دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1398 - 00:06
فناور برتر استان قزوین در گفتگو با آنا تأکید کرد؛

لزوم ارائه وام بلاعوض به طرح‌های دانشجویی/ شرکت‌های فناور در صادرات محصول ناتوان هستند

فناور برتر استان قزوین بر لزوم پرداخت وام بلاعوض به طرح‌های دانشجویی تأکید کرده و عنوان می‌کند که اگر دانشگاه آزاد اسلامی در بخش بین‌الملل برای شرکت‌های فناور امکانات مناسب فراهم کند،‌ طرح‌ دانشجویان بین‌المللی می‌شود.»
کد خبر : 452242
photo5789576771132306449.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مهدی محرم‌پور فناور برتر استان قزوین لیسانس عمرانِ عمران و مهندسی سطح شبکه خود را در دانشگاه صنعتی بیرجند خوانده و رشته هیدرولیک را در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی گذرانده و اکنون در مقطع دکتری، مدیریت منابع آب را در همین دانشگاه می‌خواند.


محرم‌پور اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا مدیریت مرکز رشد و مدیر گروه عمران این دانشگاه را عهده‌دار است. او در هفته پژوهش و فناوری سال 98 موفق به کسب مقام فناور برتر در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان قزوین شد.


مهدی محرم‌پور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، دلایل انتخاب خود به‌عنوان فناور برتر استان قزوین در هفته پژوهش 98 را برشمرده و عنوان می‌کند: «دو اختراع در زمینه آبیاری دارم. یکی آبیاری زیرسطحی عمودی و یکی هم سیستم آبیاری مینی‌سایز به جای قطره‌چکان‌ها که هر دو در حال گرفتن پتنت هستند. این دو اختراع را به مرحله تولید انبوه رساندیم که هر دو برای نخستین بار است در دنیا تولید می‌شود. در موضوع آبیاری نیز سه مدل دستگاه تولید می‌کنیم که هر سه مورد پتنت شده‌اند.»


واترسوآب


فناور برتر استان قزوین درباره دستگاه‌های اختراع‌شده با موضوع آبیاری بیان می‌کند: «این دستگاه‌ها بیشتر مشکلات آبیاری سطحی و زیرسطحی که همان مسئله گرفتگی‌ها و هزینه‌های اجرا بوده را رفع کرده است. اکنون در منطقه با خیلی از کمپانی‌ها و شرکت‌های تولید محصولات آبیاری صحبت کرده‌ایم و راغب شده‌اند با توجه به قیمت و فناوری این دستگاه‌ها را از ما خریداری کنند. مشکل ما فقط مسئله تحریم‌هاست. یعنی کشورها و کمپانی‌های دیگر این ترس را دارند که اگر با شرکت‌های ایرانی وارد معامله شوند، بعداً در لیست تحریم‌ها قرار بگیرند و همین موضوع کار را سخت می‌کند.»


محصول فناور برتر استان قزوین محروم از بازارهای دنیا


محرم‌پور با بیان اینکه به‌دلیل نداشتن صادرات از بازار بزرگ دنیا محروم هستیم، ادامه می‌دهد: «قطره‌چکان مینی حدود 2 هزار تومان قیمت داشته و با توجه به اینکه پتنت هم دارد، اگر به دلار تبدیل شود، بسیار قیمت پایینی خواهد شد و می‌توانیم با این قیمت و با این فناوری خیلی از بازارهای دنیا را اشغال کنیم.»


واترسوآب


این محقق و پژوهشگر درباره بین‌المللی شدن طرح‌های دانشجویی اظهار می‌کند: «اگر دانشگاه آزاد اسلامی در بخش بین‌الملل و در کشورهایی که شعبه دارد، پارک علم و فناوری داشته باشد یا فضایی در اختیار شرکت‌های فناور قرار دهد، می‌توان با دورزدن تحریم‌ها طرح‌های دانشجویان را بین‌المللی کرد.»


وی می‌افزاید: «به‌دلیل تحریم‌ها، شرکت‌های فناور نمی‌توانند محصولات خود را صادر کنند؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با تخصص پیداکردن در معرفی این محصولات در سایت‌های معروفی مانند آمازون و علی‌بابا و با انتقال این تخصص به مراکز رشد، طرح‌های فناور دانشجویان را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند.»


فناور برتر استان قزوین در هفته پژوهش 98 درباره راهکار تولید در طرح‌های فناور به آنا می‌گوید: «حمایت‌هایی از طرف دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که در مراکز رشد اتفاق می‌افتد و باعث می‌شود پژوهشگران استارت اولیه و تهیه نمونه فناوری را انجام دهند. در بازار ایران سرمایه‌گذارانی وجود دارند که راغب هستند در کارهای خوب سرمایه‌گذاری کنند. مثلاً من هیچ سرمایه اولیه‌ای برای تولید نداشتم، سرمایه‌گذار پیدا شد و سرمایه‌گذاری کرد و درصدی از سود به او تعلق گرفت و  طرح‌مان (واترسوآب) هم به مرحله تولید رسید.»


لزوم پرداخت وام بلاعوض برای تولید طرح‌های دانشجویی


محرم‌پور اضافه کرد: «پیشنهاد می‌کنیم دانشگاه آزاد اسلامی وام بلاعوض 10 تا 30 میلیون تومانی در مراکز رشد به دانشجویان اختصاص دهد تا آنان بتوانند از سرمایه‌گذاران داخلی یا خارجی برای پیشرفت طرح خود استفاده کنند تا پروژه به مرحله تولید برسد.»


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب