مدل پنج پلهای دریافت مالیات عادلانهتر است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محسن کوهکن عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه این کمیسیون درباره شیوه محاسبه مالیات پلکانی بر درآمد کارمندان گفت: درسالهای قبل ضریب افزایش حقوقها به صورت 8، 10 و 12 درصد بود که باعث ایجاد تفاوت فاحشی میان حداقل و حداکثر حقوقها میشد. در این روش حقوق 10 میلیون تومانی با 10 درصد افزایش، به 11 میلیون رسید و حقوق یک میلیونی، یک میلیون و صدهزار تومان شد.
وی ادامه داد: سال بعد افزایش 10 درصدی، به حقوق یازده میلیونی، یک میلیون و صد هزار تومان اضافه میکرد در حالی که حداقل حقوق را فقط یکصد و ده هزار تومان بیشتر میشد. این مساله اختلاف زیادی بین دو سر طیف به وجود آورد.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه در قانون بودجه سال 98 این اختلاف درآمدی را با سیاستهای مالیاتی تعدیل کردیم، گفت: سال گذشته کمیسیون تلفیق درصدد تعدیل برآمد. برای ایجاد تعدیل، تصمیم گرفتند نرخ ثابت افزایش حقوق را کنار بگذارند. علاوه بر این در بند «الف» تبصره 6 لایحه بودجه 98، با تلاش نمایندگان مجلس بخصوص اعضای کمیسیون تلفیق، مدل پله های مالیات بر درآمد کارمندان به صورت پنج پلهای (از 10 درصد تا 35 درصد) تعیین شد.
وی در ادامه افزود: به اعتقاد بنده مدل پنج پلهای مالیات تبعات بازتوزیعی بهتری دارد و عادلانه تر است. طبق این مدل کسانی که حقوق پایینتری دارند، مالیات کمتری خواهند پرداخت و در مقابل افراد با حقوق بالا مشمول مالیات بالاتری خواهند بود.
کوهکن در پایان تصریح کرد: برای جبران اختلاف زیاد بین حداکثر و حداقل حقوق راهکار دیگری باید برگزید. باید سرعت افزایش حداقل حقوق را بیشتر کرد، همزمان نرخ افزایش حداکثر حقوق را کاهش داد.
اواخر هفته گذشته، کمیسیون تلفیق مجلس در اقدامی عجیب، ضمن رد پیشنهاد دولت برای پنج پله ای شدن مالیات بر درآمد کارمندان در بند «الف» تبصره 6 لایحه بودجه 99، مصوب کرد مالیات بر درآمد کارمندان به صورت دو پلهای اخذ شود. کارشناسان اعتقاد دارند این مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس که به معنای کاهش چشمگیر مالیات افرادی است که حقوق های نجومی می گیرند، هم برخلاف عدالت است و هم موجب کاهش 5 هزار میلیارد تومانی درآمد دولت از این محل می شود.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/