دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1398 - 14:37

مواد خوراکی اعتیاد آور در ویکی آنا

برخی از خوراکی‌ها از لحاظ جسمی و ذهنی ما را به خود وابسته می‌کنند، این در حالی است که ما هیچ تلاشی هم برای ترک آنها نمی‌کنیم زیرا کنار گذاشتن آنها را مضحک می‌دانیم.
کد خبر : 464258
195791_351.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، از قدیم گفته‌اند ترک عادت موجب مرض است و هیچ شکی نیست که ترک اعتیاد کار دشواری است. در همین مورد موضوعی وجود دارد که اغلب ما از آن غافل می‌شویم، این که تنها داروها و مواد مخدر نیستند که باعث ایجاد اعتیاد می‌شوند، بسیاری از غذاها هم می‌توانند اعتیاد ایجاد کنند و حتی مواد تشکیل دهنده‌ی آنها نیز بسیار شبیه به مواد مخدر است و می‌توانند آثاری مشابه مخدرها را روی بدن انسان باقی بگذارند.


زنان بیشتر در خطر هستند


یک نکته جالب و البته بسیار مهم این است که در مورد اعتیاد به غذا احتمال اینکه زنان درگیر این اعتیاد شوند بیشتر از مردان است. دکتر گرهارد می گوید: «زنان به طور معمول سعی می کنند در مقابل وسوسه خوراکی ها مقاومت کنند اما بعد مقاومت آنها شکسته می شود و اینگونه می شود که مغز نسبت به این نوع رفتار حساس شده و یک چالش روحی و عصبی شکل می گیرد که حالت اعتیاد به غذاها را از یک حالت جسمی به یک حالت جسمی روحی بدل می کند و رابطه ناسالمی میان فرد و غذا شکل می گیرد.»


 


در حقیقت برخی از خوراکی‌ها از لحاظ جسمی و ذهنی ما را به خود وابسته می‌کنند. حالا با ما همراه باشید تا برخی از این مواد غذایی اعتیاد آور را به شما معرفی کنیم.


1-شکلات


شکلات از آن جمله خوراکی‌هایی است که می‌تواند به اندازه‌ی مواد مخدر در بدن ما وابستگی ایجاد کند. دلیل این موضوع هم وجود قند، چربی، انکفالین و کافئین در کاکائو است. مواد موجود در شکلات‌ها باعث گشاد شدن عروق، کاهش ضربان قلب و ایجاد فشار خون می‌شوند و همین اتفاقات در بدن ما حس آرامش را ایجاد می‌کنند. تحقیقاتی که روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهند که آنها در برابر مواد تشکیل دهنده‌ی شکلات همان واکنشی را نشان می‌دهند که در مقابل مصرف هروئین و مورفین از خود بروز می‌دادند. همچنین این مواد باعث شده تا موش‌ها به خوردن شکلات علاقه‌مند شوند و مصرفشان افزایش یابد.


2-چیپس


آیا تا به حال پیش آمده که فکر کنید چرا کنار گذاشتن یک بسته چیپس کار سختی است؟ چیپس‌ها هم دارای موادی اعتیاد آور هستند به همین خاطر وقتی یک بسته از آن را باز می‌کنید، احتمال این که حین خوردن متوقف شده و بسته را کنار بگذارید، بسیار کم است. همین تکه‌های کوچک چیپس باعث آزاد شدن دوپامین در بدن شده و حسی شبیه به مواد مخدر را ایجاد می‌کنند.


3-نوشابه


کمتر کسی می‌تواند در برابر نوشیدن برخی از نوشیدنی‌ها مانند کولا یا پپسی مقاومت کند. دلیل این موضوع چیزی نیست جز وجود کافئین در این نوع نوشیدنی‌ها که به شدت اعتیاد آور است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که بیش از 80 درصد از آمریکایی‌ها هر روز کافئین مصرف می‌کنند. کافئین از طریق جریان خون وارد مغز می‌شود و سرعت سلول‌های عصبی مغز را کاهش می‌دهد در این حالت بدن ما همان عکس‌العملی را از خود نشان می‌دهد که باید در برابر تهدید و خطر نشان بدهد و آدرنالین آزاد شده و در نهایت باعث ایجاد هیجان می‌گردد. جالب اینجاست که بدن انسان به روندی که کولاها در آن ایجاد کرده‌اند به مرور عادت می‌کند به همین خاطر فرد معتاد باید نوشیدنی بیشتری مصرف کند.


4-قهوه


قهوه در اغلب کشورهای دنیا پرطرفدار است. بر اساس تحقیقاتی که روی آمریکایی‌ها صورت گرفت، هر آمریکایی به طور متوسط روزانه 3 فنجان قهوه می‌نوشد و این نشانه‌ی اعتیاد مردم این کشور به قهوه است. قهوه نیز به خاطر داشتن کافئین باعث ایجاد اعتیاد در فرد مصرف کننده می‌شود


5-قند


قند از آن دسته خوراکی‌هایی است که اگر درست مصرف شود مفید است و اگر نادرست مصرف گردد زیان‌های جبران ناپذیری به بار خواهد آورد. تحقیقاتی که در دانشگاه کوئینزلند انجام شد نشان داد که قند همان اثری را بر روی بدن دارد که کوکائین روی ما بر جای می‌گذارد. قند و کوکائین باعث آزاد شدن دوپامین در بدن می‌شوند و همین موضوع به اعتیاد مصرف‌کننده دامن می‌زنند و باعث مصرف بیشتر این مواد توسط فرد معتاد می‌شوند. کسی که به قند و شکر معتاد شده باشد به راحتی نمی‌تواند آن را ترک کند زیرا کاهش مصرف این ماده برای معتادان باعث ایجاد افسردگی در آنها می‌شود، درست همان حسی که معتادان در زمان ترک مواد مخدر تجربه می‌کنند.


6-پنیر


پنیر از آن خوراکی‌هایی است که بسیاری از ما کمبودش را هر چند وقت یکبار در زندگی خود احساس می‌کنیم. پنیرها دارای موادی هستند که اثری شبیه به مورفین‌ را روی بدن دارد. در نتیجه‌ی خوردن پنیر در جسم انسان دوپامین آزاد می‌شود که خود این موضوع فرد را معتاد می‌کند.


7-بستنی


بستنی‌ها هم روی مغز اثری شبیه به مواد مخدر دارند و همین موضوع باعث می‌شود که با خوردن آن‌ها پس از مدتی دوباره هوس بستنی کنید. افردای که به بستنی معتاد شده‌اند وقتی به این ماده‌ی خوشمزه می‌اندیشند و آن را نمی‌خورند دچار افسردگی و ناراحتی می‌شوند که دلیلش چیزی نیست جز عوارض اعتیاد به بستنی. برای نشان دادن تاثیر بستنی روی مغز و رفتار انسان‌ها تحقیقاتی انجام شد که نتایج آن نشان داد نوجوانانی که اغلب بستنی مصرف می‌کنند پس از مدتی دوست دارند که بستنی بیشتری مصرف نمایند. همچنین نوجوانانی که به خوردن بستنی علاقه‌ای نداشتند هم با قرار گرفتن در محیطی که همواره در آن بستنی وجود داشت، آن را مصرف کردند. در این آزمایش 151 نوجوان مورد مطالعه قرار گرفتند.


8-گوشت


گوشت منبع پروتئین است و همین موضوع باعث شده تا تشخیص افراد معتاد به گوشت و کسانی که آن را برای نیاز بدنشان مصرف می‌کنند دشوار شود. خوردن گوشت باعث ایجاد حس رضایت در افراد می‌شود که دلیل آن وجود هیپوگزانتین در گوشت است. هیپوگزانتین اثراتی شبیه به کافئین دارد و بد نیست بدانید که گوشت‌های مانده و گوشت حیوانات مسن دارای هیپوگزانتین بیشتری هستند. همین ماده باعث ایجاد حس اشتیاق در ما می‌شود و فرد معتاد به مرور باید میزان گوشت بیشتری مصرف کند تا به حس رضایت پیشینش برسد.


9-گندم


شاید برای شما هم جالب باشد که گندم در این فهرست قرار دارد. گندم ماده‌ای است که کمتر کسی به اعتیاد آور بودن آن توجه می‌کند. مصرف گندم زیانی ندارد اما خوردن آن به مقدار زیاد مضر است. باید توجه کنید که گندمی که این روزها مصرف می‌کنیم با گندمی که گذشتگان در حدود 100 سال پیش مصرف می‌کردند تفاوت‌های زیادی دارد زیرا امروزه گندم فرآوری می‌شود و دارای موادی چون نشاسته، گلوتن و پروتئین های اعتیاد آور است.


10-کوکی


استفاده‌ی زیاد کوکی‌ها شاید برای افراد زیادی به عادت تبدیل شده باشد اما اگر دقیق‌تر شوید، متوجه خواهید شد که ممکن است نتیجه‌ی یک اعتیاد باشد. مطالعه‌ای که جیمی هنوهان بر روی موش‌ها انجام داد، نشان می‌دهد موش‌هایی که به آنها کوکائین یا مورفین تزریق شده بود کوکی را برای خوردن ترجیح می‌دادند و بسیار هیجان‌زده بودند.


11-آب میوه‌ه


از آنجایی که آب میوه‌ها سرشار از فروکتوز هستند این قدرت را دارند که ما را معتاد کنند. قند موجود در این مواد غذایی، بخش‌هایی از مغز که مربوط به لذت می‌شود را فعال می‌کند. همین امر باعث گرایش به مصرف زیاد این مواد غذایی می‌شود.


12-سیب زمینی سرخ کرده


 سیب زمینی سرخ کرده کابوس تمام کسانی است که رژیم غذایی می گیرند. متخصصــان تغذیـــه می گویند که یکی از مهم ترین علت های عدم موفقیت بسیاری از افرادی که رژیم غذایی می گیرند همین سیب زمینی سرخ کرده است. سیب زمینی شکر طبیعی در خودش دارد و برای سرخ کردن به آن مقدار زیادی روغن و نمک اضافه می کنند و اینگونه می شود که غذای هوس برانگیزی پیش رویتان دارید که تمام عوامل اعتیاد آور را در خود دارد. جدا از تمام خطرات سیب زمینی که مربوط به کالری و چربی های اشباع شده زیاد و نمک بالای آن است، بیشتر سیب زمینی های سرخ کرده موجود در بازار دارای ماده آکریل آمید است که ماده ای سرطان زا محسوب می شود.


13-پیتزا


تحقیقات نشان می دهد، رتبه ی اول فهرست غذاهای اعتیاد آور، به پیتزا تعلق دارد. علت این مسأله آن است که وقتی پیتزا می خورید، قند خون تان خیلی زود بالا می رود و وقتی افت می کند، دوباره احساس گرسنگی می کنید و پیتزای بیشتری می خواهید.


گردآوری شده از:


listverse.com


rd


برترین ها


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب