اداره ارشاد یزد عزمی برای تداوم همایش ملی اخوان ندارد
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، همایش ملی نکوداشت مهدی اخوان ثالث که از نخست در دوبخش اجرایی و علمی، مشترکا از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و دانشگاه یزد کلید خورد، از همان آغاز راه با مشکل اطلاعرسانی مواجه بود. آنچنان که مجید پویان، دبیر علمی این همایش دوم تیرماه، در پاسخ به خبرنگار آنا درباره این ناکارآمدی، ضمن پذیرش ضعف اطلاعرسانی همایش توضیح داد: «قبول دارم که کار اطلاع رسانی صورت گرفته در حد این همایش ملی نیست، اما قرار شده ضعفهای موجود را تقویت کنیم تا کار حرفهایتری در این خصوص صورت بگیرد.» هرچند این وعده، هرگز عملی نشد. تاجایی که بعد از گذشت بیشتر از 15 روز، هنوز هیچ خبری از برگزاری این همایش روی سایت اختصاصی آن (https://akhavansaales.ir) بارگذاری نشده است.
نخستین همایش ملی نکوداشت مهدی اخوان ثالث، سرانجام در تاریخ معین برگزار شد و از مجموع 328 مقاله دریافتی، 30 اثر از طرف هیئت داوران به عنوان مقالههای برگزیده انتخاب و در بخش شعر هم از 250 شعر دریافتی، 3 اثر به عنوان برگزیده و سه اثر به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند. حال آنکه اسامی برگزیدگان و عنوان مقالات برگزیده، حداقل از سوی رسانههای سراسری و پرمخاطب کشور، اطلاع رسانی نشدند.
احمدرضا قدیریان، مدیر اجرایی همایش اخوان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره این وضعیت و عملکرد دبیرخانه و سایت همایش توضیح داد: «از آنجایی که من خارج از مجموعه ارشاد یزد هستم و مسئولیتم تنها به برگزاری این همایش ختم میشد، بعد از اتمام آن ارتباطم با دبیرخانه و سایر همکاران قطع شد. اما پیغام فرستادم که حداقل اخبار همایش را روی سایت دبیرخانه قرار دهند تا از این سوت و کوری در بیاید، اما انگار هنوز این اتفاق رخ نداده است.»
وی درباره روند پوشش همایش توسط خبرنگاران افزود: «صدا و سیمای استان یزد اخبار همایش اخوان را پوشش داد و مصاحبههایی نیز به صورت تلفنی انجام شد. خبر اتمام همایش نیز در برخی از سایتها منتشر شد اما باید پذیرفت که انتشار اخبار میتوانست گستردهتر از اینها باشد.»
مدیراجرایی همایش اخوان اظهار داشت: «به هر حال این اولین تجربه این همایش بود و فکر میکنم برقراری هماهنگیهای لازم بین برگزار کنندگان این همایش، یعنی دانشگاه یزد که مسئولیت علمی و اداره ارشاد یزد که مسئولیت اجرایی کار را داشت، شرایط به مراتب بهتر دنبال شده و انرژی مضاعفی برای انتشار اخبار به کار گرفته میشد.»
قدیریان در پاسخ با این سوال که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا چه حد از برگزاری این همایش حمایت کرد، توضیح داد: «تا آنجا که من میدانم، وزارت ارشاد بخشی از هزینهها را پرداخت کرد که البته در مقابل کل هزینهها، رقم قابل توجهی نبود. بیشتر مسئولیت به عهده اداره ارشاد یزد قرار داشت و دانشگاه یزد نیز مسئولیت پذیرش و پذیرایی داوران و اساتید دعوت شده به همایش را عهدهدار بود.»
وی همچنین درباره روند برگزاری دورههای بعدی همایش خاطر نشان کرد: «پیشنهاد ما این بود که برگزاری این همایش ملی را در سالهای بعدی ادامه بدهیم اما نظر مدیرکل ارشاد یزد جز این است. آنچنان که مبنی بر گفتههای ایشان، یزد آغازگر این همایش بوده و دورههای بعدی باید توسط سایر استانها برگزار شود. به عبارت دیگر ارشاد یزد عزمی برای برگزاری دوره بعدی این همایش در سال آینده ندارد.»
انتهای پیام/