دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تعداد زائران عاشورای کربلا از مرز 3 میلیون نفر گذشت

تعداد زائران حرم حسینی در یک روز مانده به عاشورا از مرز 3 میلیون نفر گذشت، با این حال موج ورود زائران به کربلای معلی در غروب تاسوعا از مبادی ورودی این شهر همچنان جریان دارد.
کد خبر : 45486

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، مسوولان محلی از عبور 3 میلیون زائر ورودی به این شهر خبر داده اند و در عین حال پیش بینی می کنند که تا ظهر عاشورا این رقم به حدود 5 میلیون نفر برسد.


بسیاری از اهالی شهر بغداد از غروب جمعه باروبنه بسته و براه افتاده اند و خیلی ها بامداد شنبه راهی کربلا خواهند شد. این درحالی است که هنوز زائران ایرانی از مرزهای چهارگانه در حال ورود به عراق هستند.
شامگاه جمعه، ازدحام جمعیت در اطراف حرم و بین الحرمین از اوج گیری مراسم امسال عاشورای حسینی خبر داشت. زائرانی که از سراسر عراق آمده اند، عمدتا امشب را در چادرها و خیمه های برپا شده ویژه خدمت رسانی به زائران سر خواهند کرد و عده ای هم مجبور خواهند بود در بین الحرمین و خیابان های اطراف حرم در کنار پیاده روها شب را به صبح برسانند، بویژه آنکه کلیه هتل ها و مسافرخانه های کربلا درهای خود را بر روی زائران بسته و تابلوی جا نداریم از پشت شیشه ها آویزان کرده اند.
داخل حرم نیز به حدی از جمعیت زائر پر شده که زیارت به سختی صورت می گیرد و خادمان حرم ، تلاش می کنند برای گشودن راه و جلوگیری از ازدحام ، از توقف زائران در پای ضریح مطهر جلوگیری کنند.
از هنگام غروب آفتاب و بعد از اقامه نماز مغرب و عشا، عزاداران حسینی در سطح کربلا و در قالب هیات ها و دستجات سینه زن و زنجیر زن براه افتادند که این حرکت منظم تا زمان مخابره خبر ادامه داشت.
هیات هایی از شهرهای مختلف عراق و نیز هیات هایی از کشورهای خارجی و در صدر آن ایران نیز دسته های سینه زنی براه انداختند و به خیل هیات های عراقی پیوستند.
از هرگوشه کربلا صدای یا حسین (ع) می آید و ناله و ضجه های جانسوز به گوش می رسد و اشک های جاری بر گونه ها دیده می شود.
در عین حال برای جلوگیری از بی نظمی، یک گروه هزار نفره داوطلب عهده دار انتظامات ویژه هیات ها شده اند تا دستجات را در مسیرهای تعیین شده هدایت کنند.
تعداد زائران ایرانی، براساس اعلام وزارت کشور عراق در روز پنجشنبه حدود 20 هزار تن اعلام شده بود، با این حال برخی منابع می گویند، که تعداد زائران ایرانی بیش از این ارقام است. زائران از سایر کشورها از جمله افغانستان، پاکستان، هند، حوزه خلیج فارس و سایر نقاط جهان نیز در شهر کربلا مشاهده می شوند که یا بصورت خانوادگی و یا هیاتی در مراسم زیارت امام حسین (ع) شرکت دارند.
مراسم امسال که از روز هفتم محرم تقریبا به اوج خود رسیده، تاکنون با هیچ مشکل انتظامی و امنیتی روبه رو نبوده و هیچ گزارشی در این خصوص دریافت نشده است.
مسوولان عراقی نیز اعلام کردند که برای طرح امنیتی ویژه عاشورا، بیش از 20 هزار نیروی امنیتی را به خدمت گرفته اند.
آخرین گزارش دریافتی ایرنا از منابع امنیتی حاکی است که تعداد زیادی از نیروهای الحشد الشعبی که عدد آن به چند هزار می رسد، در اجرای طرح امنیتی عملیات کربلا مشارکت دارند.
این نیروها از دو جنبه عملیاتی و اطلاعاتی ماموریت خود را به عهده گرفته و در سطح شهر کربلا اعم از خیابان های اصلی و حتی کوچه پس کوچه های شهر پراکنده و مستقر شده اند.
اطراف حرم و بین الحرمین نیز هیات هایی از سراسر شهرهای عراق و حتی برای اولین بصورت چشمگیری هیات هایی از کشورهای خارجی از جمله ایرانی ها ، کار پذیرایی از زوار را بر عهده گرفته اند و اجاق و دیگ های خود را برپا کرده اند و در روز سه نوبت غذای گرم میان مردم توزیع می کنند.
ظهر شنبه اوج مراسم زیارت عاشوراست که بعد از مقتل خوانی و انجام مراسم موسوم به طویریج ، به پایان می رسد. مراسم طویریج، در برگیرنده ، سنتی قدیمی در عراق است که طی آن هزاران عزادار حسینی مقارن ظهر عاشورا دوان دوان و هروله کنان وارد حرم حسینی شده، طول بین الحرمین را طی کرده و وارد حرم ابوالفضل العباس می شوند و سپس از درب دیگر خارج شده و با حرکت خود پایان مراسم عاشورا را اعلام می کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب