آیا کاشت ناخن ضرر دارد؟ + حکم شرعی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، کاشت ناخن در سالهای اخیر، به یکی از کارهای پر طرفدار تبدیل شده، تا جایی که حتی برخی از دخترهای نوجوان هم متاسفانه به این مساله روی آوردهاند. بسیاری از افراد تصور میکنند کاشت ناخن، مشکلی را برای آنها به وجود نمیآورد در حالیکه این باور، نادرست است.
عفونت
گوشهها و اطراف ناخن، با لایهای مخصوص به نام «کوتیکول» پوشانده شده است. در واقع این لایه، حاصل پیشروی قسمتی از پوست حاشیه ناخنها روی صفحه ناخن محسوب میشود که وظیفه تشکیل سپری دفاعی، در حاشیه ناخنها را دارد تا از ورود میکروبها، ویروسها و قارچهایی که به تعداد بسیار زیاد در محیط زندگی افراد وجود دارند، به فضای اطراف ناخن و بافت بستر ناخن، جلوگیری کنند. چیدن و برداشتن این لایه در حین مانیکور یا کاشت ناخن مصنوعی، باعث میشود این سد و سپر طبیعی تخریب و راه نفوذ انواع عفونت (قارچ، ویروس و میکروب) هموار شود. عفونت باکتریایی یا زگیلهای دور ناخن و عفونت قارچی یا مخمری در کودکانی که مرتب انگشتان خود را میمکند یا خانمهای خانهدار یا آشپزهایی که مدام در حال شستوشو و تماس دستها با آب هستند، نمونههایی از مواردی است که در اثر برداشته شدن کوتیکول میتواند به وجود آید و عین این اتفاق در خانمهایی که ناخن مصنوعی میکارند نیز رخ میدهد.
- عفونت قارچی با علائمی چون درد، تورم گوشه ناخنها یا برآمده شدن ناخنها همراه است و در صورت مشاهده چنین علائمی، باید حتما ناخن کاشته شده، سریعا برداشته شود و اقدامات درمانی ضد قارچی مناسب که شامل مصرف داروهای موضعی و خوراکی به مدت چند ماه است، زیر نظر متخصص پوست صورت بگیرد.
- به غیر از عفونت قارچی، امکان ابتلا به عفونت باکتریایی نیز وجود دارد که این عفونت خود را با درد شدید ناخنها، ترشحات زرد یا سبز از اطراف ناخن، تب و تورم ناخنها، نشان میدهد. در چنین شرایطی باید ناخن کاشته شده برداشته شود و داروهای آنتیبیوتیک قوی به صورت موضعی و خوراکی به مدت طولانی، زیر نظر پزشک متخصص پوست مصرف شوند.
- علاوه بر این، در اثر کاشت ناخن احتمال بروز عفونتهای ویروسی مانند زگیل دور ناخن یا عفونت هرپسی در این ناحیه نیز وجود دارد. شاید برخی از افراد، در رابطه با انتقال عفونتهای خطرناکی چون ویروس هپاتیت و اچ.آی.وی (HIV ) نگرانی داشته باشند در حالیکه تا به حال مستندات کافی در حوزه پزشکی مبنی بر انتقال این ویروسها از طریق کاشت ناخن، وجود نداشته است. اما با توجه به اینکه احتمال انتقال این ویروسها از طریق خون وجود دارد، در صورت ابتلای فرد آرایشگر به این عفونتها و وجود زخم خونریزی دهنده بر سطح دست او و وجود زخم در دستان فرد متقاضی کاشت ناخن، احتمال انتقال این عفونتهای جدی و خطرناک از نظر فرضیات علمی، دور از ذهن نیست.
تغییر رنگ ناخن
همچنین، کاشت ناخنهای مصنوعی باعث تغییر رنگ ناخن، التهاب دور ناخن، خط خط شدن و خرد شدن ناخن و کنده شدن لبه آزاد ناخن از بستر (اُنیکولیز) میشود.
مات شدن ناخن
خانمهایی که از ناخنهای مصنوعی و کاشته شده برای زمان طولانی استفاده میکنند، ممکن است مشاهده کنند که ناخنهای طبیعی آنها نازکتر و ماتتر شده است و در مواردی منجر به عوض شدن جهت و محور ناخن میشوند. اگر اصراری برای استفاده از ناخنهای مصنوعی وجود دارد، این ناخنها باید هر ۳ ماه یک بار برداشته شوند تا اجازه داده شود ناخنهای طبیعی استراحت کنند.
بارداری
کاشت ناخن برای مادران باردار بدلیل حساسیت بیشتر آنها به مواد شیمیایی به هیج عنوان توصیه نمیشود.
حکم شرعی کاشت ناخن
آیت الله خامنه ای:
اگر کسی ناخن مصنوعی بکارد، برای وضو و غسلش چه باید بکند؟
در صورت کاشت ناخن، برای وضو و غسل باید مانع ـ ولو با صرف هزینه ممکن ـ برطرف گردد و چنانچه می داند امکان برطرف کردن آن نیست و یا رفع آن با مشقّت غیر قابل تحمّل همراه بوده و یا ضرر قابل توجهی دارد، در وقت نماز باید وضو یا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به این کار کند و وضو و غسل های بعدی را باید به صورت جبیره انجام دهد(یعنی با دست مرطوب مانع را مسح نماید)؛ اما در صورتی که امکان برطرف کردن آن ـ ولو در روز های بعد ـ باشد و برطرف نکند، وضو و غسل جبیره باطل خواهد بود.
آیت الله مکارم شیرازی:
لطفا بفرمایید کاشت ناخن توسط بانوان چه حکمی دارد و آیا می توان با این نوع ناخن وضو گرفت و غسل کرد و نمازخواند؟
در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آن را ترک کنند، و چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد و امکان جداسازی ناخن های مصنوعی به هنگام غسل و وضو نباشد، با آن وضو و غسل جبیره ای می گیرند.
آیت الله سبحانی:
نمی دانستم که کاشت ناخن مصنوعی مانعی برای وضو و غسل است، اکنون برداشتن آن ناخن تا مدتی امکان پذیر نیست وظیفه ام نسبت به نماز چیست؟
به همان حالت وضو بگیرد و غسل کند نمازها را بخواند و بعداً قضا کند.
آیت الله نوری همدانی:
چنانچه مانع وصول آب به پوست و مواضع غسل یا وضو باشد اشکال دارد و برای غسل یا وضو باید ازاله شود.
آیت الله صافی گلپایگانی:
چنانچه توسط نامحرم بوده و یا مانع از رسیدن آب در وضو و غسل به بدن باشد حرام است ولی در صورت ارتکاب، باید علاوه بر وضو و غسل جبیره ای احتیاطاً تیمم بدل از غسل یا وضو نیز بنماید.
آیت الله سیستانی:
اگر مانع رسیدن آب به مژه ها هر چند به نحو جزئی شود جایز نیست. باید قبل از غسل و وضو آن چه را که مانع رسیدن آب به عضو غسل و وضو باشد جدا کرد.
آیت الله هادوی تهرانی:
اگر ناخن کاشته شده از نظر عقلا بخشی از بدن تلقی شود حکم ناخن اصلی را دارد ولی اگر شیء اضافه محسوب گردد و مانع رسیدن آب به عضو اصلی در وضو یا غسل شود موجب بطلان آنها است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/