فتنه ترامپ بر سر مصوبه اخراج تروریستهای آمریکایی از عراق / تغییر آرایش نیروهای مقاومت علیه یانکیها
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در نماز جمعه پرشکوه تهران روز درهمکوبیدن پایگاه آمریکایی با اصابت موشکهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یکی از ایامالله برشمردند و فرمودند: اینکه ملتی با چنین قدرت و توان روحی به یک قدرت متکبر و زورگوی عالم سیلی بزند، نشاندهنده دست قدرت الهی است، پس این روز بزرگ نیز جزو ایامالله است.
نمازجمعه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی
ایشان در خطبه دوم نماز جمعه که به زبان عربی بیان کردند، پیروزی انقلاب اسلامی را موجب وارد آمدن ضربههای سیاسی و نظامی سخت بر رژیم غاصب صهیونیستی و بهدنبال آن زنجیره شکستهای استکبار و در رأس آن آمریکا از عراق و سوریه تا غزه و لبنان و از یمن تا افغانستان دانستند و افزودند: رسانههای دشمن، ایران را به جنگهای نیابتی متهم میکنند، در حالیکه این دروغی بزرگ است و ملتهای منطقه بیدار شدهاند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهارات وقیحانه آمریکاییها در مقابل حکم مجلس عراق درباره اخراج آنان را نمونه دیگری از فتنهانگیزیها خواندند و تأکید کردند: آنها که خود را حامی دموکراسی وانمود میکردند، تعارف را کنار گذاشتهاند و میگویند ما برای ماندن در عراق آمدهایم و بیرون نمیرویم.
مصوبه تاریخی مجلس عراق درباره اخراج نظامیان آمریکایی
پس از آنکه آمریکاییها بر خلاف موازین بینالمللی و در اقدامی که نقض فاحش حاکمیت ملی و سرزمینی عراق به شمار میرود، سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی فرمانده سابق سپاه قدس، ابومهدی المهندس نایب رئیس تشکیلات حشدالشعبی و هفت نفر از همرزمانشان را در فرودگاه بغداد هدف قرار دادند و شهید کردند، اخراج نظامیان تروریست آمریکایی از خاک عراق بهطور جدی در دستور کار مجلس عراق قرار گرفت.
مجلس عراق
اقدام جنایتکارانه آمریکا در حالی انجام شد که حاج قاسم برای انجام دیداری رسمی و به دعوت دولت عراق وارد بغداد شده بود و عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق نیز گفت که سلیمانی حامل پاسخ ایران به پیام عربستان بوده است.
پنجم ژانویه (15 دی ماه سال جاری) و بهدنبال ترور سرداران مقاومت ایران و عراق، مجلس عراق در جلسه فوقالعاده خود به ریاست عادل عبدالمهدی، نخستوزیر مستعفی طرح اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور را بررسی کرد. در این نشست که نمایندگان کُرد و برخی از نمایندگان عرب از حضور در آن خودداری کرده بودند، نمایندگان مجلس سه لایحه را تصویب کردند که عبارت بود از الزام دولت به لغو درخواست کمک از ائتلاف بینالمللی و پایان دادن به حضور نیروهای خارجی بهویژه نیروهای تروریست آمریکایی در عراق، جلوگیری استفاده از حریم هوایی عراق به هر دلیل و نیز شکایت رسمی دولت عراق به سازمان ملل متحد و شورای امنیت علیه اقدام نظامی آمریکا.
پس از تصویب این قانون تاریخی، نمایندگان شعار «کلّا کلّا آمریکا» (نه به آمریکا) سر دادند.
گروههای مقاومت پای کار اخراج آمریکاییها
تصویب این لوایح فرصت را برای گروههای مقاومت عراق فراهم کرده است تا بتوانند با قدرت نظامی و مجاهدات نیروهای خود پایان حضور نظامی آمریکا را در خاک عراق رقم و معادلات سیاسی را به نفع خود رقم بزنند. دراینراستا «عبدالکریم خلف»، سخنگوی فرمانده نیروهای مسلح عراق گفت که سازوکار لازم برای خروج همه نیروهای خارجی ازجمله نیروهای آمریکایی از اراضی عراق آغاز شده است.
