هماندیشی استادان با موضوع «امر به معروف و نهی از منکر، حقوق شهروندی، همسویی یا تقابل»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از رودهن، دومین نشست هماندیشی استادان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با موضوع «امر به معروف و نهی از منکر، حقوق شهروندی، همسویی یا تقابل» توسط حجتالاسلام سیدروحالله حسینی کاشانی از استادان گروه معارف با حضور حجتالاسلام سیدمحمد حسینی معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد رودهن و تعدادی از استادان گروه معارف این واحد دانشگاهی برگزار شد.
در ابتدای این نشست معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن برگزاری این جلسات را دارای دستاوردهای علمی فراوان دانست که میتواند زمینهساز پژوهشهای بینرشتهای باشد.
حجتالاسلام سیدمحمد حسینی ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین جلساتی در دانشکدهها نیز توسعه یابد تا زمینهای برای ارتقای دانش استادان در موضوعات و مسائل مختلف باشد.
یکی از استادان گروه معارف نیز با طرح این پرسش که اسلام آیا حقمحور است یا تکلیفمحور؟ عنوان کرد: «اگر اسلام تکلیفمدار باشد، اصل تکلیف است و حقوق وابسته و فرع بر تکلیف و اگر اسلام حقمحور باشد، در اینصورت اصل بر حقوق است و تکالیف از حقوق استنباط میشود.»
حجتالاسلام سیدروحالله حسینی کاشانی بیان کرد: «در جامعه نخبگانی کشور در زمینه تقابل امر به معروف و نهی از منکر با حقوق شهروندی شبهاتی وجود دارد.»
وی با طرح پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا حقوق شهروندی با آموزههای اسلامی قابل جمع است یا خیر؟ تصریح کرد: «در این خصوص دو دیدگاه قابل ذکر است، دیدگاه نخست اینکه واژه شهروند از غرب وارد شده و اسلامی نیست. در اسلام واژه امت مطرح میشود که محدود به مرزبندی جغرافیایی نیست، درحالی که در غرب مبتنی بر مرزهای سیاسی است و دیدگاه دوم این است که هرآنچه بهعنوان حقوق شهروندی و حقوق بشر مطرح است از اسلام استنتاج شده است و چیز جدیدی نیست.»
وی یادآور شد: «اسلام بر اساس دیدگاه تحولگرایانه حقوق شهروندی را به رسمیت میشناسد؛ بنابراین در اسلام محتوا وجود دارد؛ اما عنوان حقوق شهروندی از غرب گرفته شده است. امت اسلامی منافاتی با حقوق شهروندی ندارد.»
این استاد گروه معارف با طرح پرسش سوم پرسید که همسویی یا تقابل امر به معروف و نهی از منکر با حقوق شهروندی چگونه است.
به اعتقاد حسینیکاشانی سه مرحله تعلیم (آموزش و آگاهی)، تذکر و نصیحت پیش از امر به معروف و نهی از منکر است.
وی ادامه داد: «امر به معروف و نهی از منکر باید قانونمند باشد؛ اما باید بهگونهای عمل شود که قانونیکردن آن با روح امر به معروف و نهی از منکر در تعارض قرار نگیرد، باید نظامسازی و فرهنگسازی صورت گیرد.»
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/