثبت اختراع جدید را با همین هسته‌های فناوری که اکنون هستند، داشته باشیم. بیشترین کاری که در هسته‌های فناورمان مطمئناً به نتیجه خواهد رسید، در رشته‌های مهندسی پزشکی است. یک‌سری فیلترهای سه‌بعدی در حال طراحی هستند و نیز بالشتک‌های گرمایشی و سرمایشی که مطمئن هستیم برای سه محصول بتوانیم ثبت اختراع بگیریم.»


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر درباره فعالیت‌‌ها در حوزه مجلات علمی پژوهشی تصریح کرد: «در ارتباط با نشریات و مجلات علمی پژوهشی به‌طور کلی مجموعه واحد اسلام‌شهر چهار مجله را پیش می‌برد. کار سه‌ تا از این مجله‌ها به‌خوبی پیش می‌رود و مجله چهارم ما در حال راه‌اندازی است.»


سهرابی یادآور شد: «مجله نخست «مجله زمین‌شناسی محیط زیست» است که حدود 10 سال سابقه کار دارد. اما با توجه به تغییراتی که در آیین‌نامه‌ها صورت گرفته، سعی کردیم کیفیت علمی این مجله را حفظ کنیم. مجله دوم ما «آموزش، مشاوره و روان‌درمانی» است که در سازمان مرکزی کارش را انجام داده‌ایم و حدود پنج سال در حال انتشار و فعالیت است. مجله بعدی نیز دوفصلنامه‌ای است در رشته مهندسی کشاورزی و در واقع بازاریابی محصولات کشاورزی به نام «مجله بازاریابی و تجاری‌سازی کشاورزی» است که به زبان انگلیسی چاپ می‌شود.»


راه‌اندازی مجله‌ای در حوزه برنامه‌ریزی درسی دانشجویان در آینده نزدیک


وی تأکید کرد: «مجله آخرمان هم مجله‌ای است که هنوز راه راه‌اندازی نشده است، البته ما درخواست دوفصلنامه داده بودیم، خوشبختانه با دوماهنامه برای آن موافقت کرده‌اند و در ارتباط با تحقیقات و آموزش برنامه‌ریزی درسی دانشجویان خواهد بود.»


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر گفت:‌ «لازم است از حمایت‌هایی که در سطح ریاست واحد، در سطح معاونت‌های سازمان مرکزی از مجموعه‌های پژوهشی صورت می‌گیرد، تشکر کنم؛ ولی به هر حال حمایت‌های بیشتری به‌ویژه از ناحیه استان و سازمان نیاز داریم تا بتوانیم برنامه‌های خود را بیشتر پیش ببریم. گاهی از اینکه به ما اعتماد می‌کنند خیلی خوشحال می‌شویم و گاهی میزان اعتماد کم‌رنگ‌تر می‌شود.»


سهرابی اظهار کرد: «خواهشی که از مسئولان داریم این است که حمایت‌های‌شان را از ما دریغ نکنند و در واقع بیشتر کنترل‌کننده باشند و نظارت‌ها قوی‌تری از سوی معاونت‌های پژوهشی صورت گیرد تا بتوانیم با دست باز کار کنیم و در کنار آن پاسخگوی کارهایی که می‌کنیم نیز باشیم.»


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب