استعلام خلافی خودرو از طریق اینترنت، اس ام اس، تلفن
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، استعلام خلافی خودرو و پرداخت آن در گذشته، یکی از دغدغههای رانندگان در زمان خرید و فروش خودرو بوده است. مراجعه به پلیس+۱۰ و گاه ایستادن در صف برای زمانی طولانی مراحلی بود که باید انجام میدادید تا بتوانید از خلافی خودروی خود با خبر شوید. اما در حال حاضر این امکان فراهم شده تا شما بتوانید به صورت آنلاین از خلافیهای خودروی خودتان مطلع شوید. همچنین شما میتونید از طریق سایت پلیس راهور، اقدام به پرداخت خلافی خودروی خود نمایید.
چگونه با مراجعه به سایت پلیس راهور از میزان خلافی خود با خبر شویم؟
در ابتدا لازم است تا شما به سایت پلیس راهور مراجعه کنید و در صفحه اول سایت پلیس راهور، در قسمت سمت راست آن گزینهای تحت عنوان خدمات وجود دارد. با کلیک کردن بر روی این گزینه، خدمات قابل ارائه در این سایت شامل استعلام تصادفات رانندگی، نمره منفی گواهینامه و میزان تخلفات رانندگی، پرداخت الکترونیکی جرایم (منظور جرایمی است که برایشان شناسه قبض و پرداخت دارید) و یا ویرایش اطلاعات مالک خودرو است. همچنین در این سایت شما میتوانید با مراجعه به قسمت قوانین و مقررات از میزان جرایم راهنمایی و رانندگی مطلع شوید. در ادامه مراحل و اطلاعات مورد نیاز برای استعلام و پرداخت خلافی گفته خواهد شد.
برای استعلام میزان خلافی خودرو میتوانید پس از مراجعه به قسمت استعلام میزان تخلفات رانندگی، با وارد نمودن شماره بارکد پستی (که محل آن در کارت خودرو مشخص شده است) در کادر مورد نظر، از میزان تخلفات رانندگی به همراه محل انجام تخلف و تاریخ و زمان دقیق آن با خبر شوید.
برای باخبر شدن از میزان خلافی خود اینجا کلیک کنید
به علاوه، شما میتوانید با انتخاب هر تعدادی از جریمهها که تمایل دارید، به صورت اینترنتی از سایت پلیس راهور پرداخت نمایید.
مطلع شدن از میزان خلافی با شماره VIN
در صورتی که تمایل داشته باشید تا از طریق تلفن همراه از میزان خلافی خودروی خود با خبر شوید، میتوانید با ارسال شماره هفده رقمی VIN خودرو (که در پشت کارت ماشین درج شده است) به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ مبلغ خلافی خودروی خود را دریافت کنید.
این در حالیست که افراد میتوانند تا با به همراه داشتن کارت خودرو، سند خودرو یا بیمهنامه، به دفاتر پلیس ۱۰+ مراجعه کرده و از مبلغ خلافی خودروی خود مطلع شوند. لازم به ذکر است افرادی که مبلغ خلافی آنها بیش از ۱۰ میلیون ریال (یک میلیون تومان) باشد، میبایست به مراکز راهنمایی و رانندگی مراجعه نمایند. (تعرفه اجرائیات برای استعلام خلافی خودرو از مراکز پلیس ۱۰+، ۳۰،۰۰۰ ریال است.)
پرداخت خلافی خودرو از طریق کدهای USSD
با هر مدل گوشی که دارید بدون نیاز به اینترنت، میتوانید با شمارهگیری کد *110# خلافی خودروی خود را دریافت و سپس پرداخت کنید.
بعد از وارد کردن کد ۳ رقمی وارد مرحله بعد میشوید. در مرحله بعد ۴ گزینه وجود دارد به نامهای ۱- پلیس +10، ۲- خدمات راهور ۳- کلانتری و پاسگاه ۴- پلیس آگاهی که باید عدد 2 یعنی گزینه خدمات راهور را وارد کنید.
