متن و حاشیه سخنرانى نیمه تمام مصطفی معین در دانشگاه شیراز/ وزیر علوم دولت اصلاحات: نباید از حقیقت عریان جامعه فرار کنیم
مصطفی معین اما با شیراز ناآشنا نیست، داماد آیتالله شهید دستغیب و گوهرالشریعه دستغیب است و به قول خودش «افتخار نمایندگی شیرازیان شریف در نخستین دوره مجلس» را نیز داشته است. ١٤سال هم در دانشگاه شیراز دانشجو، استاد و رییس دانشگاه بوده و میداند که «شیرازیها به طبع نرم، اخلاق خوش و مهماننوازی شهره شهرند و بهطور حتم، روح و روانشان از هرگونه خشونت و ددمنشی و سیطره بینش، تفکر و رفتار اسلام داعشی متنفر و بیزار است.»
سخنان مصطفی معین
مصطفی معین صحبتهای خود را با اشارهای به آخرین دیدار خودش از دانشگاه شیراز آغاز میکند که «برمیگردد به سال ٨٤، اما این خواسته من نبود؛ ما در این ١٠سال به کسی که ١٠سال وزیر علوم بوده اجازه سخنرانی در دانشگاه شیراز را نمیدادند». دکتر معین سپس میگوید رسالت دانشگاه تنها علم و پژوهش نیست و دانشگاه یک رسالت اجتماعی نیز دارد. به باور او دانشگاه نقشی تعیینکننده در همه تحولات و اصلاحات اجتماعی پس از سال ٣٢ داشته است: «در ١٥خرداد ٤٢، انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس، دوم خرداد ٧٦ و ٢٤ خرداد ٩٢.» وزیر علوم دولت اصلاحات سپس به بررسی چالشهای اصلاحات اجتماعی میپردازد و با تاسف میگوید که برداشت غالب از اصلاحطلبی، اپوزیسیون و ضدارزش بودن است و غیرمستقیم به صحبتهای اخیر محمدرضا باهنر اشاره میکند: «میگویند حتی معتدلترین اصلاحطلب هم نباید به مجلس راه پیدا کند، مگر مجلس ارث پدری کسی است؟ مجلس، مجلس مردم است». معین اصلاحطلبی را مرادف بزرگترین اهداف عالیه انسانی برمیشمرد و امام حسین را نماد اصلاحطلبی میخواند که برای اصلاح امور شهید شد. به گفته معین اصولگرایی نیز اگر واقعی باشد همردیف اصلاحطلبی صادقانه است.
وزیر اسبق علوم سپس به چالشهای عملی اصلاحات اجتماعی اشاره میکند؛ «گسلهای اجتماعی.» میگوید احساس بیگانگی و بیاعتمادی میان مردم باعث اغلب ناهنجاریها شده است و سپس آماری میدهد از میزان بیاعتمادی مردم به یکدیگر که «عدد وحشتناک٨٠درصد» است. به اعتقاد معین این ازهمگسیختگی اجتماعی باعث اغلب معضلات اجتماعی است.
پس از صحبت های دکتر معین جلسه پرسش و پاسخ برگزار میشود، پرسش و پاسخی که تبدیل میشود به میتینگ منتقدان و شعار دادنها و حتی حمله کردن آنها به سمت جایگاه. یکی از دلواپسان معین را متهم به دروغگویی در خصوص آمار ٨٠درصدی بیاعتمادی مردم به یکدیگر میکند که دکتر معین با اشاره به سند تحقیقاتی پژوهش میدانی این ادعا میگوید: «نباید سرمان را زیر برف کنیم و از حقیقت عریان جامعه فرار کنیم.»
سوالات دیگری هم از معین درباره انتخابات ٨٤ و اعتراض او به نتیجه آن انتخابات پرسیده میشود که معین اعتراض را حق طبیعی هر نامزد میخواند و میگوید «تنها من معترض نبودم و آقایان هاشمی و کروبی هم به آن انتخابات معترض بودند». سرانجام شعارهای عده اندکی از دلواپسان و ایجاد ازدحام و شلوغی در سالن باعث ناتمام ماندن جلسه پرسش و پاسخ میان دکتر معین و دانشجویان میشود و برنامه «چالشهای اصلاحات اجتماعی در ایران» در دانشگاه شیراز، در حوالی ساعت ٢٠:٣٠ به پایان میرسد.
انتهای پیام/