آسان ترین راه گرفتن خلافی خودرو + نحوه کم کردن آن
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در این گزارش قصد داریم نحوه گرفتن خلافی خودرو و نحوه پرداخت آن از طریق اینترنت، پیامک، در تلگرام و.. را به طور کامل بررسی کنیم. میتوانید با توجه به موقعیت یکی از روش ها را برای استعلام عدم خلافی و پرداخت جریمه خود انتخاب نمایید.
حتما می دانید که برای پرداخت خلافی ۶۰ روز فرصت دارید و بعد از این مهلت جریمه رانندگی دو برابر می شود؟! و به احتمال زیاد این هم می دانید که خودرو های با خلافی بالای ۱ میلیون تومان توقیف میشوند؟! پس تا دیر نشده خلافی خودرو خود را استعلام و پرداخت کنید و جریمه های بالای ۱ میلیون خود را به کمتر از ۱ میلیون تومان برسانید تا خودرو شما توقیف نشود.
1/ دریافت خلافی خودرو از وب سایت راهور ناجا
وب سایت پلیس راهور به آدرس www.rahvar120.ir می باشد. پس از ورود به سایت در منو صفحه، به بخش خدمات رفته و سپس قسمت استعلام میزان تخلفات رانندگی را انتخاب نمایید. در این سامانه توضیحاتی در مورد شرایط حاکم بر آن به شرح زیر به اطلاع کاربران رسیده است:
هموطن گرامی :
- محتویات این بخش از سایت آفلاین بوده وبه هیچ وجه به بانک اطلاعاتی پلیس راهور متصل نمی باشد و یک نسخه بروزرسانی شده با تاریخ مندرج زیر، از سایت اجرائیات پلیس راهور می باشد .
- بدلیل حجم بالای داده ها و عدم ارتباط آنلاین به بانک اصلی، درحال حاضر بهنگام رسانی اطلاعات بصورت هفتگی مصوب واجرا گردیده است.
- به استناد قانون جرائم رایانه ای با سوءاستفاده کنندگان، متخلفین ومزاحمین سایبری برخورد قانونی خواهد شد.
- بعد از استعلام میزان تخلفات می توانید از طریق ارتباط با درگاه بانک ملی و با استفاده از شناسه قبض و شناسه پرداخت اقدام به پرداخت مبلغ جرائم خود نمائید .
- در صورت پرداخت مبلغ جرائم از طریق این سایت اطلاعات با تاخیر 72 ساعت در سامانه مرکزی پلیس راهور درج خواهد شد که در بروزرسانی بعدی اطلاعات تخلفات سایت قابل رویت خواهد بود.
بنا به اطلاعات مندرج در این صفحه، اطلاعات ارائه شده برای استعلام آفلاین بوده و میزان خلافی تا تاریخ مندرج در همان صفحه به کاربران ارائه می شود.
معمولا این تاریخ برای 4 یا 5 روز قبل از استعلام است. به نظر می رسد، آفلاین بودن این استعلام دو علت اصلی دارد. اولا از هنگام صدور تا ورود قبض های جریمه ساعاتی یا روزهایی فاصله است. دومین دلیل برای عدم برقراری ارتباط با سامانه اصلی است تا امنیت پایگاه داده راهنمایی و رانندگی تامین شود.
برای دریافت استعلام خلافی تنها به بارکد پستی 8 رقمی درج شده در پشت کارت خودرو، نیاز است که باید آن را در کادر مشخص شده وارد کرده و کد داخل تصویر امنیتی را نیز وارد کنید و بر روی گزینه جستجو کلیک کنید تا اطلاعات خلافی خودرو نمایش داده شود.
البته لازم به ذکر است علی رغم سهولت این روش از آنجا که بخش استعلام خلافی اغلب در دسترس نمی باشد و یا کد امنیتی به درستی عمل نمی کند، استعلام خلافی از این طریق اغلب با مشکل مواجه است.
2/ دریافت خلافی خودرو از طریق کدهای دستوری USSD
برای استعلام خلافی ماشین از طریق USSD کافی است #۱۱۰* را از گوشی خود شماره گیری نمایید، پس از شماره گیری دو گزینه در اختیار شما قرار میگیرد که به ترتیب عبارتند از «۱- خدمات قابل ارائه »، «۲- خدمات در دست اقدام » ، اگر میخواهید خلافی ماشینتان را ببینید باید عدد ۱ را انتخاب و ارسال کنید. در مرحله بعد گزینه استعلام خلافی خودرو در اختیار شما قرار میگیرد که که برای دریافت خلافی خودرو خود باید عدد ۱ را انتخاب و ارسال کنید. در این مرحله، از شما خواسته میشود کدVIN (همان شماره ۱۷ رقمی پشت کارت خودرو است که با IR شروع میشود) را وارد کنید. کد را وارد و سپس ارسال کنید.
نکته:
- دقت کنید که کد را حتما به زبان انگلیسی وارد کنید که دچار مشکل نشوید.
- همچنین کدهای USSD به خاطر مسائل امنیتی در صورت نگرفتن پاسخ بعد از چند ثانیه ارتباطشان قطع میشود، بنابراین بهتر است بدون معطلی کد VIN را وارد کنید.
در مرحله بعد اگر فقط لیست خلافی خودروتان را میخواهید میتوانید عدد ۱ (خلافی خودرو) را ارسال کنید و در صورتی که علاوه بر لیست خلافی خودرو شناسه قبض و شناسه پرداخت را میخواهید عدد ۲ را وارد کنید.
3/ گرفتن خلافی ماشین با پیامک
برای استفاده از این روش کافیست که کد 17 رقمی VIN را به یکی از شماره های زیر پیامک نمایید:
شماره اول: 1101202020
شماره دوم: 110005151
شماره سوم: 30005151
سپس میزان خلافی شما به همراه شناسه قبض و شناسه پرداخت برای شما ارسال خواهد شد که با استفاده از آن می توانید قبض جریمه را پرداخت نمایید.
برای پرداخت جریمه توسط یکی از بسترهای الکترونیکی (درگاه پرداخت اینترنتی ، دستگاه کارت خوان و کدهایUSSD ،…) اقدام نمایید.
4/ نحوه استعلام خلافی خودرو در تلگرام
آیدی تلگرام farmoon_bot@ و یا Car_Services_Bot@ را در تلگرام جستجو کنید و با زدن گزینه start و دنبال کردن مراحل می توانید به راحتی خلافی خودرو را استعلام کنید.
5/ برنامه موبایل یا اپلیکیشن استعلام خلافی خودرو
با گشتی در کافه بازار، گوگل پلی و یا هر مارکت معتبر دیگر به آسانی می توانید چنین برنامه هایی را دانلود کنید و به راحتی خلافی خودرو را استعلام و پرداخت کنید.
6/ دریافت خلافی خودرو با تماس تلفنی
سوالی که اغلب کاربران می پرسند استعلام خلافی خودرو با شماره پلاک است که تنها از طریق تماس تلفنی امکان پذیر است. در این روش پس از تماس با این شماره ( عزیزان شهرستانی با وارد کردن پیش شماره ۰۲۱ تماس بگیرند) به تلفن گویا متصل شده و عدد ۱ برای وصل شدن به استعلام تخلفات رانندگی، عدد ۲ استعلام صدور گواهینامه و عدد ۳ مربوط به استعلام صدور کارت ماشین است که با شماره گیری عدد ۱ به بخش استعلام خلافی وصل می شوید.
پس از شماره گیری عدد ۱ به اپراتور وصل شده و می توانید با خواندن شماره پلاک برای اپراتور میزان خلافی خودرو را استعلام کنید.
چگونه خلافی خودرو را کم کنیم؟
به طور کلی عدهای عقیده دارند که میزان جرایم تعیین شده برای آنها عادلانه نیست و به هر نحوی دنبال کاهش بخشی از آن هستند.
بنابر گفته رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهنمایی و رانندگی، در مورد رسیدگی به شکایات تخلفات راهنمایی و رانندگی مربوط به خودرو دو فرآیند وجود دارد. یک مورد آن، اعتراض به قبض جریمه است که درصورتیکه فرد به برگ جریمه اعتراض داشته باشد باید به مرکز اجرائیات منطقه و یا شهرستان محل سکونت مراجعه کرده و موضوع شکایت خودر را در منطقه مطرح کند؛ که اینگونه موارد در همان محل قابل رسیدگی و اصلاح است.
اما اگر فرد نسبت به وضعیت تخلفات اعتراض داشته باشد، میبایست ابتدا به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کند و در خواست اعتراض دهد. این درخواست از طریق سیستم به مرکز اجرائیات کل کشور ارسال میشود؛ و براساس قانون، ظرف حداکثر ۲۴ ساعت باید به موضوع رسیدگی شود. البته این رسیدگی معمولا در کمتر از چند ساعت انجام و پاسخ داده میشود.
معمولا افراد در اعتراض به جرایم رانندگی، شکایات متعددی را عنوان میکنند، مثلا اینکه: از لحاظ مالی، پرداخت جرایم رانندگی در توان آنها نیست، و یا در زمان ثبت جریمه، در آن محل حضور نداشتند و تخلف رانندگی به اشتباه برای آنها ثبت شده است.
البته باید گفت که شهروندان تهرانی برای اعتراض به جرایم بالای یک میلیون تومان، لازم است تا به ادارات راهنمایی و رانندگی مناطق ۱۶، ۲۱، ۱۲، ۴، ۱، ۱۰، ۲۰ و همچنین دادسرای راهور واقع در خیابان رودکی مراجعه کنند. در این مراکز کارشناسان پلیس نظرات خود را در اختیار قضات مستقر در مناطق میرسانند و این قضات که تحت نظر دادسرای راهور هستند، نسبت به این اعتراضات اعلام نظر میکنند و در صورت نیاز کسریات خلافی مطابق با مقررات اعمال میشود.
گردآوری شده از
سایت پلیس راهور
نمناک
انتهای پیام/
انتهای پیام/