پس از انتخاب گزینه 2، منوی 4 گزینه ای مربوط به خدمات پلیس راهور در صفحه گوشی پدیدار میشود که باید گزینه اول، یعنی استعلام خلافی خودرو را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه باید کد VIN که همان (شماره ۱۷ رقمی پشت کارت خودرو است که با IR شروع میشود) را وارد کنید. دقت کنید که حتما به زبان انگلیسی و حروف لاتین را به صورت بزرگ وارد کنید که دچار مشکل نشوید.
در این مرحله 2 انتخاب دارید؛ اگر فقط مبلغ خلافی خودرو را میخواهید عدد 1 را انتخاب کنید و مبلغ را مشاهده کنید. اگر شناسه قبض و شناسه پرداخت خلافی خودرویتان را میخواهید عدد 2 را واردکنید. با داشتن این شناسهها میتوانید از طریق سایت اکثر بانک ها و یا دستگاه ATM خلافی خودروی خود را پرداخت کنید.
دریافت نمره منفی به روش اینترنتی
دریافت نمره منفی گواهینامه نیز به دو صورت اینترنتی و یا دریافت پیامک قابل انجام است. کاربران اینترنتی میتوانند پس از مراجعه به سایت پلیس راهور، در قسمت خدمات سایت و استعلام نمره منفی گواهینامه با وارد نمودن شماره گواهینامه خود (همانطور که در شکل زیر مشخص شده است.) از نمره منفی گواهینامه خود مطلع شوند. در صورت تمایل نیز با ارسال شماره گواهینامه به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰، نمره منفی گواهینامه خود را دریافت کنند.
چگونه به خلافی خودرو اعتراض کنیم؟
در مورد رسیدگی به شکایات تخلفات راهنمایی و رانندگی دو فرآیند وجود دارد:
در فرایند اول اعتراض به قبض جریمه است؛ در صورتی که فرد به برگ جریمه اعتراض داشته باشد باید به مرکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه و موضوع شکایت خودر را در مطرح کند، اینگونه موارد قابل رسیدگی و اصلاح است.
در فرایند دوم اگر فردی نسبت به صورت وضعیت تخلفات اعتراض داشته باشد ابتدا به دفاتر پلیس + ۱۰ مراجعه میکند و در خواست اعتراض میدهد، این درخواست از طریق سیستم به مرکز اجرائیات کل کشور ارسال شده و اجرائیات برابر قانون ظرف مدت حداکثر ۲۴ ساعت باید موضوع را رسیدگی و پاسخ دهد که البته این رسیدگی معمولا در کمتر از چند ساعت رسیدگی و پاسخ داده میشود.
در این مرحله اگر متقاضی قانع شد نسبت به پرداخت جریمه اقدام میکند، ولی در صورتی که قانع نشده باشد میتواند به واحد رسیدگی پلیس راهور مراجعه نماید، که در این واحد یک کارشناس پلیس راهور و یک قاضی تخلفات را بررسی و حکم نهایی در این مورد را قاضی صادر میکند، لذا در این مرحله رای صادر شده قطعی بوده و قابل اعتراض نیست.
مهلت اعتراض به خلافی و یا قبوض جریمه صادر شده، طبق ماده ۵ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی ۶۰ روز از تاریخ مندرج در قبض یا تاریخ ابلاغ شده در قبض جریمهای که به اطلاع راننده می رسد، تعیین شده است.
در صورتی که متخلف در مهلت قانونی ذکر شده اعتراض خود را تسلیم نکند، یا ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ رای واحد رسیدگی، جریمه را پرداخت نکند، بایستی جریمه را به مآخذ دو برابر مبلغ مندرج در قبض جریمه بپردازد.
رانندگان و مالکان خودروها میتوانند با استفاده از روشهای مختلف استعلام و پرداخت خلافی خودرو قبل از اتمام مهلت قانونی اعتراض، خلافی خود را استعلام نموده و در صورت اعتراض برابر دستورالعمل ذکر شده مراجعه کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/