مرتضی محصص: اخلاق در وضعیت بحرانی است
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان نوشت: موضوع بی حرمتی برخی فوتبالیست ها و مربیان به یکدیگر طی چند سال اخیر که در برخی موارد به طرح شکایت رسمی انجامیده، آن قدر تکرار شده است که کم کم دارد طبیعی می شود. انگار باید عادت کنیم که هر چند وقت یکبار، شاهد دعوای دو مربی یا بازیکن در زمین فوتبال یا خارج از این زمین سبز باشیم. در این باره به سراغ چند چهره با اخلاق فوتبال کشورمان رفتیم که بعضی ها در دسترس نبودند و برخی هم بنا به دلایلی حاضر به مصاحبه نشدند.
در این بین «مرتضی محصص»، کارشناس و آنالیزور با اخلاق فوتبال کشورمان با ما همکلام شد و گفت: درباره اختلافات آقایان عربشاهی و پیروانی، باید گفت که این دو نفر سال های سال برای باشگاه بزرگی به نام پرسپولیس بازی کرده اند، عضو تیم ملی بوده اند و حتی در عرصه مربیگری نیز در کنار هم بوده اند بنابراین از نظر سابقه دوستی شاید کمتر بازیکنانی را با چنین شرایطی پیدا کنیم اما رسانه ای شدن چنین مشکلاتی بین فوتبالیست ها که در چند سال اخیر تا حدودی رایج هم شده، از چند نظر قابل توجه است. البته در این مورد خاص و با توجه به درایتی که از این 2 بازیکن سراغ دارم، امیدوارم هرچه زودتر مشکلشان رفع شود.
در الگوسازی مشکل داریم
محصص درباره ریشه چنین رفتارهایی گفت: به نظر من زمانی که 2 نفر نمی توانند با هم صحبت کنند و یکدیگر را درک نمی کنند، با هم دعوا می کنند. در دعوا هم شروع می کنیم به بدگویی کردن، تهمت زدن، شکایت کردن به صورت قانونی و به طور کلی شکستن حرمت طرف مقابل. مشکل اصلی ما نداشتن الگوهای مناسب در جامعه فوتبال است. به طور کلی برای پیشرفت اصولی در هر حرفه ای به الگوهایی مناسب نیاز است در غیر این صورت، پیشرفت تضمین شده نیست.
اهمیت پیروزی از اخلاق بیشتر شده است
محصص در ادامه صحبت هایش به اهمیت آموزش رفتار حرفه ای در فوتبال به ویژه از تیم های پایه اشاره کرد و گفت: وظیفه همه تیم های لیگ برتر این است که به خصوص برای تیم های پایه شان قبل از این که نگران بحث کیفی آن ها باشند، به دنبال آموزش اخلاق حرفه ای به آن ها باشند و روی این مسئله با جدیت برنامه ریزی کنند. به نظر می رسد که این مشکل بی احترامی به پیشکسوت، داور، تیم حریف باید از همین مقطع تیم های پایه به صورت ریشه ای حل شود. با این حال من وظیفه کنترل چنین مسایلی را بر عهده باشگاه های ورزشی می دانم چراکه آن ها آن قدر پیروزی در مسابقات برایشان مهم است که به بسیاری از مسایل اخلاقی پشت کرده اند و حتی آن را زیر پا گذاشته اند.
رسانه ها به دنبال آسیب شناسی نیستند
محصص وضعیت فعلی را بحرانی دانست و گفت: بی حرمتی های فوتبالیست ها اصلاً جالب نیست ولی نه رسانه ها به دنبال آسیب شناسی این قضیه هستند و نه مسئولان مرتبط با این موضوع در فوتبال کشورمان این موضوع را پیگیری می کنند. باید بگویم که اگر از امروز به فکر نباشیم با بحرانی در این حوزه روبه رو خواهیم شد چرا که رایج شدن چنین بی اخلاقی هایی نشانه وضعیت بحرانی آن است و فردای بسیار سختی برای کنترل جوان های فوتبالیستمان خواهیم داشت.
انتقاد می تواند سازنده هم باشد
این مدرس برجسته فیفا گفت: نداشتن اخلاق حرفه ای باعث می شود تا بعضی فوتبالیست ها و مربیان تحمل شنیدن نظرات مخالف را نداشته باشند و واکنش های صد در صد هیجانی در برابر انتقادها نشان دهند در صورتی که انتقادها همیشه با نیت تخریب مطرح نمی شود بلکه می تواند سازنده هم باشد.
به جای اصل خبر به دنبال چرایی آن باشیم
محصص در نهایت علت ماجرا را چنین توصیف کرد: من فکر می کنم که مسئله بی اخلاقی ها و شکسته شدن حرمت ها در فوتبالمان، هر روز بدتر از دیروز می شود. دلیل این موضوع هم کاملا مشخص است؛ چون با بی تفاوتی از کنار این موضوع ها می گذریم. همه پیگیر اصل خبر هستند و فردی به دنبال چرایی آن نیست. به طور مثال بازیکنی را تصور کنید که به دلیل پرخاشگری در یک مسابقه اخراج می شود، باشگاه او به جای این که دلایل بروز چنین رفتاری را از بازیکنش جویا شود و برای اصلاح او برنامه ریزی کند، به دنبال وساطت برای بخشیده شدن محرومیت بازیکنش می رود! در پایان تاکید می کنم که اگر امروز هم نسبت به این موضوع بی تفاوت باشیم، سال آینده در این حوزه مشکلاتمان بیشتر خواهد شد و کنترل شرایط سخت تر از امروز خواهد بود.
انتهای پیام/