دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1398 - 22:14

هم‌داستانی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا در ترور سردار سلیمانی

تحلیل‌گران سیاسی با یادآوری اینکه ترامپ حتی در اوج اختلاف و کشمکش بر سر استیضاحش به راحتی طرح خود برای ترور سردار سلیمانی را اجرا کرد را نشان از هم‌سویی همه‌جانبه دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا در مقابله با خواست ملت‌ها و منشور سازمان ملل متحد می‌دانند.
کد خبر : 464617
4.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پس از ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به دست نیروهای تروریستی ارتش آمریکایی در عراق، نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا از حزب دموکرات و جمهوری‌خواه و سیاستمداران آمریکایی بی‌درنگ به این رویداد واکنش نشان دادند.


سردار قاسم سلیمانی که در نخستین ساعات بامداد جمعه  در نزدیکی فرودگاه بغداد به دست نیروهای تروریستی ارتش آمریکا حاضر در عراق طی عملیات تروریستی به اتفاق  همراهانش از جمله ابومهدی مهندس، معاون حشد شعبی به شهادت رسید.


این خبر برای سیاستمداران آمریکایی هر چند در ابتدا به نظر می‌رسید غافلگیرکننده باشد و با توجه به  اقدام ترامپ و اظهاراتش در شرایطی که استیضاح او در کنگره در جریان است موجبات حمله بیشتر به وی را فراهم کند اما در ادامه اظهارات مقامات آمریکا مشخص کرد چنین توهمی در عمل شکل دیگری به خود گرفت و آنها در این اقدام تروریستی با جمهوری‌خواهان هم‌داستان هستند.


جمهوری‌خواهان


بسیاری از سیاستمداران جمهوری‌خواه آمریکا پس از ترور سردار قاسم سلیمانی بی‌درنگ حمایت خود را از این اقدام دولت ترامپ اعلام کردند.


دموکرات‌ها


در همین راستا واکنش رقبای سیاسی ترامپ به اقدام او در ترور سردار قاسم سلیمانی نیز در تأیید وی بود.


بسیاری از سیاستمداران دموکرات آمریکایی ضمن تأیید اقدام ترامپ دستور وی را اقدامی خطرناک توصیف کردند که ممکن است به بروز جنگی دوباره در خاورمیانه بینجامد.


نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات که یکی از جدی‌ترین منتقدان ترامپ به شمار می‌رود ضمن تأیید اهمیت حفظ منافع آمریکایی‌ها توسط رئیس‌جمهور، تنها به خطرات احتمالی ناشی از این حرکت اشاره کرده و گفت که ترامپ می‌بایست پیش از حمله با نمایندگان مشورت می‌کرد.


تحلیل‌گران سیاسی با یادآوری اینکه ترامپ حتی در اوج اختلاف و کشمکش بر سر استیضاح به راحتی طرح خود برای ترور سردار سلیمانی را اجرا کرد و هرگز نیازی به مشورت با نمایندگان کنگره آمریکا ندید و بدون  مشورت با آن‌ها طرح خود را عملی کرد نشان از  نوعی اتحاد سیاسی در نظام استکباری آمریکا علیه اصول منشور سازمان ملل متحد برای سایر کشورهای جهان می‌دانند.


حتی سیاستمداران دموکرات آمریکا برای حمایت از اقدام تروریستی ترامپ که مصداق تروریسم دولتی است چنین توضیح می‌دهند که حملات پهپادی آمریکا در عراق امری استثنایی نبوده و به دلیل حضور ارتش تروریستی این کشور در منطقه، نیازی به کسب اجازه یا مشورت با نمایندگان برای انجام عملیات نیز وجود نداشته است، زیرا نیازی هم نبوده که آمریکا برای چنین عملیاتی به عراق لشکرکشی کند.


جو بایدن، معاون دموکرات رئیس‌جمهوری آمریکا در زمان اوباما که هم‌اکنون در صدر سیاهه نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آتی در این کشور قرار دارد به دونالد ترامپ در مورد پیامد ترور سردار سلیمانی هشدار داد اما در نهایت این اقدام ددمنشانه را تأئید کرد.


بایدن که تنها نماینده حزب دموکرات در زمان جرج بوش بود که به جنگ آمریکا در عراق رأی مثبت داده بود، پس از ترور سردار سلیمانی در بیانیه‌ای این ترور را به «انداختن دینامیت در بشکه باروت» تشبیه کرد و نوشت: «من در جریان عملیات اطلاعاتی نیستم و بسیاری مسائل روشن نیست، اما ایران قطعاً پاسخ خواهد داد. ما می‌توانیم از درگیری‌های عمده در خاورمیانه پرهیز کنیم. امیدوارم دولت به پیامدهای این کار اندیشیده باشد.»


سناتور برنی سندرز که در نظرسنجی‌ها برای انتخابات درون‌حزبی دموکرات‌ها در جایگاه دوم و پشت سر جو بایدن قرار دارد و محبوب رأی‌دهندگان چپ‌گرا و جوان است، وضعیت امروز را با ابتدای جنگ آمریکا در عراق در ابتدای قرن بیست و یکم مقایسه کرد، جنگی که او در آن زمان به عنوان عضو مجلس نمایندگان به آن رأی منفی داده بود.


او در این زمینه نوشت: «تنش‌آفرینی خطرناک ترامپ جنگ ویرانگر دیگری را برای ما در خاورمیانه به ارمغان می‌آورد، جنگی که می‌تواند به مرگ افراد بی‌شمار و هدر رفتن میلیاردها دلار پول بینجامد. ترامپ می‌گوید جنگ‌های بی‌پایان را تمام می‌کند، اما این اقدام او (کشتن سلیمانی) ما را در مسیر یک جنگ بی‌پایان دیگر قرار می‌دهد


پت بودجج، دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری که نفر چهارم در سیاهه نامزدهای دموکرات است با یادآوری اینکه قاسم سلیمانی «بدون تردید تهدیدی برای امنیت» آمریکا بود، در عین حال گفته است که در این زمینه «پرسش‌های جدی» وجود دارد، پرسش‌هایی نظیر اینکه تصمیم برای این حمله چگونه و در چه شرایطی گرفته شده است.


بودجج می‌نویسد: «پیش از انجام عملیاتی نظامی که ممکن است تمام منطقه را به هم بریزد، ما باید راهبردهایی از جمله مشورت با کنگره، با متحدان خارجی‌مان و نیز با بازیگران منطقه‌ای برای آن تعریف می‌کردیم.»


به باور پت بودجج، در موارد تصمیم برای جنگ و صلح، «شأن کنگره» باید بر اساس قانون اساسی رعایت شود.


ولی در در نهایت بودجج با ادبیاتی دیپلماتیک این اقدام را تأئید و آن را هم‌راستا با منافع آمریکا خواند.


نامزدهای دیگر انتخابات ریاست جمهوری از حزب دموکرات، از جمله ایمی کلوبشار و اندرو ینگ و نیز سناتور کاری بوکر نظیر همین انتقاد را از دولت دونالد ترامپ به دلیل ترور سردار سلیمانی ابراز کردند ولی در ادامه اظهاراتشان را به نفع تصمیم وحشیانه ترامپ  چرخش داشته است.


انتهای پیام/4129/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب