تظاهرات هزاران اردنی در اعتراض به واردات گاز از سرزمینهای اشغالی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از مرکز اطلاعرسانی فلسطین، هزاران اردنی علیه واردات گاز از اسرائیل در خیابانهای پایتخت تظاهرات کردند.
معترضان با سردادن شعارهایی علیه این قرارداد گازی، اعلام کردند که " خرید گاز از دشمن به معنای اشغال اردن توسط رژیم صهیونیستی است."
یکشنبه هفته گذشته نیز جمعیتی زیادی از مردم اردن با برپایی تجمعی اعتراضآمیز مقابل پارلمان این کشور، خواستار لغو قرارداد واردات گاز رژیم صهیونیستی به کشورشان شده بودند.
"عاطف الطراونه" رئیس مجلس نمایندگان اردن نیز هفته گذشته خواستار تسریع در طرح لغو واردات گاز در پارلمان شد.
الطراونه در جلسه روز یکشنبه گذشته مجلس نمایندگان از کمیسیون حقوقی مجلس خواست که شکل فوریت به طرح لغو واردات گاز از "اسرائیل" دهند.
"عبدالمنعم العودات"رئیس کمیسیون حقوقی مجلس نمایندگان اردن نیز هفته گذشته گفته بود که طرح نمایندگان برای لغو انتقال گاز از "اسرائیل"، ۱۲ دسامبر (۲۱ آذرماه) به فراکسیون ارجاع داده شده است و ابعاد مختلف آن بررسی خواهد شد.
۵۸ نماینده اردنی هفته گذشته برای نخستین بار، طرحی را تقدیم پارلمان کردهاند و در آن خواستار لغو واردات گاز از سرزمینهای اشغالی شدهاند.
این تظاهرات دو روز پیش از آن صورت میگیرد که بر اساس توافق صورت گرفته میان اردن و شرکت نوبل انرژی آمریکا، قرار است از ابتدای سال ۲۰۲۰ (چهارشنبه این هفته) به مدت ۱۵ سال، ۴۵ میلیارد مترمکعب گاز از رژیم صهیونیستی به اردن انتقال یابد.
۱۳ آذرماه ۹۸ منابعی در وزارت انرژی اردن اعلام کردند مقامهای دولت امان تلاش میکنند در صورت لغو این قرارداد، از بند پرداخت جریمه یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری این پروژه شانه خالی کنند.
برخی منابع گفتهاند که "عبدالله دوم" شاه اردن نیز اخیراً در جمع شماری از نمایندگان مجلس اردن به آنان گفته است که دولت امان در حال بررسی راههای قانونی برای لغو قرار داد گاز با رژیم صهیونیستی است.
شرکت ملی برق اردن در سال ۲۰۱۶ قراردادی با شرکت «نوبل انرژی» آمریکا برای انتقال گاز از میدان گازی "لویتان" در سرزمینهای اشغالی در دریای مدیترانه منعقد کرد.
اعتراض اردنیها به انتقال گاز از سرزمینهای اشغالی چند هفته پس از آن صورت میگیرد که شاه اردن اعلام کرده بود، روابط امان – تلآویو در بدترین سطح قرار دارد.
پیش از آن نیز دولت امان از ۱۹ آبان ماه ورود بدون روادید اتباع رژیم صهیونیستی و شهرکنشینهای صهیونیست به دو منطقه "الباقوره" و"الغمر" را که پیشتر در اجاره این رژیم بود، ممنوع کرد.
روابط امان و تلآویو از ۲۳ ژوئیه ۲۰۱۷ و به دنبال کشته شدن دو شهروند اردنی توسط کارمند سفارت "اسرائیل" در امان تیره شده است.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/