جوانان برای شیکپوشی به بدنسازی روی میآورند/ افزایش استفاده از مکملهای قاچاق و تقلبی
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، گرایش جوانان به ورزش بدنسازی روزانه در حال افزایش است و دلیل آن بیشتر زیباییاندام و شیکپوشی بوده که ناشی از خودشیفتگی است. پرداختن به این ورزش از روشهای غیر استاندارد باعث میشود تا عوارض مختلفی نصیب افرادی شود که بدون مطالعه و تحقیق به بدنسازی میپردازند و در نتیجه موجب بروز رفتارهای ناسازگارانه و مشکلات اخلاقی میشود.
محمد میرشکار، کارشناس ارشد تربیتبدنی درباره انگیزه افراد برای فعالیت در رشته بدنسازی به خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: هدف بدنسازان در این رشته ورزشی با یکدیگر متفاوت است چراکه عدهای بهدنبال ورزش حرفهای، برخی برای سلامتی و بعضی دیگر نیز علاوه بر حفظ سلامتی برای رسیدن به زیباییاندام و شیکپوشی تلاش میکنند.
وی افزود: در این چند سالی که بهعنوان مربی پرورش اندام فعالیت دارم باانگیزههای مختلف افراد مواجه بوده و هستم و بارها به آنان گفتهام در وهله اول خواهان سلامتی و در وهله دوم دنبال شیکپوشی و زیباییاندام باشند.
این مربی پرورش اندام با تأکید بر اینکه شیکپوشی و تناسباندام باعث افزایش اعتماد به نفس جوانان میشود، عنوان کرد: هر کس بخواهد شیکپوش و خوشهیکل باشد باید تمرین بیشتری هم داشته باشد و از همه مهمتر فاکتورهایی مانند استراحت بهموقع و رژیم غذایی را نیز رعایت کند.
وی تصریح کرد: ورزش حرفهای در رشته بدنسازی عوارض بسیار بالایی دارد و کسانی که دنبال قهرمانی یا فعالیت حرفهای هستند باید شرایط دشوار آن را نیز قبول کنند اما مهمترین فاکتور یا گام نخست در ورزش بدنسازی باید حفظ سلامتی و بعد تناسب و زیبایی اندام باشد.
میرشکار با بیان اینکه همچنان راهکار مناسبی برای مقابله با خرید و فروش مکمل یا داروهای ورزشی وجود ندارد، تأکید کرد: اکثر افراد آگاهی لازم در خصوص مکملها ندارند و همه اطلاعات آنان بر اساس شنیدههاست. تعداد مکملهای قاچاق و تقلبی روز به روز در حال افزایش است که عوارض زیادی به همراه دارد و متأسفانه هیچگونه نظارت و مدیریتی از سوی سازمانها و مسئولان دراینباره نمیشود. اگر نظارتی بر مربیان و مکملهای ورزشی صورت میگرفت امروز با این حجم از مربی نماها در باشگاهها و مکملهای تقلبی بازار نبودیم.
وی مهمترین عامل موفقیت در ورزش بدنسازی و پرورش اندام را صبر دانست و افزود: هیچکس نمیتواند بدون دانش، صبر و تلاش در رشتهای موفق شود بنابراین در ورزش بدنسازی نیز افراد باید صبر داشته باشند تا به آن بدن ایده آلی که مدنظرشان است، برسند.
این کارشناس ارشد تربیتبدنی خاطرنشان کرد: ورزش بدنسازی رشته سختی نیست، اما مربیان نباید در ابتدا برای کسی که هیچ سابقه تمرین نداشته است به او برنامه ورزشی سخت بدهد. افراد زیادی را دیدهام که بعد از مدتی از تمرین در باشگاه بدنسازی خسته و زده میشود یا به بیان دیگر پایشان را در باشگاه ورزشی نمیگذارند به این دلیل که مربی آنان هنوز نتوانسته شرایط ذهنی و جسمی او را آنالیز و درک کند.
وی دراینباره افزود: سیستم بدنی افراد با یکدیگر تفاوت دارد و نباید برای همه یک برنامه غذایی یا ورزشی را تجویز کرد. اگر فشار تمرین بر اشخاصی که بدون داشتن سابقه تمرین زیاد شود و مربی به آنها انگیز ندهد یا مرحله به مرحله پیش نرود مسلماً بدنسازان تازهکار از این رشته ورزشی خسته خواهند شد و در نتیجه آن را ترک میکنند. درحالیکه مهمترین وظیفه یک مربی این است که تمرین و ورزش را برای شاگردانش شیرین و جذاب کند.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/