همچنین نصر الشمری، سخنگوی مقاومت اسلامی نجباء گفت: اگر تصمیم مجلس عراق برای اخراج نیروهای بیگانه اجرایی نشود، ملت عراق راه مقاومت را انتخاب خواهند کرد. تصمیم اخراج نیروهای بیگانه از خاک عراق به مجوز مجلس نیاز ندارد، زیرا ائتلاف بینالمللی (به سرکردگی آمریکا) به درخواست دولت عراق وارد این کشور شد و میتواند با یک نامه دولت اخراج شود.
نصر الشمری، سخنگوی مقاومت اسلامی نجباء
وی مصوبه اخراج نیروهای بیگانه از عراق را تنها تصمیمی دانست که فارغ از موضوعات قومی-مذهبی اتخاذ شد و افزود: هیچ انسان عاقلی حضور کشوری بیگانه را که سلطه خود را بر کشوری دارای حاکمیت مستقل تحمیل کرده است، نمیپذیرد.
نصر الشمری، سخنگوی مقاومت اسلامی نجباء بر وحدت مواضع همه گروههای مقاومت برای پایان دادن به حضور نیروهای تروریست آمریکا در عراق تأکید کرد و گفت: آمریکا باید به حاکمیت کشورها و تصمیمهای ملتها احترام بگذارد و تسلیم باشد، زیرا عراق هرگز نمیپذیرد تحت سلطه هیچ کشوری باشد. اگر تصمیمات مجلس برای اخراج نیروهای بیگانه عملی نشود، چراغ سبزی برای آغاز عملیات (نظامی) مقاومت تلقی خواهد شد.
چندی بعد از مصوبه مجلس عراق و تأکید گروههای مقاومت بر اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور، نشست میان رهبران گروههای مقاومت عراق در شهر قم برگزار شد تا نشاندهنده عزم آنها برای مواجهه سیاسی-میدانی با آمریکا باشد. منابع سیاسی دراینباره گفتند که محور رایزنی همه گروههای مقاومت لزوم اخراج نیروهای خارجی از عراق بود.
این منابع تأکید کردند: نشانه واقعی آغاز عملیات مقاومت را میتوان در پاسخ رسمی دولت آمریکا به درخواست دولت عراق برای برنامهریزی خروج نیروهایش مشاهده و چگونگی این پاسخ را میتوان در پایان تلاشهای دیپلماتیک و نیز اقدامات مقاومت در برابر تحرکات آمریکا خلاصه کرد. در این راستا مقتدا صدر، رئیس جریان صدر به جریان فتح درباره ناآرام شدن اوضاع داخلی عراق و تقابل نظامی در صورت تعرض نیروهای آمریکایی هشدار داد و از دولت خواست تا تدابیری را برای پایان دادن به حضور نیروهای بیگانه در خاک عراق بهویژه بعد از تصمیم مجلس اتخاذ کند.
در حال حاضر جریانها و گروههای مقاومت منتظر مشاهده نتیجه تلاشهای عبدالمهدی در راستای اجرای تصمیم مجلس و توانایی وی در مجبور کردن یا توافق با واشنگتن در بازه زمانی محدود هستند. بنابراین نشست رهبران حشدالشعبی که در قم برگزار شد بر محورهای امنیتی و نظامی متمرکز بود.
فتنهانگیزی آمریکا بر سر تصمیم ملی عراقیها
از سوی دیگر واشنگتن درصدد است تا عصبانیت و خشم مردم عراق را برانگیزد، تصمیم مجلس را دور بزند و با استفاده از ابزارهای نخنمای خود همچون تهدید به تحریم، اقدام به تجزیه و فتنهانگیزی برای خرید وقت کند. در صورت اصرار بغداد به اخراج نیروهای آمریکایی آنها باید بهدنبال جستجوی مکانهای مناسب برای استقرار نیروهای خود باشند.
