قوانین آپارتماننشینی شامل چه مواردی است؟ (۲۵ قانون مهم آپارتماننشینی)
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در شهرها و استان های بزرگ با افزایش رشد جمعیت و تمایل افراد به آپارتمان نشینی، نحوه متفاوتی از زندگی به وجود آمده است که مشکلات و چالش های مخصوص به خود را دارد. زندگی کردن در جایی که تعداد زیادی انسان در کنار یکدیگر زندگی می کنند به یکی از بزرگترین چالشهای زندگی روزمره تبدیل شده است. در واقع با گسترش آپارتمان نشینی باید افراد یک سری قوانین و مقررات را فرا بگیرند و آن را رعایت کنند تا بتوانند یک فرهنگ یکسان به وجود آورند و همه افراد آن را در آپارتمان رعایت کنند. این قوانین و مقررات همان فرهنگ آپارتمان نشینی است. بسیاری از قوانین اسلام برای حل مشکلات مربوط به آپارتمان نشینی به وجود آمدهاند. قوانینی مانند نحوه محاسبه هزینههای آپارتمان، هزینه بازسازی قسمت های مشاع، هزینه نظافت آپارتمان در قسمت های مشاع و بسیاری موارد دیگر به وجود آمده اند تا افراد بتوانند بر طبق این قوانین در آپارتمان زندگی کنند. در قانون نیز برای زندگی آپارتمان نشینی قوانینی وضع شده است تا در صورت بروز مشکل بتوان با مراجعه به آن مشکلات را حل کرد.
در کنار این قوانین یک سری قوانین آپارتمان نشینی به وجود آمده است و همه افراد موظف هستند آن را رعایت کنند تا در زندگی آپارتمان نشینی به مشکل بر نخورند. در ادامه قوانین مهم آپارتمان نشینی را برای ما بازگو خواهیم کرد.
۲۵ قانون مهم آپارتمان نشینی
- لازم است بدانید که شما تنها مالک واحدی هستید که آن را خریده اید و یا اجاره کرده اید و به هیچ وجه حق دخالت در زندگی سایر واحدها را ندارید و نباید در زندگی آنها مشکلی ایجاد کنید.
- قبل از آن که وسایل خود را به آپارتمان بیاورید، در مورد نحوه استفاده از پارکینگ و انباری و حقوق آن و مطمئن شوید تا جای دیگران را اشغال نکنید.
- گلدان، جا کفشی و یا وسایل دیگر را در راه پله و مکان هایی که مشاع هستند قرار ندهید. در صورتی که می خواهید از وسایل تزیینی برای زیبا تر شدن ظاهر آپارتمان در قسمتهای مشترک استفاده کنید حتماً باید همه اعضا موافق باشند.
- نظافت آپارتمان را رعایت کنید و در مکان های مشترک مانند راه رو و آسانسور آشغال نریزید.
- در صورتی که قصد برگزاری مراسمی مانند تولد دارید، همه افراد آپارتمان را در جریان قرار دهید و از آن ها کسب اجازه کنید و سعی کنید در ساعات پایانی شب سر و صدا ایجاد نکنید.
- در صورتی که آب، برق و گاز شما مشترک است و می خواهید بیشتر از حد معمول از آن ها استفاده کنید، مانند زمانی که می خواهید غذای نذری بپزید حتماً همسایه ها را مطلع کنید.
- در ساعات استراحت مانند شب ها، ظهر و روزهای تعطیل به هیچ وجه سر و صدا ایجاد نکنید.
- تعمیرات ساختمانی و کارهایی که منجر به ایجاد سروصدای زیادی می شوند را از ساعت ۹ تا 1 و نیم و یا 5 تا 7 و در روزهای غیر تعطیل انجام دهید و سعی کنید آرامش ساکنین به هم نخورد.
- اگر مشغول گوش دادن موسیقی هستید، صدای آن را به گونه ای تنظیم کنید تا از واحد شما خارج نشود.
- ایجاد هرگونه تغییر در نما و یا بالکن بدون هماهنگی با سایر اعضای ساختمان ممنوع است.
- نگهداری از حیوانات خانگی در فضاهای مشترک ممنوع است. لازم است بدانید در مورد نگهداری از حیوانات خانگی در واحد خودتان نیز قوانینی وجود دارد و در صورتی می توانید این کار را انجام دهید که با قوانین آپارتمان شما تناقض وجود نداشته باشد و هیچ گونه بو، صدا و مزاحمتی برای سایر ساکنین ایجاد نکند.
