ایران با کدام موشک پایگاه آمریکایی عینالأسد را هدف قرار داد؟
به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد امروز در پاسخ به اقدام ناجوانمردانه آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد قاسم سلیمانی، با شلیک دهها موشک بالستیک، پایگاه عینالاسد که بزرگترین و مجهزترین پایگاه آمریکاییها در عراق محسوب میشود را هدف قرار داد. گویا این اقدام بحق ایران توسط موشکهای بالستیک قیام صورت گرفته است.
قدرت موشکی کشورمان هماکنون یکی از دستاوردهای بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوریهای نظامی و قدرت دفاعی کشور است. این قدرت نقطه شروع پیشرفت کشورمان در دوران دفاع مقدس و محاصره همهجانبه در آن زمان توسط سایر کشورها دانست.
قیام نام یکی دیگر از موشکهای بالستیک کوتاهبُرد ساخت صنایع هوافضای وزارت دفاع است که ۲۹ مرداد ۸۹ همزمان با راهاندازی نیروگاه بوشهر برای اولین رونمایی شده و با موفقیت تست و شلیک شد. البته این موشک در مرحله نهایی رزمایش موشکی اقتدار ولایت نیز آزمایش شد. موشک بالستیک کوتاهبرد «قیام» موشک قیام از کلاس جدید موشکهای ایرانی است که دارای ویژگیهای فنی جدید و قدرت تاکتیکی منحصر به فرد است.
این موشک را میتوان خلاصهای از تجربه ۲۵ ساله صنعت دفاعی کشور در عرصه هوافضا دانست چراکه بسیاری از کارشناسان آن را را دروازه ورود ایران به عرصه جدید در ساخت موشکهای بالستیک میدانند.
طول موشک قیام در حدود ۱۱/۵ متر، قطر ۸۸ سانتی متر، وزن مسلح ۶۲۸۰ کیلوگرم و وزن سر جنگی ۶۴۵ کیلوگرم است. این موشک میتواند با موتور تک مرحلهای سوخت مایع میتواند تا انواع ماموریتهای زمین به زمین را تا سقف پروازی ۲۰۰ کیلومتری و با برد ۸۰۰ کیلومتری انجام دهد.
از ویژگیهای مهم موشک قیام این است که احتمال ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن آن توسط سیستمهای ضدموشک به علت سرعت بالا هنگام پرتاب، چرخشی شدن، استفاده از آلیاژ خاص و جذاب امواج رادار و به احتمال زیاد استفاده از کلاهک ۳ تکه MIRV به شدت کاهش یافته است.
یکی از مهمترین ویژگیهای این موشک زمین به زمین، عدم وجود بالک است که از لحاظ فنی، نداشتن بالک برای یک موشک بلند برد بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است، به طوری که در دنیا کمتر کشوری وجود دارد که توانایی طراحی و ساخت موشکی بدون بالک با برد بالای هزار کیلومتر را دارا باشد. پس دستیابی به این تکنولوژی یعنی این که جمهوری اسلامی ایران در زمره کشورهای دارای تکنولوژی بسیار بالا در زمره ساخت موشکها قرار میگیرد. باید به این نکته توجه کرد که عدم وجود کلاهک در بدنه موشک باعث میشود تا قیام علاوه بر افزایش سرعت، قابلیت پرتاب موشک از انواع لانچرهای خاص (پرتابگرها) را داشته باشد.
در فناوری موشک، بالک به عنوان عامل اصلی تعادل در هدایت مسیر است و معمولا پرتاب موفقیت آمیز موشک بدون بالک به سختی صورت میگیرد، بنابراین نداشتن بالک در «موشک قیام»، پیشرفت شگرف جمهوری اسلامی ایران در زمینه سیستمهای هدایتی موشک را نشان میدهد.
این موشک در سال های اخیر علاوه بر اینکه میتوانست با کلاهک جنگی بلاست یا شدید الانفجار به اهداف حملهور شود، به کلاهکهای بارانی نیز مجهز شده است. کلاهکهای شدیدالانفجار قابلیت این را دارند که برای هدف قراردادن نقاط تجمع و یا مکانهای ضدحریق همچون آشیانه جنگندهها، مورد استفاده قرار گیرند. همچنین کلاهکهای بارانی نیز قادرند تا بارانی از موشکهای کوچک چند کیلویی را بر سر اهداف پهن شدهای مثل مواضع گسترده در یک منطقه وسیع، باندهای فرودگاهها، پایگاههای وسیع دشمن ریخته و آنها را با دقت بالا هدف قرار دهند.
با توجه به شکل ظاهری موشک قیام ممکن است تصور شود که این موشک بر اساس فناوری بکار رفته در موشک شهاب ۲ ساخته شده باشد، اما نمیتوان قیام را کپی شهاب ۲ دانست، زیرا ابعاد و طول بیشتری داشته و برد این موشک هم ۳۰۰ کیلومتر بیشتر از شهاب ۲ است، همچنین بالکهای معمول شهاب ۲ نیز در ساختار قیام وجود ندارد.
با توجه به شکل ظاهری موشک قیام ممکن است تصور شود که این موشک بر اساس فناوری بکار رفته در موشک شهاب ۲ ساخته شده باشد، اما نمیتوان قیام را کپی شهاب ۲ دانست، زیرا ابعاد و طول بیشتری داشته و برد این موشک هم ۳۰۰ کیلومتر بیشتر از شهاب ۲ است، همچنین بالکهای معمول شهاب ۲ نیز در ساختار قیام وجود ندارد.
قیام را بایستی نمونه باز طراحی شده موشک شهاب ۲ دانست که مزیتهای بیشتری نسبت به آن دارد.
انتهای پیام/4079/
انتهای پیام/