سیگنالهای رسیده نشان میدهند که با وجود تصمیم بغداد، واشنگتن بهدنبال تغییر مقر نیروهای خود است و تصمیم ندارند از خاک عراق عقبنشینی کنند؛ چه اینکه ترامپ بلافاصله پس از مصوبه مجلس عراق این کشور را تهدید کرد که اگر دست به «اخراج خصمانه» 5 هزار سرباز آمریکایی بزنند، با تحریمهای شدید مواجه خواهند شد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا
ترامپ 15 دی ماه سال جاری هنگام بازگشت از فلوریدا به واشنگتن در جمع خبرنگاران گفت: اگر عراق شروط آمریکا برای خروج نیروهای ایالات متحده را فراهم نکند، با تحریمهای بیسابقهای مواجه خواهد شد.
آمریکاییها ترجیح میدهند نیروهای خود را در استانهای غربی و شمالی مستقر کنند و تا حد امکان از تیررس گروههای مقاومت در استانهای مرکزی و جنوبی فاصله بگیرند. دراینراستا مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با رهبران عراقی برای تعیین مناسبترین مکان استقرار نیروهای آمریکایی همکاری میکند.
از طرفی، واشنگتن و متحدان اروپاییاش در تلاش هستند صف متحدان داخلی را در عرصه میدانی متحدتر و بر این موضوع تأکید کنند که باید نیروهای آمریکایی به بهانه «ضرورت» باقی بمانند و اینگونه القا کنند که درخواست برای خروج آنها صرفاً خواستهای از سوی ایران و نه دولت عراق است. پمپئو دراینباره مدعی شد که با ۵۰ شخصیت عراقی از همه طوایف ازجمله شخصیتهای شیعه تماس گرفته است و همه آنها حتی بهطور غیر علنی از نقش آمریکا در عراق قدردانی کردهاند.
ادعایی که بلافاصله با واکنش مقامهای عراقی مواجه شد و «حسن کریم الکعبی»، عضو هیئت رئیسه مجلس عراق گفت: نام ۱۷۹ نماینده ملی، شجاع و منتخب مردم را در اختیار داریم که در جلسهای علنی و در حضور جهانیان به اخراج نیروهای بیگانه شما از عراق پس از تکرار نقض حاکمیت آن، رأی مثبت دادند.
حسن کریم الکعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس عراق
وی خطاب به پمپئو تأکید کرد: آیا میتوانی برای ما و ملت عراق هویت ۵۰ مسئولی را که از حضور نیروهای شما در کشور استقبال کردهاند، فاش کنی؟
مسئولان آمریکایی در یکی از آخرین اقدامات فتنهانگیز خود با مسئولان اربیل درباره موضوعات مختلف که مهمترین آن حضور نیروهای تروریست آمریکایی در اقلیم کردستان عراق است، گفتگو کردند. منابع آگاه سیاسی عراق روز جمعه درباره پشتپرده این دیدارها گفتند: هیئتهای نظامی و سیاسی آمریکا با نیچروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق و مسرور بارزانی، نخستوزیر و معاون وی درباره پرونده حضور آمریکا در خاک عراق و منطقه کردستان رایزنی کردند.
این منابع تأکید کردند: درایندیدار موضوع ادامه حمایت کردها از بقای نیروهای آمریکایی یا لغو نشدن توافقنامه امنیتی و همکاری در زمینه تأسیس چهار پایگاه نظامی آمریکا ازجمله پایگاه «الحریر» در اقلیم کردستان بررسی شد.
همچنین «کریم الخیکانی»، کارشناس امنیتی عراق درباره تحرکات واشنگتن و تلاش در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تحمیل ابقای نیروهای آمریکایی در عراق هشدار داد و گفت: واشنگتن بهدنبال انتقال شماری از سرکردههای داعش که در پایگاههای خود بهویژه در «التنف» و «حسکه» آموزش دیدهاند، به عراق است.
وی افزود: آمریکا با هدف در هم شکستن تصمیم مجلس عراق درباره اخراج نظامیان خارجی از کشور، پس از انتقال شماری از ایادی تروریستیاش به عراق و انجام عملیاتهای تروریستی، در شورای امنیت تحرکاتی را آغاز و این تصور را القاء میکند که عراق همچنان تهدید نخست برای جهان بهشمار میرود و ضرورت دارد که نیروهای ائتلاف بینالمللی برای مبارزه با این تروریسم، همچنان در عراق باقی بمانند.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/