- در صورتی که می خواهید وسایل منزل را جابجا کنید، به گونه ای این کار را انجام دهید که صدای آن به طبقات دیگر ساختمان منتقل نشود و همچنین سعی کنید این کار را در زمانی انجام دهید که افراد در حال استراحت نباشند.
- باید حتماً برای هر دوره یک مدیر انتخاب کنید تا مسئولیت امور ساختمان را برعهده داشته باشد.
- شارژ و هزینه های جانبی را حتماً به موقع پرداخت کنید تا برای تعمیر و هزینه های ساختمان به مشکل بر نخورید.
- به هیچ وجه از وسایلی که برای شما نیست استفاده نکنید و یا به آن ها آسیب نرسانید.
- در صورتی که داخل منزل خود دچار مشکل شده اید، سعی کنید به گونه ای صحبت کنید که صدای دعوای شما به بیرون از واحد نرود و آرامش ساکنین را بر هم نزند.
- در مواقعی که با یکی از همسایگان خود کاری دارید در موقع استراحت نروید و زنگ آن ها را نزنید.
- هنگام ورود و خروج از بسته شدن درب اصلی ساختمان اطمینان حاصل کنید.
- در صورت خرابی یکی از بخش های ساختمان حتماً مدیر ساختمان را در جریان قرار دهید.
- اگر با یکی از همسایههای خود دچار مشکل شده اید، به آرامی مسئله را برای او بازگو کنید و به هیچ عنوان دعوا نکنید. در صورتی که نتوانستید مشکل را حل کنید از مدیر ساختمان کمک بگیرید.
- در فضاهای مشاع و مکانهای بسته مانند آسانسور سیگار نکشید.
- شما مسئول خسارتهای وارد شده به واحد خودتان هستید و در صورتی که واحد شمار دچار مشکل شد باید خودتان آن را تعمیر کنید.
- به هیچ عنوان درب اصلی ساختمان را برای افراد غریبه باز نکنید و از آن ها بخواهید تا زنگ واحد خود را بزنند. در غیر این صورت ممکن است فردی غریبه به راحتی وارد آپارتمان شده و مشکلاتی را به وجود آورد.
- اطلاعات شخصی همسایه های خود را به هیچ عنوان برای غریبه ها بازگو نکنید.
- برای بازی بچه ها در حیاط ساعت مشخص تعیین کنید و خارج از زمان تعیین شده بچه ها را به حیات نفرستید.
قسمت های مشاع ساختمان را بشناسید
یکی از قسمت های پر چالش و بحثبرانگیز ساختمان نواحی مشاع هستند که همیشه افراد بر سر این که چگونه از این قسمت های مشاع استفاده کنند و یا در صورت خرابی و به وجود آمدن هزینه چه کسی باید هزینه آن را بپردازد، به مشکل بر می خورند.
مشاع در واقع یک اصطلاح حقوقی است و برای قسمت های مشخص از ساختمان که در سند مالکیت آن برای کسی ذکر نشده است استفاده می شود. بنابراین این که چه بخشی از ساختمان مشاع است، نسبت به سند مالکیت تعیین می شود. اما به طور معمول بخش های زیر جز مشاعات ساختمان حساب می شوند:
- پشت بام
- راه رو ها و پنجره های آن
- ورودی پارکینگ
- پارکینگ اضافی
- پله ها
- تاسیسات مشترک مانند پمپ آب
- انشعاب های مشترک
- حیاط و باغچه
- لابی
- سیستم های گرمایشی و سرمایشی (در صورت همگانی بودن تاسیسات آن)
- آسانسور
- چاه
- سیم های برق و برق مشترک
- اسکلت ساختمان
- حیاط خلوت
- لوله ها
- اتاق سرایدار
در صورتی که همه ی افراد یک ساختمان و یا مجتمع از قوانین آپارتمان نشینی مطلع باشند و تمام تلاش خود را برای انجام این قوانین به کار گیرند، می توان به راحتی در آپارتمان و در کنار سایر افراد زندگی کرد و مشکلات حاصل از زندگی آپارتمان نشینی بسیار کمتر خواهد شد. همچنین رعایت قوانین مربوط به قسمت های مشاع ساختمان سبب می شود تا بحث و درگیری کمتری در ساختمان بوجود آید.
انتهای پیام/