دانشجویان ایدهپرداز و مخترع در انتظار حمایت دولت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از ملکان، دو دانشجوی مخترع و ایدهپرداز دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملکان یکی در فکر ساخت هواپیمای فوق سبک و دیگری در فکر انبوهسازی موتور یدککش هستند.
آنان هرچند برای تجاریسازی محصولات خود نیازمند ثبت اختراعات و حمایت مالی دولت هستند اما این جوانان خوشذوق و خوشفکر بعد از سالها دوندگی و پیچوخم اداری برای ثبت محصولات خود و حمایت مالی مسئولان خسته شده و تصمیم دارند دست از ادامه فکر و ایدههای خود بردارند.
آنان میگویند که مسئولان در پشت تریبونها و سخنرانیهایشان بر حمایت از مخترعان و ایدهپردازان تأکید میکنند؛ اما در عمل برعکس حرفهایشان عمل میکنند و حتی برای دیدن آنان باید هفتهها پیش وقت ملاقات بگیری.
یکی از این دانشجویان علی گوزلی دانشجوی رشته برق قدرت مقطع کاردانی نام دارد که در حال ساخت هواپیمای فوق سبک بوده و به گفته خودش 30 درصد کار را هم انجام داده است.
وی با بیان اینکه این هواپیما در مأموریتهای اداری، امدادی، نظامی و سیاحتی کاربرد دارد به آنا میگوید: «این ایده مشابه خارجی دارد؛ اما موتور و قطعات آن بومیسازی شده و چتر نجات به آن اضافه خواهد شد.»
گوزلی هزینه تولید نمونه طرح را حدود 50 میلیون تومان برآورد کرده و معتقد است که در صورت تولید انبوه هزینه آن بهعلت پیشرفتهسازی میتواند بیشتر از این مبلغ باشد.
یکی دیگر از دانشجویان این واحد دانشگاهی نیز یک دستگاه موتور چهار چرخ یدککش را ساخته است.
رحیم نصیری دانشجوی برق صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملکان به آنا میگوید: «این وسیله هم برای کارهای کشاورزی و کارخانهها و هم برای استفاده عمومی کاربرد دارد و از لحاظ استفاده سوخت بنزین کممصرف است.»
وی که دهیار روستای امیرغایب ملکان نیز هست با بیان اینکه در ساخت این وسیله از قطعات کمهزینه و قطعات بهدردنخور استفادهشده است، اظهار کرد: «قیمت تمامشده این یدککش در مقایسه با مشابه داخلی و خارجی 30 درصد کمتر است.»
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/