رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد؛ موفقیت 99 درصدی تراکنشهای الکترونیکی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، ولیالله سیف امروز در افتتاحیه همایش تراکنش با بیان اینکه رشد فزاینده فناوریهای نوین در جهان طی سالهای اخیر فرصت مناسبی را پیش روی دولتها قرار داده است تا با افزایش تعامل دوسویه با مردم و گسترش خدمت رسانی به آنان، در ارتقای شاخصهای حکمرانی خوب و بهبود سطح زندگی و رفاه اقتصادی ملتها گام بردارند، گفت: با ظهور، توسعه و استفاده همگانی از اینترنت، ارائه اطلاعات و خدمات دولتی با استفاده از این بستر برای شهروندان روز به روز گسترش مییابد.
وب افزود: دستیابی به دولت الکترونیک حتی به همین میزان، ضمن کاهش دیوانسالاری توانسته است سرعت، کیفیت و کارایی خدمات عمومی را افزایش دهد. همچنین صنعت IT در کشور نیاز به تحرک و رشد جدی در بخش خصوصی دارد و بانک مرکزی از این حرکت استقبال میکند.
او ادامه داد: فراگیر شدن گوشیهای هوشمند و سهولت دسترسی به اینترنت و شبکههای اجتماعی، امکان اطلاع رسانی و ارائه خدمات متنوع را فراهم کرده و خوشبختانه کشور ما از این روند بین المللی دور نبوده است.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، در گذشته با تدوین طرح تکفا و نقشه راه خدمات دولت الکترونیک، چشم انداز روشنی برای این مقوله مهم ترسیم شد. حرکت به سوی دولت الکترونیک و بهبود شاخصهای آن در کشور از اولویتهای جدی دولت تدبیر و امید بوده و بارها توسط رئیسجمهور محترم مورد تاکید قرار گرفته است، ولی هنوز با شرایط آرمانی در این زمینه فاصله بسیار وجود دارد.
بانکداری الکترونیک پیش نیاز استقرار دولت الکترونیک
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه همایش بین المللی تراکنش، فرصت مغتنمی است تا ضمن ارزیابی عملکرد گذشته بر اساس شاخصهای سازمان ملل و شناسایی نقاط ضعف و موانع دستیابی به این هدف مهم، راهکارهای مناسبی برای تکامل دولت الکترونیک در ایران ارائه شود، افزود: بانکداری الکترونیک و خدمات تراکنشهای مالی توسط سیستم بانکی، پیش نیاز استقرار دولت الکترونیک در کشور است.
به گفته او، اکنون سهم ابزارهای پرداخت الکترونیک در مبادلات، روز به روز بیشتر میشود و مشتریان بانکی در هر زمان و هر مکان به حسابهای خود دسترسی دارند و 24 ساعته در هفت روز هفته، عملیات بانکی دلخواه خود را بدون حضور در شعبه انجام میدهند.
99 درصد تراکنش ها در سال گذشته با موفقیت انجام شد
سیف در ادامه به ارائه آماری از وضعیت پرداختهای الکترونیک در کشور پرداخت و گفت: سال گذشته حدود 20 میلیارد تراکنش الکترونیکی بینبانکی برای ارائه حدود 11 میلیارد خدمت بانکی در سامانههای ملی پرداخت با موفقیت پردازش شده است و از نظر کیفی بیش از 99 درصد این تراکنشها موفق بودهاند.
او ادامه داد: با احتساب خدمات درون بانکی، تعداد تراکنشهای الکترونیک مالی کشور طی سال گذشته از 30 میلیارد تراکنش فراتر رفته است.
وی افزود: تنها در روز 28 اسفند ماه سال 93 بیش از 150 میلیون تراکنش بین بانکی در سامانههای ملی پرداخت، پردازش شده است. مبلغ این تراکنشها در سال گذشته بیش از 10 برابر نقدینگی است و تنها 5.7 برابر نقدینگی از طریق سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا) پردازش شده است.
انتهای پیام/