دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در بدون توقف مطرح شد؛

عباس عبدی: حزبی نبودن از مشکلات اصلی مجلس است/ سلیمی نمین: وجود استبداد حزبی راهگشای مشکلات مجلس نیست

تازه‌ترین قسمت برنامه «بدون توقف» به بررسی انتخابات مجلس و ابعاد و حواشی پیرامون آن پرداخت.
کد خبر : 466600
بدون توقف5.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برنامه «بدون توقف» در قسمت ۲۰۸ خود با دعوت از عباس سلیمی و عباس عبدی از پژوهشگران و فعالان مجرب رسانه به بررسی انتخابات مجلس و ابعاد و حواشی پیرامون آن پرداخت.


عبدی در ابتدا با بیان اینکه مجلس کنونی کشور دارای سه ایراد اساسی است، گفت: ناکارآمدی مجلس یکی از ایرادات وارده مهم به مجلس است و در حال حاضر کنش‌گران سیاسی باید به امید بهبود وضعیت و شرایط کشور در این انتخابات شرکت کنند چراکه تحول اوضاع و شرایط وابسته به حضور  و اقدامات آنان در منصب نمایندگی مجلس است. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که مشارکت در انتخابات مجلس، صرفا به معنای شرکت در مجلس نمی‌باشد و افزایش بخشی از  ناکارآمدی ‌های مجلس نیز نشأت گرفته از سلب اختیارات این نهاد تصمیم‌گیر می‌باشد.


وی حزبی نبودن مجلس را یکی دیگر از مشکلات اساسی مجلس ایران دانست و افزود: در کشوری همچون بریتانیا، شهروندان به برنامه‌های احزاب رأی می‌دهند در حالی که فلسفه مجلس در ایران به صورت کلی دارای ایراد است و مردم در بحث انتخاب نماینده مجلس با طیف وسیعی از تفکرات مواجه هستند. همچنین حزبی وجود ندارد تا برنامه و مسئولیت‌های نمایندگان خود را سامان دهد. از سوی دیگر وظیفه نماینده به آراء گذاشتن نظرات و خواسته‌های مردم است و مجلس محل انتخاب کارشناس برای عرصه‌های مختلف نمی‌باشد. در واقع احزاب و دولت، جایگاه حضور کارشناسان و نظرات علمی آنان است و مجلس تنها عرصه حضور نمایندگان ملت برای بازتاب خواسته‌های آنان است.


عبدی با اشاره به اینکه تمام گروه‌های فکری باید در انتخابات مجلس دارای نامزد باشند، گفت: رد صلاحیت نیز یکی دیگر از معضلات انتخابات مجلس است و حضور اکثریت کاندیدهای   متعلق به یک حزب در یک دوره مجلس، مفهوم انتخابات و نمایندگی شهروندان را از بین می‌برد.


سلیمی، دیگر مهمان برنامه «بدون توقف» با اشاره به اینکه انتخابات هر دوره از مجلس و آغاز کار مجلسی جدید گامی به سمت جلو است گفت: مجلس حزبی نیز در کنار تمام مزایای خود با معایبی همراه است و وجود استبداد حزبی نیز  راهگشای مشکلات مجلس نمی‌باشد. لذا ترکیب عادلانه احزاب و افراد مستقل چه از نظر شرعی و چه سیاسی برای کاندیداتوری نمایندگان مجلس امری قابل قبول می‌باشد. از سوی دیگر سابقه تاریخی احزاب حاکی از این مسئله می‌باشد که جریانات حزبی در ایران پذیرای تمام مسئولیت‌‌های حزبی خود نیستند.


سلیمی در خصوص امضا برجام در مجلس اظهار کرد: برجام توسط نمایندگان سیاست خارجی ایران و کشورهای   5+1به امضا رسید و پس از قبول آن برای بررسی و مطابقت لوایح آن با مصلحت عمومی و ملی کشور در اختیار مراکز و نهادهای تصمیم‌گیر کشور قرار گرفت که مجلس در این رابطه با موضوعی رو به رو بود که باید گرایش القا شده به جا مبنی بر بخش‌های از برجام که به مصلحت عمومی جامعه نبود را مدیریت کند. در واقع مجلس در خصوص برجام با توافقی مواجه بود که باید در قبال آن پاسخ مثبت و یا منفی ارائه می‌داد.


وی با بیان اینکه شورای نگهبان نباید مطرح‌کنندگان بیانیه ۷۷ نفر را تایید صلاحیت کند، گفت: شورای نگهبان در بحث تائید صلاحیت‌ها باید توجه ویژه‌ای را به کسانی که راه را برای تبلیغات دشمن و خشونت باز می‌کنند و در مسیر مصلحت عمومی حرکت نمی‌کنند، داشته باشد چراکه برخی گروه‌های سیاسی همچون آقایان رمضان پور و سازگارا علاوه بر فعالیت در خارج از ایران در مسائل داخلی و ملی کشور نیز توانسته‌اند با برقراری انواع ارتباطات حضور داشته باشند.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب