دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نگاهی به تراز تجاری منفی 35 میلیون دلاری ایران با کانادا

تغییر اکثریت کرسی‌های مجلس کشور کانادا باعث شد حکومت این کشور به دست لیبرال‌ها بیفتد و این اتفاق، ایران را به توسعه روابط دپیلماتیک و اقتصادی با این کشور امیدوار می‌کند.
کد خبر : 45472

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حضور استفان هارپر در سمت نخست وزیری کانادا و دشمنی وی با ایران باعث شده بود در روابط ایران و کانادا بدترین اتفاقات ممکن به وقوع بپیوندد که از جمله آن می‌توان به بسته شدن ناگهانی سفارت کانادا در تهران اشاره کرد.


حالا با رفتن او و روی کار آمادن جاستین ترودو، فرصت توسعه روابط تهران و اتاوا فراهم شده است.


ترودو قبل از پیروزی در کمپین‌های انتخاباتی خود قول داده بود روابط دیپلماتیک با ایران را عادی خواهد کرد و بازگشایی سفارت کانادا در تهران در دستور کار وی قرار خواهد گرفت. در چنین شرایطی بعید نیست که به زودی خط هوایی تهران – اتاوا یا تهران – ونکوور دوباره باز شود.


همچنین حضور دو ایرانی تبار به نام‌های مجید جوهری و علی احساسی در کرسی‌های مجلس کشور کانادا نیز می‌تواند امید به روابط بهتر با این کشور را بیشتر کند.


اما اطلاعات مربوط به تجارت میان دو کشور به خوبی نشان می‌دهد که امکان افزایش مبادلات ایران و کانادا فراهم است.


بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، حجم واردات ایران از کشور کانادا در نیمه نخست امسال چیزی بالاتر از 40 میلیون دلار بوده است. این در حالی که حجم صادرات ایران به کانادا در این مدت کمتر از 5 میلیون دلار بوده است.


در این میان دانه غلات با ارزش نزدیک به 20 میلیون دلار، مکمل‌های غذایی با ارزش حدود 4 میلیون دلار، تک رشته‌ها از پلی اوراتان و پلی سولفان با ارزش بیشتر از 4 میلیون دلار و شیر برای انتقالات اولئوهیدرولیکی یا پنوماتیکی با ارزش بیش از 3 میلیون دلار بالاترین میزان واردات ما از این کشور است.


این در حالی است که بالاترین ارزش صادراتی ما را انگور خشک شده با ارزش 827 هزار دلار، مغز پسته تازه و خشک با 592 هزار دلار، خرمای تازه و خشک با 589 هزار دلار و در نهایت رب گوجه فرنگی با 128 هزار دلار به خود اختصاص داده‌اند.


تراز تجاری منفی 35 میلیون دلاری ایران با کانادا نشان می‌دهد که کشور ما باید دست کم برای مثبت کردن این عدد در کوتاه مدت تلاش کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب